Borelija!

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
za akutno obravnavo je izvid vredu.ni pa normalen.kontrola čez 4 tedne inče bo isti si zdrav.kar se borelije tiče seveda

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Kako to misliš, da je za akutno obravnavo izvid v redu?
Kri so mi že vzeli še enkrat včeraj na infekcijski? Koliko časa se čaka na izvid?
Me skrbi, ker sem že 5 mesecev v bolniški zaradi nepojasnjenih bolečin v celotni hrbtenici in bolečih sklepov. Ko pa sem prebral simptome Lymske boreioloze, jih opažam tudi pri sebi.
Ampak lahko da je to le zaradi tega, ker sedaj pač vem, kakšni so?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Izvid kaze da si bil v stiku z borelijo pred casom. Titri pa so prenizki da bi govorili o akutnem vnetju.

Kdaj so ti nazadnje posneli EKG?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
kaj nisi dobil antibiotikov venozno 14 dni, verjetno se spara bi ti vec povedal pa ti ne orem na javnem,lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
14 doz po 2g lendacina pride točno 100€
Koliko pa pride še pol leta bolniške, pa nekaj mesecev čakanja na IK in potem penzija?

saj to sem mislil da je to zanemarljiv strošek..preventivno se ponavadi daje sumamed .IK se pa kar pripravi.če te pol ne manjka ne boš uspel nič.nekateri so zadevo v preteklosti izkoriščali.danes pa yebejo ježa ostali ki bi morda bili primerni za upokojitev

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
tocno to kar je povedal shift, moja zena jih je dobivala 3 tedne in cez pol leta so jo spet boleli sklepi in so jivzeli kri in je spet kazalo na svezo okuzbo,borelije se ne resis kar tako sploh ko se zavlece iz krvi v organe in izvidi kazejo da je v krvi ni ti pa imas tezave in te nihce ne jenlje resno, no potem je sla alrernativcu 2x ,pila nek caj 3 tedne sedaj pa je mir vsaj zaenkrat,lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
dobro da je čaj pomagal
rolleyes-1.gif

sklepi jo bodo lahko še boleli.borelija lahko povzroča simptome ki se pokažejo in izginejo ko se jim zazdi.nekateri imajo težave vse življenje nekaterim pa terapija pomaga do 100% ozdravitve.pomembno je predvsem v kateri fazi je bila bolezen odkrita

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
borelija ti pusti posledice na sklepih, živcih, koži, ce je odkrita v prvi ali drugi še nekako gre, probaj vsaj dobiti sumamed, če ne boš še hitro prisel do zdravnika, da se ti ne bo vleklo še mesece brez terapija

lp

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
borelija ti pusti posledice na sklepih, živcih, koži, ce je odkrita v prvi ali drugi še nekako gre, probaj vsaj dobiti sumamed, če ne boš še hitro prisel do zdravnika, da se ti ne bo vleklo še mesece brez terapija

lp

Kar tako "od sumameda" nebo nobene koristi.