Bonton pri telefoniranju

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
A ti seksaš?
shocked-1.gif

hysterical-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Amm....ko imam kak sestanek, razgovor alpa sem kje v ustanovi kjer so tel. sami po sebi nekak prepovedani imam tak al tak tel. na tiho! Če sem na šihtu ga dvignem ampak tudi ne če se pogovarjam z kerim! Doma pa ga imam ponavadi nekje stacioniranega, tak da če se mi neda laufat do njega al pa ga ne slišim nič hudega! Verjetno pa potem pokličem nazaj, če vidim, da me je kdo rabil! Moja slaba lastnost pa je, da se vedno spomnim koga klicat ko sem v avtu!
uf-1.gif
Sem že plačal tudi kazen zarad tega!

Nikol pa ne ne odpišem sms-a oz more bit ful neka sila! Aja pa med zexom ga tudi izklopim
hysterical-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Seveda tudi jaz prekinem delo, vendar nikoli, če z nekom delam nekaj službenega v dvoje. Prav tako, ko imam privat klice v službi, se umaknem iz pisarne.

Po telefonu se pa vedno predstavljam tistim, katere ne kličem pogosto.

move

Pripravnik
9. apr 2008
77
0
6
Cypress Hill
Če sem v službi probam čim hitreje končati pogovor, ker šefica zelo ne rada vidi, da kdo klepeta po telefonu. Ponavadi mam kar ugasnjen telefon in mam mir. Tistih par ur že potrpim.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst nisem suženj telefona...se javim, ko imam čas, če ne, pokličem kasneje. Če sem v službi in kaj delam, imam stranko, nikoli ne telefoniram (sploh ne privat). Isto, če sem s kom na kavi pa kdo kliče, utišam telefon..in pokličem kasneje.

Sem pa že pri raznih receptorjih na ministrstvih, sodiščih, doživela, da prideš in bi želel nekaj vprašat, pa on govori o nekih štrikanih štumfih, pa kaj je delu za vikend...in ne, ne bo odložil, ampak se pogovori do konca, ti pa čakaš kot trot...
bonk.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Če imam drugo delo ali se že ukvarjam z nekom, utišam telefon in pustim, da zvoni. Kasneje pokličem nazaj. Blazno me moti ravno to, kar si ti opisala.

moja sodelavka... privat pogovori pred službenimi (v službenem času)... njen jo kliče za vsak drek..
uf-1.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
ker imam preklopni tlefon ga velikokrat samo odprem in zaprem da prekinem klic.....
če pa določeno osebo potrebujem, in me ravno ona kliče, odprem telefon in pustim odprtega dokler se z določeno osebo ki je zraven ne zmenim do konca.....
v veliki večini pa neodgovorjene pokličem nazaj.....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Mogoče sem malo staromodna in ne sledim času s temi mobiteli, ampak men je blazno neokusno in nesramno, da z nekom nekaj službenega delaš, njemu zazvoni telefon in meni nič tebi še manj, začne klepetat po telefonu? (privat zadeve)
bonk.gif

Ne vem no, pri meni je vedno tako, če imam delo, se oglasim in povem, da pokličem kasneje ali pa samo utišam telefon. Folk nima nobenih prioritet več
uf-1.gif

Sem ugotovila, da je folk tko obseden s temi telefoni, da glava boli. Prav tako opažam, kako folk hitro dviguje telefone....bam, k da se bo svet podrl, če bo zvonil dve sekundi....ali pa zazvoni telefon in mrzlično iskanje po torbici, pa jakni...
hysterical-1.gif
)

Kako pa ostali rešujete ta "problem"?

Problem je v tem da je telefoniranje tako poceni in ljudje kličejo naokoli iz dolgčasa.

Imam kar nekaj kolegov ki so se skinli iz naročnine, nabavili prepaid in drastično zmanšali količino razgovorov, le ti pa so postali pomembni in kratki. Pa še sevanja je na koncukonca manj.

Dejstvo je da nekateri iz mobilne telefonije delajo pravi cirkus. Mobilni telefon je prvenstveno za pogovore in SMS. Vse ostale tipa "internet/email" in podobne stvari pa so čisto preseravanje ob predpostavki da ima vsakdo doma pravi broadband internet in PC za normalno uporabo mailov, dowloada, multimedie itd. In če pogledaš neke mašinerije N95 in podobno se vse konča takrat ko vse aplikacije požerejo toliko baterije da polniš vsakih 5 min.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Sem ugotovila, da je folk tko obseden s temi telefoni, da glava boli. Prav tako opažam, kako folk hitro dviguje telefone....bam, k da se bo svet podrl, če bo zvonil dve sekundi....ali pa zazvoni telefon in mrzlično iskanje po torbici, pa jakni...
hysterical-1.gif
)

to je ženski globalni problem. Ne vem, kaj je tako težko si zapomnit kje je telefon. Od unga žepa v bundi, do tretjega, mali predal torbica, velki, kavbojke, spet torbica....jaaaaaao.
hysterical-1.gif

Če je klic pomembnejši od te zadeve, o kateri se trenutno na šihtu pogovarjam, se javim..., če je pomembnejša zadeva na šihtu, dam na mute in pokličem nazaj.

Sicer pa se mi ne zdi stvar vredna prevelkega obremenjevanja.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
S temi telefoni je [censored]. Meni nonstop drgne in pol me zove kolega in vpraša:" i kaj se dela". Ja pa dobro no.....
Ja mam mobitel da se zmenim kaj nujnega in to je to. Poznam pa dva pacienta (kolega BTW) ki se vsak slišita in pogovarjata po 3h, potem pa itak ne veta kaj sta se menla k kr neki lapata v 3 dni.
Mam pa ta problem da se javim na telefon bilokdaj, ker zmeraj pomislim:" kaj pa če me res nekdo kaj nujno rabi". Ponavadi so same bedarije.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ta teden sem bil na dopustu v termah in pri vecerji je blizu sedel tudi starejsi italijanski par. Ze prvi vecer je gospe cingljal telefon in ko ga je po kaksni minuti koncno nasla je seveda zacela pogovor... in to tako naglas, da so jo lahko slisali tudi tisti na drugem koncu jedilnice
bonk.gif
In naslednji dan je bilo isto... ja pa pi*** ti ma***** a ne mores vsaj pr vecerji pustit ku*cevega telefona v sobi in pozret v miru...
Sam sem imel telefon vse dni v sobi in mi niti na misel ni prislo, da bi ga kamorkoli vlacil s seboj.. Obcasno sem ga pogledal zaradi ure
redface-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Sodelavci/ke me poznajo tako dobro da se mi ni treba umikat in me boli briga ce slisijo kaj in s kom govorim. Mogoce imas kaksen kompleks?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ko sem delala v pisarni, se nisem javljala na privatne klice, razen ce je blo res NUJNO al pa da je klicu kdo, od katerga ne bi v sto letih pricakovala, da bo poklical...Poklicala sem potem med malco al pa po koncanem jobu, prej ne. Mogoce poslala sms, da delam in da ne morem govort, naj napise ce je kaj nujnega ce ne se slismo tkrt in tkrt.

Ko klicem nekoga nepoznanega, se vedno predstavim (ime+priimek, ce klicem uradno nekoga -recimo za sluzbo, ce klicem samo informativno nekam, pa povem samo ime) in enako pricakujem od drugih ki klicejo mene in jih ne poznam. Ne pa da na koncu vprasam js; oprostite, s kom pa sploh govorim?
bonk.gif

Ko sem na vlaku/busu, se javim in pogovarjam normalno (socni pogovori ravno ne pridejo v postev no, hehe) in tudi tko me recimo ne moti, ce se drugi menijo na vlaku/busu, samo je problem ker nekateri se pa res derejo v gsm in se slisi dobesedno celoten pogovor, o tem da ni mogla na vece it zamenjat tampona, do tega da se je soseda koncno locila (kar mi ne bi pomenilo nic, ce ne bi vedela da gre za mojo sosedo) od tega prasca izkoriscevalskega ipd...Je pa zanimivo kdaj poslusat no, priznam
grin1.gif
v nasprotnem primeru si dam na usesa mp3 in mi ni treba poslusat.

Aja, se glede javljanja...Ko klicem frende/frendice, ponavad recem nevem zivjo xxx tuki (iz ciste navade) al pa cau, motim?, cao, kaj delas?, cau kako si?... al pa samo kej nadvse izvirnega (zakrulim kot prasic; hrrr hrrr).

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:

Mam pa ta problem da se javim na telefon bilokdaj, ker zmeraj pomislim:" kaj pa če me res nekdo kaj nujno rabi". Ponavadi so same bedarije.

Ja tut mene vedno prešine, kaj pa če je kej nujnega...sam, če mam res drugo delo, potem si pač rečem, če je kej tacga, pol bi verjetno bolj vztrajno klicali ali pa kak sms poslali..kaj pa vem no...
17758-icon_confused.gif