Ja, da niso uspeli odpret zadnjih vrat je verjetno rešilo marsikoga, mogoče bi pa še koga, če jih nebi niti poskušali odpirat in ljudi takoj napotili naprej. Kdo bi vedel?To, da niso uspeli odpreti zadnjih vrat (zakaj za vraga so jih sploh hoteli, če je na zadnjem delu vse gorelo?), je verjetno rešilo marsikoga.
Če mi (kot piloti, ne kabinsko osebje) med triletnim obnovitvenim šolanjem za izredne postopke v kabini (ja, tudi to imamo) odpremo vrata, za katerimi je zunaj ogenj (kar vidiš skozi okno), dobimo popravni izpit za ta predmet
Kar se mene tiče, bi ukinil nadglavne predale in prtljago v kabini striktno omejil na laptop in ženske torbice, ki ne zahtevajo pospravljanja. Ali pa uvedel avtomatsko zaklepanje predalov.
Mogoče se te moji zapisi berejo radikalno, vendar v krizni situaciji zablokira marsikateri izkušen in treniran človek, kaj šele ostali.
KretenMa dajte no, tole s prtljago je samo odvračanje pozornosti in zvračanje krivde s pravih krivcev na tistih par s prtljago. Kot da bi bi bili po takšnem trdem pristanku vsi nepoškodovani in pri zavesti ????
Sicer je rečeno, da so avion evakuirali zelo hitro.
Saj, koliko se pa zamudiš, če med čakanjem vzameš še torbo s sabo? Kr ozko grlo je na izhodu. Pa koliko jih je umrlo zato, ker stevardu ni uspelo odpret zadnjih vrat ??? Zakaj se niso odprla? In koliko jih je čakalo na izhod zadaj, pa je ostal zaprt?
O tem, kako družbe šparajo pri delavcu, ki bi večje kufre pospravil spodaj pa v medijih ne bo nihče nič napisal? Pa o tem, ali bi gasilci lahko prišli hitreje?
Ko sem se nazadnje peljal z nizkocenovnikom, sem lahko imel manjšo ročno prtljago in srednje velik kovček, vse je šlo v kabino, pa bi kovček raje spravil spodaj.
Kreten
Poleg tega, da je že sam manj okreten, je pot oviral z ogromno torbo, ki jo je na vsak način skušal rešiti.
In seveda so se vsi izkrcavali lepo po vrstnem redu - najprej prva vrsta in potem druga....Od vseh, ki so sedeli za njim, se je uspelo rešiti le trem
S koliko ogromno torbo te pa v letalo sploh spustijo? če 55x40x20, kot običajno, potem je bila prtljaga precej ožja od deda. in velika toliko, kot večina drugih kovčkov v kabini.
In če je on blokiral izhod, potem ga je zaradi svoje debelosti in neokretnosti in ne zaradi prtljage.
On pa pokvarjen, ker je zahteval denar nazaj, ker ne samo da ga niso pripeljali v murmansk, še življenje so mu ogrožali med kratko vožnjo. Njega je treba zdej okrivit za 41 mrtvih.
In seveda so se vsi izkrcavali lepo po vrstnem redu - najprej prva vrsta in potem druga....
In koliko sekund mu je vzela ta torba, in koliko sekund je bil počasnejši o kakega normalnega? 1? 3? 5?. Bi se v tem času rešilo vseh 41 umrlih?
Saj ne, da bi kakorkoli zagovarjal jemanje prtljage med izkrcavanjem v sili, ampak je pa treba priznati, da nam sugerirajo, da je za vse mrtve kriv ta ded, ker je vzel prtljago (večina drugih jo je tudi, pa ni videt da bi jih ovirala pri skakanju po toboganu) in za povrh še denar zahteval nazaj. Kar je samo odvračanje pozornosti od pravih krivcev za nesrečo.
To ti računaš po tem sistemu, - če se ena klobasa kuha 10 min, se 5 klobas kuha 50 minJaz sem jih naštel 5,
Torej če je vsak potreboval 10 sec da reši svojo prtljago. Pomeni da so ubili vsaj 40 ljudi z svojim egoističnim ravnanjem.
Lp
Iz lajkov pod membrainovim postom vidim, kako lahko nas je zmanipulirat. Vceraj vsi proti debeluhu, danes membrain analiticno pove, da debeluhar ni kriv in se vsi strinjamo... Sem samo opazil to pri sebi in potem tudi videl lajke, zato sem moral napisat. Vse je stvar manipulacije in po eni strani ima membrain prav. Itak, da je letalska druzba kriva, ampak glej ga zlomka....ni kriva druzba, ampak direktno pilot. Zakaj se nobeden ne spravi na pilota, na gasilce, na.....vsi so po malem krivi...ko se vse negativne stvari med sabo poklopijo, nastane pizdarija.