Bo VW naredil kaksen...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
...vpoklic za puscanje na panoramskih strehah tiguanov starih 2 leti in manj?
To se dogaja skoraj vsem pa noben o tem ne govori. Zakaj?

Pa pri touranih na sopotnikovi strani pri armaturi. Tudi pogost primer.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Nima to veze z forumi.

Mene pa zanima, a se to dogaja tudi pri drugi avtomobolih znamke (in grupacije). Ko sem kupoval sedanji avto, so me prodajalci strašili z temi problemi, potem se imel enkrat en teden doma en avto z tako streho in sem se spet navdušil, zdaj pa spet berem tole. :(

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Odvisno od (pol)izdelka, ki ga vozimo. Moj bivši forester je imel ogromno panoramsko streho, ki tudi pri starosti 19 let ni spustila niti kaplje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Pri subarujih ne rabiš da ti pušča streha, bočna stekla brez okvirjev so puščala po malem serijsko že od novega!;)

Glede teh panoramskih (domnevam da premičnih) stekel je bistveno vprašanje zakaj puščajo? Recimo klasični šibedahi so od vedno bili problem, rabijo redno vzdrževanje, mazanje, čiščenje, nastavljanje in po potrebi menjavo tesnil vsake toliko. Brez tega bo stvar slej ko prej puščala, razen če vzameš tamočan silikon pa zalepiš vse skupaj in imaš klasično "panoramo".

Skratka šibedah = puščanje, enako kot ne vem če obstaja kabrio ki nebi puščal. Prej se s tem sprijazniš boljše je, še boljše je pa da ne kupuješ takih bedarij ki imajo že same po sebi en kup problemov (manj placa, nabijanje toplote, stroški vzdrževanja, vprašljivo varnost).

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Pa je sploh praksa (pri kateremkoli proizvajalcu), da se dela vpoklic zaradi varnostno ne kritičnih zadev. Če gre za mlade avte, bodo pač popravli v garanciji in je stvar rešena, a ne.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.638
113
Če smo realni je jasno, da vpoklica ne delajo, če ni že res nujno ali jih v to kdo prisili. Vsak vpoklic je odvečni strošek.

Sam imam izdelek od MB in sem se že pošteno vnaprej pozanimal kateri sklopi so potencialno problematični za vzdrževanje ali napake. Glavna dva sta bila hidravlično vzmetenje (ki je izjemna zadeva, ko dela) in panoramska streha (puščanje, elektrika, manj prostora znotraj, celo kompletno sesutje stekla,..). Zato sem se zavedno odločil, da teh dveh kljukic ne bom pritisnil ko se je avto kupoval. In glede na politiko MB o reševanju znanih problemov njihovih avtomobilov (vpoklicev ni sploh) sem vesel, da sem naredil tako.

Včasih je dobro biti proaktiven, kot kasneje jamrati. Pa ne zagovarjam tovarn, ampak realnost je, da ne rešujejo lastnih napak in večino plača potrošnik sam. Ko sem šel v višji cenovni razred avta z mislijo, da je tam bolje...sem se enako uštel. Ni bolje.

• Všeč mi je
Reactions: koliko in bertoncl

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Nima to veze z forumi.

Mene pa zanima, a se to dogaja tudi pri drugi avtomobolih znamke (in grupacije). Ko sem kupoval sedanji avto, so me prodajalci strašili z temi problemi, potem se imel enkrat en teden doma en avto z tako streho in sem se spet navdušil, zdaj pa spet berem tole. :(

Ne me narobe razumet, ampak resno me zanima ... Kaj je fora kakršne koli strešne odprtine? :D Osebno ne bi nikoli kupil avta s to zadevo, niti rabljenega ... ampak vseeno me zanima kje vidiš prednost teh zadev.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
62
28
Ne me narobe razumet, ampak resno me zanima ... Kaj je fora kakršne koli strešne odprtine? :D Osebno ne bi nikoli kupil avta s to zadevo, niti rabljenega ... ampak vseeno me zanima kje vidiš prednost teh zadev.

Sicer nisem imel nikoli avta s steklom na strehi (in ga ne nameravam imeti), ampak koliko sem se vozil s takimi jajci

a) je bilo steklo zakrito
b) ko je bilo odkrito, je v sončnem vremenu žgalo v čelo kot da si v pečici. Gremo torej nazaj na točko a)

Naj me nekdo razsvetli kje je torej poanta...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Svetloba, obcutek prostornosti, fajn ie za otroke.
Slabosti - zge ko pes ko je sonce mocno, pozimi hladi, nizji strop

Imam panoramo v karavanu starem 10 let, vse bp. Nimam pa sibedaha.

• Všeč mi je
Reactions: lecko

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
...poanta je možnost izbire. Poanata je tudi pozimi na smučariji, ko se pri -10 v sončnem vremenu ob 16 uri vsedem v topel avto. Zjutraj in zvečer "uživamo" v razgledu navzgor.
Ker je v tem avtu to bilo serijsko pač imamo doplačal pa sigurno ne bi.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
no pri prejsnjem sem mel strešno okno, pri sedanjem ne: prednost je, da ko je v avtu vroče, se odpelješ v štartu z odprto streho (namesto spuščenega okna na vozniških vratih, kjer ti konkretno piha v tintaro pri 50km/h ali več), avto se hitreje shladi
pri zadnjem avtu konkretno pogrešam šibedah

kar se tiče zamakanja: v 99% se zamaši odtok: pri robovih levo in desno je odtok po A stebričku, ven teče ponavadi na dnu A stebrička, pod konektorjem vrat - kanali se zamašijo in potem zateka v notranjost avta

voda pač delno teče tudi mimo tesnila na strehi, tako kot teče mimo tesnila na vratih pri steklu v notranjost vrat in potem na dnu vrat izteka
imel sem 3 avte VAG koncerna s strešnim oknom, vedno je tesnilo v nulo ( noben ni bil kupljen mlajši od 8 let)....

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tudi jaz iščem s strehco. Kupujem pa samo rabljene, tako da ni povsem nujno.

Razlogi zgoraj našteti, načeloma nisem imel težav s panoramo, avte imam pod nadstreškom in ne fašejo neke šume gor.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Imel Nissan x-trail, prve generacije, s tavelkim sibedahom, nic puscanja, vozen 70% leta v dezju (irska). Zdej mam mx-5 nc coupe roadster (trda zlozljiva streha), nic ne pusca v trenutnih nalivih.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
na v60 mam sibedah in po 5 letih se ne pusca. ga pa prej nisem nikoli imel, pa mi je sedaj super. glavna stvar zame je hitrejsa ohladitev ogretega avtomobila, pa vsec mi je, da je svetlo. ga prakticno vsak dan uporabljam (razen pozimi), ker se tudi zrak hitreje zamenja, ce je odprt.
slabost je pa hladen zrak pozimi, ampak ce ne pozabim ga takrat zaprem s tisto blendo in je ok. vrocina in nizek strop pa me ne motita.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.448
2.184
113
Jaz sem imel na Grand scenicu panoramsko streho. Prednja polovica se je odprla. Top šit zadeva, če bi se dalo dobit bi kupil na naslednjem avtu.
Puščalo ni nič čeprav je bil Renault, je bilo pa treba parkrat na leto namastiti vodila. So bila aluminijasta vodila in ob neuporabi ribne vse skupaj

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Pa je sploh praksa (pri kateremkoli proizvajalcu), da se dela vpoklic zaradi varnostno ne kritičnih zadev. Če gre za mlade avte, bodo pač popravli v garanciji in je stvar rešena, a ne.

Eno je, da se popravi, da ne pušča več, drugo pa je kaj pomeni za kable in konektorje čez 2 leti, ko ti avto zalije, da imaš na tleh stoječo vodo.. pa to večkrat.