Bo v sredo konec sveta?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
if the lhc actually destroys the earth & this page isn't yet updated
please email mike@frantic.org to receive a full refund

cheer.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če verjameš v teorije zarot, potem ja
evil.gif

V resnici pa tega ni, Kdor bi kaj takega odkril, bi takoj patentiral zadevo, in jo prodajal po "nizki" ceni.
Zakaj bi nekomu prodal zdravilo po nizki ceni, če imaš alternativo "do smrti mu prodajaj poceni ne-zdravila" ?

Ko sem enkrat bil v bolnici je en stric kašljal za znoret in so mu dali nekaj za pojest da je prenehalo ker so ga morali operirat.

Kaj pa dobiš v lekarni?

Panatus, ki (vsaj meni) minimalno ublaži kašelj.

Tako da učinkovita zdravila obstajajo-vprašanje so pa seveda stranski učinki.

Pa za herpes-prodajajo xy masti za mazanje ki so vse skup vredne en qrac. Sam sem slučajno po TV izvedel za Virolex tablete ki pa so učinkovite, vendar so samo na recept in ga zdravniki zaradi visoke cene po moje neradi predpišejo. Vsaj moj.

Sicer pa sem čist off.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ali si v otroštvu tudi skoz govorila "Pa kakšno korist bom imela od matematike, pa od skladnje, pa od kemije, pa od biologije..?" ?
wink-1.gif

Ja!
grin1.gif
Nihče pa ni spregovoril še nič na temo nič kaj cenejših energentov in njih naprav. Kako pa to, da se dandanes nič kaj ceneje ne ogrevamo in poganjamo po cestah?
že v začetku 80-ih (kmalu po prvi naftni krizi) sta dva francoza naredila dizelski motor ki je imel 90 KM in je porabil manj kot liter na 100 km...exxon je odkupil patent in ga zaklenil v sef...mislim da je razlog očiten,na nekem seminarju je predavatelj rekel,da bodo tako varčni motorji zunaj,šele takrat ko bo liter goriva stal 15-20 dolarjev,zato da bo industrija obdržala visoke dobičke...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Čisto možno, ker je dejstvo, da je General Motors ob ukinitvi programa Toyot RAV4 EV, ki so izključno na električni pogon z regeneracijo elektrike, ker niso več dobili baterij.

Vir: Wikipedia
Citat:
Patents and licenses

In 1994, General Motors acquired a controlling interest in Ovonics's battery development and manufacturing. On October 10, 2001, Texaco purchased GM's share in GM Ovonics, and Chevron completed its acquisition of Texaco six days later. In 2003, Texaco Ovonics Battery Systems was restructured into Cobasys, a 50/50 joint venture between Chevron and Energy Conversion Devices (ECD) Ovonics.[16] Chevron's influence over Cobasys extends beyond a strict 50/50 joint venture. Chevron holds a 19.99% interest in ECD Ovonics.[17] In addition, Chevron maintains the right to seize all of Cobasys' intellectual property rights in the event that ECD Ovonics does not fulfill its contractual obligations.[18] On September 10, 2007, Chevron filed a legal claim that ECD Ovonics has not fulfilled its obligations. ECD Ovonics disputes this claim.[19] Since that time, the arbitration hearing was repeatedly suspended while the parties negotiate with an unknown prospective buyer. No agreement has been reached with the potential buyer. [20] Cobasys's patents relating to NiMH batteries expire in 2015.

Na srečo pa LiFePo4 tehnologija dokaj hitro napreduje in izdelava takih avtomobilov ni več odvisna od Chevrona, ki je razvoj električnih avtomobilov zabremzal za cca. 10 let. Rezultat je rekordni dobički naftnih družb.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.968
-8.669
113
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ali si v otroštvu tudi skoz govorila "Pa kakšno korist bom imela od matematike, pa od skladnje, pa od kemije, pa od biologije..?" ?
wink-1.gif

Ja!
grin1.gif
Nihče pa ni spregovoril še nič na temo nič kaj cenejših energentov in njih naprav. Kako pa to, da se dandanes nič kaj ceneje ne ogrevamo in poganjamo po cestah?
že v začetku 80-ih (kmalu po prvi naftni krizi) sta dva francoza naredila dizelski motor ki je imel 90 KM in je porabil manj kot liter na 100 km...exxon je odkupil patent in ga zaklenil v sef...mislim da je razlog očiten,na nekem seminarju je predavatelj rekel,da bodo tako varčni motorji zunaj,šele takrat ko bo liter goriva stal 15-20 dolarjev,zato da bo industrija obdržala visoke dobičke...
Daj, ne no verjeti vsaki buči, ki jo slišiš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz poznam enga, ki je rekel, da dela na bencinskem (mogoče dizelskem, se ne spomnim točno) motorju, ki bo imel čez 60% izkoristka.
Deset let pozneje je v politiki
evil.gif

(in o motorju ne duha ne sluha)

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Mene pa res zanima ali bo konec sveta v sredo?

Ne mislim te srede, ampak takrat, ko bo res konec sveta, saj večno ne bo, na kateri dan bo padel?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kako pa si predstavljaš konec sveta?

Jaz tako, da me zagrebejo na britofu. Vzrok ni pomemben, posledica je definitivna.
wink-1.gif

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Ko umre kdorkoli že, to še ni konec sveta.

Konec sveta bo, ko bo vse na Zemlji pomrlo, naprimer zato, ker bo Sonce čez milijarde let požrlo Zemljo.
Dnevi bodo na Zemlji takrat daljši, ker se nenehno daljšajo in bodo dosegli dolžino 27 ali več današnjih dni.

To bi lahko bilo na kakšno sredo, ki bo dolga 27 današnjih dni
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer pa takrat, ko bo Sonce požiralo Zemljo, to ne bo ravno konec sveta, kvečjemu konec planeta. Do takrat se bomo že kam drugam preselili.

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Pod svet si predstavljamo našo Zemljo, zato govorimo o koncu sveta.
Tudi, če bi hipotetična črna luknja iz Cerna res začela rasti, bi požrla samo Zemljo, ostalih planetov, še manj pa celega Vesolja, pa ne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za zdaj si pod svet res predstavljamo našo Zemljo, čez 100 milijonov let (recimo) bo pa ta svet za nas malo večja reč. Svet je velik samo za zapečkarje.

Pa še to: tudi če bi hipotetična črna luknja iz Cerna začela rasti, ne bi v preostali življenjski dobi Zemljeverjetno niti za en kamion materiala popapcala.
grims-1.gif

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Saj tega nisem nikjer omenjal, kako dolgo bi taka črna luknja, nastala na Zemlji, Zemljo žrla.
Zanimiv je tudi podatek, da bi na koncu, ko bi vso Zemljo popapcala, bila cela Zemlja, spremenjena v črno luknjo, velika le en centimeter, Torej bi od cele Zemlje ostala le še črna luknja velikosti frnikule.

mihi

Pripravnik
14. apr 2008
222
0
16
Seveda bi ta frnikula, kljub velikosti le en centimeter, imela maso še vedno enako, kot jo ima Zemlja zdaj in bi še vedno z enako silo privlačila Luno, ki bi krožila okoli "črne frnikule", kot da se ni nič zgodilo
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Samo da bi popapcala celo Zemljo, bi trajalo mnogo mnogo dlje kot je staro vesolje.