bo Radio 1 obstal?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.580
487
83
Ampak nekoga pa res moti, da jih cca. 10% populacije posluša redno. Zakaj?

Regulative na ta ničen, kot se jih gre ta vlada so popolnoma mim. Precej nove zakonodaje je napisane tako, da krepko omejuje določene ustaljene prakse, ki ne prinašajo prav nič slabega v vsakdanu.

Radio 1 mi je tak kot je prav všeč. Točno veš kaj dobiš. Poslušam jih dokaj redno. Sicer so mi določene satire in "humoristični" vložki včasih mim. Ampak le zakaj bi se moral z nečim strinjat vedno. Kar se glasbe tiče pa je izbor kar OK. Ko ne paše se pač posluša kaj drugega ali tišino.

Saj TV postaje tudi obračajp program na 6ur. Pa nekajkrat v istem tednu ista oddaja. S tem, da je na predvajalni listi morda nekaj manj glasbenih naslovov ni prav nič narobe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.365
7.099
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Car pravi:
A maš maše posnete kar na CD-je!?
shocked-1.gif
kaj pa ce ima na blueray(recimo da je dvd ze zgodovina in da gleda v fullhd).
Sicer pa sem off
ponavadi med reklamami (ali pa ze prej) saltam med postajami tako na radiju kot tv. Na ta nacin nobenga kanala ne poslusam -gledam dlje od 20 minut nepretrgoma.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.401
1.268
113
Citat:
Cenen populizem radia1 se vidi že pri jokanju, da želijo obdržati delovna mesta - če bi se držali lokalizacije, bi imeli parkrat več zaposlenih, ker bi morali zaposliti ljudi v lokalnih redakcijah. Eden njihovih argumentov torej čisti bullsh.it... no ja, tako kot radijska postaja.

In če bi morali imeti parkrat več zaposlenih, stvar ekonomsko ne bi pila vode in je ne bi bilo.

Se je treba zavedat, da ima trg svoje zakonitosti, v tako majhni državi pa so te še posebej zajebane. Če imaš vse skupaj na voljo 2 mio potencilanih klientov, se je temu pač treba prilagodit. Konec koncev ne gre pozabit, da so največji SLO cajtngi po nakladi primerljivi z recimo lokalnimi izdajami nekega ne prv velikega mesta v nemčiji. Samo Berlin ima 5 dnevnih cajtengov, vsak je večji od kateregakoli SLO (večina pa od vseh SLO skupaj).

Sicer je pa novi medijski zakon poln debilizmov, nekaj jih je pa na srečo že izginilo ven. V prvem predlogu je bila recimo določba, da imajo novinarji predkupno prvico, če se cajteng prodaja. Še zdaj je not nek imbecil vrinil, da imajo vpliv (soglasje) na postavitev urednika. In podobne domislice bolanih možganov, ki so ga pisali.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.401
1.268
113
Ne. Je samo za postavietv novega urednika. Sicer pa: če urednik ni po lasstnikovvem okusu, ga ta odpusti. Ko naovinarji ropotajo pri drugem, ukine medij. Pa imajo, kar so iskali.
Kdo si je ta debilizem izmislil, ne vem, ampak to je, kot da bi delavci odločali, kdo bo direktor.
Če (bodoči) urednik komu ni všeč, anj pač da odpoved. V tujini to ni redka praksa.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Ksz...

Ce takoj podrejo oddajnike ne bo nobene skode! Prakticno ni pametnega radia! Ko se delajo norca na neduhovit nacin in jim folk ploska je jasno koliko kmetov premoremo! In stvar se samo zacne! Pa tudi stvari postajajo izpete nihce pa nima na lagerju idej za novosti! Avdici, birkoti itd, zanimivo prve trikrat nato lame! In kaj mene briga kako je neki pozganovi zjutraj padel prepeenc v kofe! Who the f'uck je sploh ona in ostali?

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Boli me k.... za Radio 1. Če slučajno pozabim usb ključek vzet v avto poslušam Radio Si-int. Doma pa se itak vrti mp3 muzika.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska

Sicer zgleda, da novi zakon ne bo šel skozi, jasno pa je, da je R1 nekomu trn v peti. In v Sloveniji te stveri pač tako potekajo. Kar je vredno vsega obsojanja.
Po drugi strani pa se strinjam z mnogimi, da nebi bilo nobene škode, če R1 nebi bilo več. Napovedovalci so tipični attention whores, ki bi verjetno delali to tudi zastonj, muska pa se jim vrti z enega starega 512kB ključka na random preko računalnika in jo polovico zamenjajo ekrat na mesec. Zato tudi ne morem verjeti, da program pripravlja kar 60 ali celo 150 ljudi. Kaj že počnejo? Kuhajo kavo in eden drugemu pripovedujejo kako so kul?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kopirajo od srbov..tko so srbi ukinili radio buca..in je zdej sam se na netu.

no..sej od slobota so skopiral idejo elektro ura je rtv prispevek..pa še kako.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.684
236
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
vsem ki pametujete bi privoščil ogled delovnega dne na radiu.

ne samo na Radiu 1. na kateremkoli od trenutno vodilnih radijev pri nas, naj bo to Radio 1, Radio Center ali Val 202. pa boste malce drugače začeli gledati na stvari ...
wink-1.gif

če se ti zdi Požganova kar nekdo - zakaj zavraga nisi ti potem tam, ha?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.647
4.026
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
V (vsaj) enem od radiev ki je v Top5 po poslušanosti v Sloveniji delajo v popoldanskih smenah v celem radiu samo 1-2 človeka, odvisno od dneva in specifike programa - največkrat je moderator sam svoj tehnik pa je potem takoj ko je jutranji program končan na radiu samo še en sam. Za branje STA novic in interneta ne rabiš 150 ljudi.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:

Sem bil enkrat na enem intervjuju na enem izmed komercialnih radiev in nisem mogel verjeti kako simpl laufa ta one man band.
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

V bistvu je dandanes delo na komercialnem radiu precej dolgočasen job. Praktično delo za tekočim trakom. Radijska "romantika" se je končala približno takrat, ko so iz studiev umaknili magnetofone in gramofone.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ko prideš na Center misliš, da si na Radiu Spodnji Duplek
tongue-1.gif
Vse majhno, natlačeno, pred kratkim so imeli še opremo celo zjahano, zdaj so vsaj pred letom mešalko in procesor menjali.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.244
11.275
113
tale avdič misli da je ful nek car, :S žal ni..pač še en pepček ki samo misli da je.

drugače pa komercialni radii so za rajo in jih ne poslušam, ker je vse skup eno in isto na n potenco.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Jaz sem žrtev Radia 1... obsojena sem na poslušanje 5 dni na teden, 8 ur na dan... imamo centralni radio za celo stavbo (in nimam vpliva na zamenjavo postaje) in par sodelavcev v pisarni, ki to radi poslušajo, eden je celo zaljubljen v eno spikerko (pa spet nimam vpliva, da bi dala čisto potiho)... hočeš-nočeš ti teli komadi preidejo v kri (kot je že nekdo napisalm, 2 CD-ja na teden) in ko jih slišim na kaki drugi postaji (v avtu RSi, doma 1. program), avtomatično zmanjšam glasnost ali ugasnem radio.

Od tega radia nimam prav nobene koristi: ne povejo nič novega, kar ne bi zvedela že nekje drugje, Avdiæ je včasih že prav tečen in žaljiv, nimajo nobene nove glasbe, zmišljujejo se neke brezvezne nagradne igre, samo da zapolnijo čas, ker nimajo kaj povedati...

V glavnem, če ukinejo Radio 1, ga ne bom prav nič pogrešala!!!

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.244
11.275
113
v bistvu boš srečna...avdič pa mi deluje prototip modernega wannabe komika, ki se rad norca dela iz drugih, če pa ga kdo zabije pa je užaljenost, pa je potrebno potem javno udarjat potem po njemu. Večkrat že videno. Torej nezdrav humor.

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
V (vsaj) enem od radiev ki je v Top5 po poslušanosti v Sloveniji delajo v popoldanskih smenah v celem radiu samo 1-2 človeka, odvisno od dneva in specifike programa - največkrat je moderator sam svoj tehnik pa je potem takoj ko je jutranji program končan na radiu samo še en sam. Za branje STA novic in interneta ne rabiš 150 ljudi.

Maš Veseljaka v mislih?
cheer.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Jaz sem žrtev Radia 1... obsojena sem na poslušanje 5 dni na teden, 8 ur na dan... imamo centralni radio za celo stavbo (in nimam vpliva na zamenjavo postaje) in par sodelavcev v pisarni, ki to radi poslušajo, eden je celo zaljubljen v eno spikerko (pa spet nimam vpliva, da bi dala čisto potiho)... hočeš-nočeš ti teli komadi preidejo v kri (kot je že nekdo napisalm, 2 CD-ja na teden) in ko jih slišim na kaki drugi postaji (v avtu RSi, doma 1. program), avtomatično zmanjšam glasnost ali ugasnem radio.

Od tega radia nimam prav nobene koristi: ne povejo nič novega, kar ne bi zvedela že nekje drugje, Avdiæ je včasih že prav tečen in žaljiv, nimajo nobene nove glasbe, zmišljujejo se neke brezvezne nagradne igre, samo da zapolnijo čas, ker nimajo kaj povedati...

V glavnem, če ukinejo Radio 1, ga ne bom prav nič pogrešala!!!

uf, tole pa ni prijetno! jest bi si po vsej verjetnostni nabavil slušalke in poslušal svojo glasbo.