bo Radio 1 obstal?

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Ma stokajo samo zato, da si delajo dodatno brezplačno reklamo. Dejstvo je, da zakon o medijih ne bo sprejet, saj ga v celoti ne podpira niti koalicija (kar jo je še ostalo), niti opozicija.
Sicer pa se po predlogu zakona ukinjajo vse zasebne radijske mreže in R1 je radijska mreža zato, ker ima uredništva v večih slovenskih mestih.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.163
-8.768
113
Fora je v tem, da se ta glupi radio
bonk.gif
ne drži zahtev, s katerimi so se strinjali ob ustanovitvi radijske mreže.
In sedaj na Radiu 1 jokcajo kako so grdi do njih, ter da ji hočejo ukiniti, namesto da bi se končno začeli držati zavez, ki so jih podpisali.
bonk.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.791
222
63
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Fora je v tem, da se ta glupi radio
bonk.gif
ne drži zahtev, s katerimi so se strinjali ob ustanovitvi radijske mreže.
In sedaj na Radiu 1 jokcajo kako so grdi do njih, ter da ji hočejo ukiniti, namesto da bi se končno začeli držati zavez, ki so jih podpisali.
bonk.gif

men je pa vsec kako jih avdic podjebava ... edini, ki si res upa v eter povedat to, kar se suslja med ljudmi ...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Treba je tudi vedeti, s katero politično opcijo simpatizira Leo Oblak in kakšno vlogo je imel pri sprejemanju Grimsovega medijskega zakona ... Tudi časovni pregled oglaševalcev na njegovih radijskih postajah ter Infotv (ko je bil še on večinski lastnik) pojasni marsikaj.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.567
113
Citat:
Uporabnik pimp pravi:
V čem je fora da bi se ukinil?!
Včasih so obstajale lokalne radijske postaje z namenom zagotavljanja lokalnih informacij in vsebin. Ker se to finančno ni izšlo, so začeli na svojih frekvencah vrteti enoten program Radio 1. S tem se je zmanjšala raznolikost in možnost izbire.

Gre pa seveda tudi za spretni marketing, saj vlade nihče ne mara in če se predstavljaš kot "žrtev vlade", se ljudem smiliš in te podprejo.

Pri vsej tej zmedi je zanimivo, da nacionalni Val 202 še vedno drži visoko poslušanost, kljub veliki konkurenci.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Po moje so ornk trn v peti večini politikov, ki jih dnevno obravnavajo:

Prej so trn v peti vsem, ki niso sposobni poslušati tretjerazrednega "humorja" in dveh cedejev za cel teden...
tongue-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Pri vsej tej zmedi je zanimivo, da nacionalni Val 202 še vedno drži visoko poslušanost, kljub veliki konkurenci.

Verjetno ima precej vpliva veliko bolj kvaliteten radijski program...
smile-1.gif

On-topic: kot je bilo že zgoraj omenjeno - radijske frekvence so državna "last" in jh podeljuje APEK. Obveznost radijske postaje s podeljeno frekvenco je tudi to, da skrbi za lokalne informacije. Cenen populizem radia1 se vidi že pri jokanju, da želijo obdržati delovna mesta - če bi se držali lokalizacije, bi imeli parkrat več zaposlenih, ker bi morali zaposliti ljudi v lokalnih redakcijah. Eden njihovih argumentov torej čisti bullsh.it... no ja, tako kot radijska postaja.

Če že govorimo o političnem vplivu na medije, je precej bolj očiten primer Saša Hribarja...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.684
236
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Radio 1 je, žal, edini normalni radio za moje pojme pri nas. je tudi Val 202 fin radio, ga tudi velikokrat poslušam, ampak - ko začnejo utrujat s kakimi polurnimi pogovornimi oddajami, takrat enostavno premaknem.

druga stvar, ki se je večina otepa - raje, kot se je nekdo slikovito izrazil, poslušam 2 zgoščenki na teden, če gre za pametno in dobro glasbo, in le-ta na Radiu 1 prevladuje. ko začne Val 202 s kakšnimi eksotičnimi ...
bonk.gif

ne rečem, so tudi Radio Center, Radio Hit in Radio Ekspres, s tem, da slednji mi je popolnoma mimo, ampak - od vseh teh velikih radijev edino Radio 1 lovi praktično od Kopra do Maribora. in to je tudi nekaj, kar je, vsaj meni, velik plus.

zdaj, komu gre kaj v nos in kako se je kdo v preteklosti zmenil - najlažje je nekaj, kar je dobro in viša standard, ki je več kot očitno drugim iz nenznanih razlogov nedosegljiv, preprosto ugasnit. da bi se pa nekdo potrudil in skušal doseč ta standard, to je pa prevelik zalogaj.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Radio 1 je, žal, edini normalni radio za moje pojme pri nas.

Glede na standard, ki si ga postavil v prvem stavku, me niti malo ne preseneča, da te zadovoljita dva cedeja tedensko.

No, glavno, da je kvalitetna glasba.

hysterical-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.096
6.281
113
blizu močvirne prestolnice
Val 202 pa ima kvalitetno glasbo? Seveda nima tudi politično je preveč levo opredeljen, poleg tega pa tistga Karolija poslušat, je pa joj. Če že poslušam potem tisto postajo kjer je muzika, sicer pa imam CD in poslušam tist kar me zanima!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

sicer ne vem zakaj se gre pri tem zakonu, ker niti nisem imel še časa se pozanimat. Vem pa, da tudi če ga mislijo ukinit ne bomo nič na slabšem. Zakaj? enostavno zato, ker :

imajo neko čudno klimo v studiu; vsi so nekak v orto dobre volje...ok sej vem da niso, ampak slabo igrajo to igro ...
Glasba oz. njih repertoar; patetičen...kot je nekdo že prej rekel, 2 cdja na repeat mode..."dont wanna catch a grenade for you!", novo novo " eurovizija 2011"....:boink:

Če bi pa hoteli ukinit VAL 202, bo pa panika...ampak to se ne za bati
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
To, zakaj imajo tako kratko playlisto, je razlog v tem, da furajo nemški model mainstream komercialnih postaj, kjer se med poslušalci izvajajo ankete in potem vrti samo tista muzika, ki jo folk v telefonskih anketah označi za všečno. Ta model tudi predvideva, da povprečen poslušalec ne posluša radia več kot 1-2 uri na dan in v tem času naj bi slišal pesmi, ki so mu všeč. Vodeni program pa je tudi delan po konceptu "za najširše množice" - govorijo tisto in na takšen način, kar najbolj vžge pri povprečnem folku, ki poslušanju radia ne namenja več kot eno sivo celico v svojih možganih.

Kar mi gre na jetra pri Radiu 1 je to, da se hvalijo, da so najbolj poslušan komercialni radio v Sloveniji (kar tudi so po NRB). Logično, da so najbolj poslušan komercialni radio, ko pa imajo z mrežo pokrito celo Slovenijo.

Kar se pa tiče novega zakona. Itak, da so v ozadju politika, interesi in lobiranja. Tako kot je bilo pri Grimsovem zakonu. Samo, da je Leo Oblak takrat bil na "pravi" strani in je dobil, zdaj pa mu grozi, da bo izgubil. Normalno je zato, da skače v luft. Ko bodo "njegovi" na oblasti, bo pa spet kakšen Vasle odpustil kakšno Natašo Štefe, pa si bodo kvit.

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.584
1.925
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Val 202 pa ima kvalitetno glasbo? Seveda nima tudi politično je preveč levo opredeljen, poleg tega pa tistga Karolija poslušat, je pa joj. Če že poslušam potem tisto postajo kjer je muzika, sicer pa imam CD in poslušam tist kar me zanima!
A maš maše posnete kar na CD-je!?
shocked-1.gif