BMW E90

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
novinarski avti so recimo tako razjebani pri 10.000 kot moj pri 200.000+..
Ne vem kako je z novinarskimi, sem pa vozil dva identična avta. En star 6 let, drugi pa 4 leta. Isti motor, isto vse. Prvi 240.000 km, drugi 80.000 km. Drugi je dajal občutek, da je 3x bolj razje.... kot prvi.

jello

Guru
22. sep 2008
10.277
3.913
113
Imam podobno izkušnjo. Dva enaka avtomobila, po osmih letih je imel prvi na števcu 200k km na xxx podlage, drugi 40k na 0 podlage, prvi zamenjal 3 lastnike, drugi nobenega. S tem da tukaj je bil prvi v normalnem stanju in vse špilalo, drugi je bil samo še za v prešo (pleh in notranjost kot novo, vse skupaj pa dizaster, pač posledica tega da se avto zalaufal 1x tedensko, nikoli več kot do tretje prestave
bonk.gif
).

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
In vzrok teh razlik v avtih? Ste vsi kupoval "novinarske" avte?
Pri meni je bil prvi avto zgolj en sam lastnik, drugi pa je bil službeno vozilo z večimi vozniki...

jello

Guru
22. sep 2008
10.277
3.913
113
Pri meni ravno obratno. Kot sem napisal, pri enem trije (očitno) normalni lastniki (kolikor si lahko pri 20 letih normalen), pri drugem eden nad 70. Ta druga podrtija s 40k km ni bila ne službena, ne novinarska.

AIter

Pripravnik
9. dec 2010
284
0
16
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Po vin kodi.
To ja.
Ampak ali lahko sam iz te vin kode razberem kaksen motor je notri, oz. mogoce s sledenjem preko spleta?

Ali je to mogoce le preko uradnega servisa/prodajalca?

AIter

Pripravnik
9. dec 2010
284
0
16
Hvala, ampak ta dekoder se mi zdi mal cuden.

Za moj vin pokaze: Model 320xd

Ne bi imel nc proti ce bi bil.
cool-1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Preveri po tem postopku (lahko pogledaš točne podatke po vin številki in tudi opremo s katero je avto prišel iz tovarne):

Postopek pridobitve podatkov:

Pojdite na BMW WebETK.
Na desni, kjer piše Verwandte Themen je povezava do WebETK. http://www.bmw.de/de/de/owners/parts/electronic-parts-catalogue/electronic-parts-catalogue.html
Po kliku na povezavo se bo odprlo novo okno. Najverjetneje vam bo blokada popup-ov vašega brskalnika to okno blokirala. Onemogočite blokado (za celotno stran, če je ta opcija na voljo) in pojavilo se vam bo Logon okno.
V tem oknu je treba izpolniti dve polji:

Identification: eu111111
Password: bmwetk1

Kliknite napis Logon> in odpre se BMW WebETK.
Pod naslovom Vehicle Identification by VIN je polje pred katerim piše Last 7 characters of the VIN.
V polje vpišite zadnjih 7 znakov VIN npr. pri WBAAM510X0EZ41783 je to EZ41783.
Nato kliknite gumb [ >> ].
Pojavi se iskalnik delov za vaše vozilo - Parts Search (Vehicle Parts).
V meniju čisto na vrhu strani, kliknite napis Options.
Odpre se novo okno, kjer je spisek opreme vašega vozila.
Klik na znak + pred Vehicle information, Options in Standard equipment razširi seznam.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Sej veš verjetno koliko konjev imaš in kateri letnik je avto.

Sicer pa odpri homologacijo in ti vse piše.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ampak jaz sem mislil resno. Itak gines isce samo nekaj novega kot pezo, ne nujno bmwja, ker je ugotovil, da so povprecna jajca kot ostali avtomobili. Pravilno. In delta je totalno podcenjen avto. Motorizacija pa odlicna. 2.0 multijet je pravzaprav samo izboljsan 1.9jtd multijet, ki nima cisto nobenih porodnih napak.
Pa se s pristrizeno bradico in zapecen kolikor je bo z malce razprto srajico v tem avtomobilu izgledal pristni zapeceni cigan iz milana.
evil.gif

AIter

Pripravnik
9. dec 2010
284
0
16
Super, hvala

Se eno, najbrz neumno vprasanje:

Kje na bmw3 je vidna VIN koda? A je kaksen poseben postopek, da je vidna koda, ki je spredaj levo na vetrobranskem steklu ( tako kot pri vecini ostalih avtomobilov)?

Pr mojem se ne vidi nc, zgleda k da bi blo neki lcd displaju podobnega
sprasujem se.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Hm, ne vem kako je pri novejših ampak stari (tudi E46 so imeli vin vtisnjen na stebru sprednjega amortizerja na sovoznikovi strani in napisan na nalepki nekje v motornem prostoru. E36 ga ima na požarni steni in na ploščici, ki je prinetana na voznikovi strani motornega prostora.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ker se nihce ni Kije predlagal bom jaz zacel. Tole kup
smile-1.gif

LANCIA DELTA
Loool, če je res tak avto kot so podatki in da ni karamboliran to sploh ni slab nakup.... Res, da se je ne boš mogel rešit za pameten denar, ampak če misliš imeti nekaj let ni slabo...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:

Kje na bmw3 je vidna VIN koda? A je kaksen poseben postopek, da je vidna koda, ki je spredaj levo na vetrobranskem steklu ( tako kot pri vecini ostalih avtomobilov)?

Odpres prometno in izpises zadnje 7 mest serijske stevilke