Bližnjica ftp na namizje?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.780
113
pri taščici
Kako naj neki exe tabeli ki je shranjena na ftp serverju dam bližnjico na namizje ali kako naj drugače do nje dostopam. Sedaj dostopam tako da v exe kliknem datoteka in je spodaj med 4 zadnjimi ali pa da grem na ftp server.
sedaj pa bi rad bližnjico, ker bi mi kar prav prišla
Hvala

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.780
113
pri taščici
Najlepša hvala, imam pa še nekaj vprašanj:
1. geslo za dostop in zaščitno geslo do datoteke moram vtipkavat-Se da tudi to kako "shraniti" vsaj enega. Vpisano je po tvojem vzorcu pa mi ravno tako zahteva dostopno geslo (in zaščitno)
2. Ko mi odpre datoteko mi vedno teži pop up okno da so makri onemogočeni, ker je raven varnosti visoka in je nepodpisan. Nižanje ravnosti ne priporočajo, kako se ga podpiše? Se ga da kako drugače "ugasnit". Datoteka ni nič posebnega, ena tabela za vpisovanje prejete pošte, ki jo je naredil kolega (mogoče tudi on kaj ve o tem?!)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
1. preveri če si prav napisal user in pass, mene še nikoli ni vprašalo kasneje, pa imam kar nekaj takih bližnjic.
2. če veš, da ni varnostne grožnje pa znižaj varnostne nastavitve.

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
2. Ko mi odpre datoteko mi vedno teži pop up okno da so makri onemogočeni, ker je raven varnosti visoka in je nepodpisan. Nižanje ravnosti ne priporočajo, kako se ga podpiše? Se ga da kako drugače "ugasnit". Datoteka ni nič posebnega, ena tabela za vpisovanje prejete pošte, ki jo je naredil kolega (mogoče tudi on kaj ve o tem?!)

poglej v pomoči excela, je razloženo, kako narediš svoj lasten certifikat, s katerim lahko podpišeš makre, da ti ne bo več ob zagonu težilo

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
Tole bo zame uporabno ko bom kliknu na shrani in se bo shranilo na server. Ali je to že mogoče pa ne znam?