Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Hijoj, stardec, ti si ja čist navaden prekrškar ...
Nisem navaden prekrškar. Jaz opozarjam voznike, ki so nevarni, ti pa opozarjaš na"nevarne" radarje. Tle jaz vidim malenkostno razliko. "Nevarni" radar sam po sebi ni še nobene nesreče naredu, nevarni voznik pa že mnogo.
Včeraj sem ob 23h v Miklavžu priletel na radar - peljal 70 namesto 50. Tisti, ki ne veste - cesta ravna kot bi jo z ravnilom delal, ful široki pasovi, na obeh straneh pločniki, kolesarske steze in osvetljava (poleg tega pa skoraj brez prometa ob tisti uri) Vstavljali pa so enega za drugim, ker s(m)o tako ali tako vsi hitreje peljali (še avtobusi vozijo tam 60-70). No in vprašam policaja zakaj merijo na taki lokaciji ob taki uri - če misli, da sem slučajno s temi svojimi 70 km/h koga ogrožal in da živemu bogu ni jasno, zakaj ni tam omejitev 70 km/h, pa odgovori: ''Ja, tak pač je.'' Sem v istem trenutku vedel, da so postavljeni tam z namenom pobiranja denarja, ne pa umirjanju prometa
V Avstriji je v takih vaseh omejitev vsepovsod 70 km/h, ampak tam očitno polnijo proračun s čem drugim.
Pa boli me za kazen, bom že plačal teh 62€ in zaradi tega ne bom vozil nič počasneje. Gre se za to, da nas kaznujejo na čisto neprimernih krajih, naj se raje postavijo nekam na nevaren odsek.