Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V tem trodnevju želim vsem naj nas vstali Zveličar napolni z vero, upanjem, ljubeznijo, ki spreminja svet.
Tole trodnevje bi moralo biti dovolj za praznovanje, zato ne vem zakaj so firer@co. za državni praznik določili še ponedeljek. V teh kriznih časih, ko vsak dan prav pride za rešitev naše države in gospodarstva, nam to povzroča veliko gospodarsko škodo.Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V tem trodnevju želim vsem naj nas vstali Zveličar napolni z vero, upanjem, ljubeznijo, ki spreminja svet.
Uspešne države imajo kot praznik še današnji dan.Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:Tole trodnevje bi moralo biti dovolj za praznovanje, zato ne vem zakaj so firer@co. za državni praznik določili še ponedeljek. V teh kriznih časih, ko vsak dan prav pride za rešitev naše države in gospodarstva, nam to povzroča veliko gospodarsko škodo.
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Mene pa že dolgo nekaj zanima, na to vprašanje mi nihče ne zna zadovoljivo odgovoriti:
Zakaj je moral Jezus fizično pretrpeti vso to kalvarijo, da je "odrešil" ljudstvo greha. Greh naj bi bil psihična stvar. Kakšne vrste kompenzacija je to?
Ne provociram, res me zanima.
Citat:
To bi moralo biti obvezno čtivo že v osnovnih šolah.
V ponedeljek komot kosiš travo. Velikonočni ponedeljek tudi teološko nima več neke teže. To je dan po velikem prazniku, ki je namenjem temu, da delaš tisto, kar si želiš. S teološkega stališča bi bil bolj smiseln kot praznik petek (danes). Pred 40-imi leti na kmetih so imeli poseben pomen veliki petek, sobota in nedelja. Več "vreden" kot ponedeljek je bil potem četrtek, spomin na dan zadnje večerje.Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:Poserjem se na te praznike. V ponedeljek kosim travo.
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
potem si zelo nerazgledan, ce to trdis.
poleg tega naziranje ni bistvo teh praznikov, pravzaprav nikogar ne poznam, ki bi se prav hudo naziral po jutrisnjem blagoslovu. dejstvo je, da je bilo sedaj 40dni posta in se malce vec poje. ko imajo muslici ramadan je pa vse ok?