BLAGOSLOVLJENE VELIKONOČNE PRAZNIKE

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.003
6.230
113
blizu močvirne prestolnice
V tem trodnevju želim vsem naj nas vstali Zveličar napolni z vero, upanjem, ljubeznijo, ki spreminja svet.
cheer.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zveličar mi je za svojo obletno prvič doslej podaril delovne praznike. Na srečo je bil njegov očim Jožef bolj uvideven, pa bom za prvi maj zares orenk frej.
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje spet provociraš.

Prvič: naslov z velikimi začetnicami.

Velikonočni ponedeljek pade "slučajno" na dan 06.04. , ki se ga moramo spominjati kot začete 2. svetovne vojne na naših tleh.

Pa tudi sicer po moje poveličevanje nekega verskega praznika, ki se nanaša na zgodovinsko precej kontroverzno osebo, ni najbolj na mestu.

Kot tretje pa gre za zameglevanje našega izvornega praznika, vuzem, s katerim se je obeleževal prihod pomladi.

Jaz sicer vsem želim lepe praznike, vendar pa nikakor ne s krščansko-katoliško vsebino, saj ne gre za nekaj, kar bi morali praznovati, ampak nekaj, česar bi se morali sramovati.

Našega izvora ne smemo pozabiti.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ma kaki prazniki. delat treba
Jst pa delal ne bom, mislim da bom svojo pripradnost naši partiji že zadosti dokazal, ko se bom jutri z mesom nažiral
zmaga.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Veliki četrtek nosi lepo sporočilo. Jezus učencem, ki jim je bil rabbi, učenik, umije noge.
Poučno tudi za laike, poučno za lastnike podjetij, za šefe, za politike, za nekoga, ki se ločuje, za vsakogar...

P.S.: Seveda ima o simboliki takih praznikov smisel razpravljati nekje, kjer se da debatirati kulturno in z razumevanjem različnosti. Alter pa ni ravno tako mesto. To se ne moreš kulturno zmeniti niti, če je en avtomatski menjalnik dovolj soliden ali ni.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Velikonočni ponedeljek pade "slučajno" na dan 06.04. , ki se ga moramo spominjati kot začete 2. svetovne vojne na naših tleh.
A ni pred časom Snecer zagovarjal, da se nimamo kaj spominjati stvari pred 70 in več leti in o tem pisati v temah? Kako so ljudje lahko tako silno nenačelni in v vsako temo privlečejo drugo svetovno vojno?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, minornih zadev ne, takšen datum 06.04 pa se ne sme pozabiti

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V tem trodnevju želim vsem naj nas vstali Zveličar napolni z vero, upanjem, ljubeznijo, ki spreminja svet.
cheer.gif

Mene pa že dolgo nekaj zanima, na to vprašanje mi nihče ne zna zadovoljivo odgovoriti:

Zakaj je moral Jezus fizično pretrpeti vso to kalvarijo, da je "odrešil" ljudstvo greha. Greh naj bi bil psihična stvar. Kakšne vrste kompenzacija je to?
Ne provociram, res me zanima.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Plus tega, nekdaj sem se duhovno iskala v cerkvi, vendar mi niso dali priložnosti, da bi se našla. Preveč dogmatskih zadev, preveč procedur, preveč vprašanj brez odgovora, ki mi jih ni znala pojasniti niti sodelavka - katehetinja al kaj
je že (sicer univ. dip ing matematike, toliko, da povem, da ji logika dela 300 na uro)....tko da.......še vedno se iščem.
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.103
1.885
113
Emona / Carnium
Hesus je bil zdravilec in potem je šlo to na ku*ac onim modelom, ki so študirali kako podjarmiti narod in ga molzti...pol so ga pritegnili na križ in rekli: če si res zdravilec se boš rešil tudi iz tega sranja.
Zajebana štorja.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Jaz sicer vsem želim lepe praznike, vendar pa nikakor ne s krščansko-katoliško vsebino, saj ne gre za nekaj, kar bi morali praznovati, ampak nekaj, česar bi se morali sramovati.

Našega izvora ne smemo pozabiti.

ti si bolan.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Ob trnovski cerkvi so redarji že predčasno blagoslovili vse vernike....pa ne z pirhi ampak položnicami za napačno parkiranje
hysterical-1.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Woohoo, vsaj ne bo jutri v lokalni štacuni zmanjkalo mesnega bureka še pred malico.
cheer.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Mah ja, vsaka smrt je odrešitev, bolj ko je prej zajebano, bolj je odrešujoča.
Ampak eni se težko sprijaznijjo z njo, še posebej kristjani, zato pa praznujejo vse te jajca, v katere v bistvu ne verjamejo/verujejo.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Prosim, če mi kdo ugovarja. Vsaj 8888.
evil.gif

Kaj je smrt zate? Po tvoje, ne po tistem, kar so ti zapovedali?
V bisvu je to zelo zanimivo vprašanje
cheer.gif