Preberi še enkrat kaj sem napisal, očitno si spregledal kaj bi se raziskovalo in o čem bi se razpravljalo, predvsem pa zakaj.in kaj bos raziskoval, ce so ze vsi mrtvi ali pa tik pred tem?
Preberi še enkrat kaj sem napisal, očitno si spregledal kaj bi se raziskovalo in o čem bi se razpravljalo, predvsem pa zakaj.
Konkurenca. Eni so bili zavezniki do aprila četresprve, drugi po tem.ja, pišem tako kot berem v sosednji temi - hladno kot špricer. Še enkrat - postavljam ti ogledalo. In v tisti temi se večina celo dela norca iz genocida, preventiva pravijo - ko pa jest uporabim enak odnos do pobojev pri nas je pa šok in speechless! To je vse, kar ti hočem pokazat - dvoličnost.
Sicer pa, kaj pa je bil po tvoje vzrok za poboje?
Ne, napisal sem "Če se o tem ne govori definitivno ne bo drugače, če se pa o tem govori in raziskuje, se pa lahko ugotovi kaj se je dejansko dogajalo in tu ne gre za spravo ampak za priznanje zločinov, ki so se zgodili v sklopu revolucije pod krinko NOB in se jih še dandanes zanika." Če me že citiraš, citiraj vse.napisal si, "če se pa o tem govori in raziskuje, se pa lahko ugotovi kaj se je dejansko dogajalo".
Kako se pa raziskuje kaj se je dogajalo pri zadevah 200, 400, 800, 1000+ let nazaj? A po novem se kar ne da več raziskovati zgodovine od tiste točke dalje, ko so vsi takrat živeči 2m pod zemljo?pa mi razloži, kako boš kaj raziskal, kaj se je dogajalo, če je zadeva stara že 80 let? A so kje kakšni papirji, dokazi? To naj raziskujejo kriminalisti, ne pa širša javnost. In "govorenje" po forumih ni raziskovanje. Kvečjemu raziskuje Možina, ampak tudi on ima samo zgodbo ene strani. Kar je premalo za neke obsodbe.
Kakšen pravni naslednik NOB? Kaj si to zdaj zbluzil? Prej pravni naslednik ZK, če že kdo. Najbolje za vse pa bi bilo, da družba kot celota dojela/si priznala kaj se je dogajalo, ne pa da se prodaja buče v obliki izjemno olepšane zgodovine, ki se je po letu 90 še dodatno polepšala. Ampak to razumem, zgodovino pač pišejo zmagovalci in takim je seveda moteče, če se pri opisovanju povojnega maščevanja nad izdajalci omenja še druge zločine, ki ne izvirajo iz maščevanja zaradi izdaje lastnega naroda v obliki prisege okupatorju in/ali sodelovanja z njim.Kdo osebno bi moral priznat te zločine? kdo je pravni naslednik NOB?
Razpravljanje že 80 let je rekel, lol, to bo to ja, humorist. Premika in spremembe pa niti ne more biti v kolikor ene strani ne premakneš z mesta in ne samo, da zanika zločine, nekateri 80 let po dogajanju celo znova začenjajo z grožnjami kot smo videli pred kratkim. Vse skupaj pa podobno kot tu na forumu opravičujejo kot da hočejo izdajalci potvarjati zgodovino, pomilostiti izdajalce in podoben bullshit ter pozivajo k novim čistkam.Javnost razpravlja že 80 let, pa vidiš kakšen premik, spremembo?
Ne, napisal sem "Če se o tem ne govori definitivno ne bo drugače, če se pa o tem govori in raziskuje, se pa lahko ugotovi kaj se je dejansko dogajalo in tu ne gre za spravo ampak za priznanje zločinov, ki so se zgodili v sklopu revolucije pod krinko NOB in se jih še dandanes zanika." Če me že citiraš, citiraj vse.
Kako se pa raziskuje kaj se je dogajalo pri zadevah 200, 400, 800, 1000+ let nazaj? A po novem se kar ne da več raziskovati zgodovine od tiste točke dalje, ko so vsi takrat živeči 2m pod zemljo?
In ne podtikaj, nikjer nisem omejal pisanja po forumih kot raziskovanje, v to smer dela Možina pa verjetno bi še kdo, če se ne bi toliko demoniziralo vsega skupaj. Zgodba z ene same strani... ja kako pa naj bo, če druga stran zanika obstoj dogodka? Kako izgleda zgodba o dogodku, ki se ni zgodil?
Kakšen pravni naslednik NOB? Kaj si to zdaj zbluzil? Prej pravni naslednik ZK, če že kdo. Najbolje za vse pa bi bilo, da družba kot celota dojela/si priznala kaj se je dogajalo, ne pa da se prodaja buče v obliki izjemno olepšane zgodovine, ki se je po letu 90 še dodatno polepšala. Ampak to razumem, zgodovino pač pišejo zmagovalci in takim je seveda moteče, če se pri opisovanju povojnega maščevanja nad izdajalci omenja še druge zločine, ki ne izvirajo iz maščevanja zaradi izdaje lastnega naroda v obliki prisege okupatorju in/ali sodelovanja z njim.
Razpravljanje že 80 let je rekel, lol, to bo to ja, humorist. Premika in spremembe pa niti ne more biti v kolikor ene strani ne premakneš z mesta in ne samo, da zanika zločine, nekateri 80 let po dogajanju celo znova začenjajo z grožnjami kot smo videli pred kratkim. Vse skupaj pa podobno kot tu na forumu opravičujejo kot da hočejo izdajalci potvarjati zgodovino, pomilostiti izdajalce in podoben bullshit ter pozivajo k novim čistkam.
Bere se kot...."jaszt sem prototip volilca Svobode"Jst se že za en teden nazaj ne spomnim kaj sem imel za malico, kaj šele riba in tistih par preživelih.
Uradno priznano? Starosta priznal? Da so nepravično pod krinko povojnih pobojev dejanskih izdajalcev izkoristili situiacijo in zaradi premoženjske ali kakšne koristi oz. nevošljivosti pobijali tudi popolnoma nedolžne? Lahko prosim citiraš to priznanje? Jaz ga ne najdem.Kako ena stran zanika, če je bilo že večkrat vse uradno priznano?
Stanovnik: Povojni poboji so pravno utemeljeni
Novo mesto - Stanovnik je povedal, da je bila pravna utemeljitev povojnih pobojev zasnovana na odločitvi antifašistične zveze oz. voditeljev zavezništva Rooselvelta, Churchilla in Stal...old.delo.si
sam starosta društev NOB je to priznal.
Ti poznaš svojega poštarja?pa sej tole je pomoje maximum kar lahko on sestavi v en stavek.
Ti poznaš svojega poštarja?
Fuck me ej.... bob ob steno. O&O.
Uh, kako narobe pa ti razumeš vso stvar. Nihče ne išče žrtvenega jagnjeta, potomce samo boli, ko ljudje kar brez težav govorijo, da so poboji bili upravičeni.Ja, raziskuje se lahko tudi za 8mio nazaj. Ampak se ne raziskuje z namenom obtoževanja ali iskanje krivca. Tako dolgo nazaj lahko raziskuješ le še za znanstvene namene.
Kako ena stran zanika, če je bilo že večkrat vse uradno priznano? A ker en forumski pajac tega ne priznava, potem se sklepa, da je stvar zanikana?
Stanovnik: Povojni poboji so pravno utemeljeni
Novo mesto - Stanovnik je povedal, da je bila pravna utemeljitev povojnih pobojev zasnovana na odločitvi antifašistične zveze oz. voditeljev zavezništva Rooselvelta, Churchilla in Stal...old.delo.si
sam starosta društev NOB je to priznal.
Ja, koga bi pa ti rad obsodil za te zločine? ker očitno je treba nekoga žrtvovati, da boste zadovoljni.
Vseh pa ne boš nikoli zedinil. kar pa ne pomeni, da je treba to vedno znova pogrevat, pa tudi pričakovat tako spremembo je neumno, ker eni si pač nikoli ne bojo dal dopovedat, da to ni bilo prav.
In zdej bomo mi, 3. generacija, za njimi obsojal in določal, kaj in zakaj se je kaj dogajalo... to bo to ja - pravilna pot.
Daj ne smeši se, no. Kot bi morilec rekel, da je umor, ki ga je zagrešil, pravno utemeljen.POVOJNI POBOJI SO PRAVNO UTEMELJENI - v ta paket spadajo vse žrtve. krive in nedolžne.
Otroci niso krivi za zločine staršev
Stanovnik se je dotaknil tudi "poskusov kriminalizacije narodnoosvobodilnega boja". Kot je dejal, obsoja fizično uničenje, kakršno se je vršilo v 2. svetovni vojni, hkrati pa obsoja poskuse moralnega uničenja in stigmatiziranja danes živih, v 2. svetovni vojni udeleženih ljudi. Ker danes izvrševalci povojnih pobojev niso več med živimi, je dejal, je prišlo v Sloveniji tudi do obsojanja njihovih fizičnih naslednikov, kar je po Stanovnikovi sodbi rasizem. Kot je povedal, otroci niso krivi za zločine staršev, zato je govoriti o potomcih zločina rasizem, ki ga kot zagovornik človekovih pravic obsoja. "Takrat je šlo za fizični umor, danes pa gre za moralni umor. Včasih so fizično uničevali pogosto nedolžne ljudi, danes pa uničujejo moralno nedolžne. Obsojam eno in drugo," je povzel.
Moraš starega razumet, verjetno bi si tudi sam moral roke umit. Kako si pa ti razlagaš ta njegov stavek? Povojni poboji ne morejo nikakor bit utemeljeni, razen če se dokaže krivda na sodišču in je zakon z usmrtitvijo. Ne pa najprej eksekucija, potem nacionalizacija in končana zgodba.POVOJNI POBOJI SO PRAVNO UTEMELJENI - v ta paket spadajo vse žrtve. krive in nedolžne.