Bitcoin-hudičeva valuta.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
xrp se ne splača holdat... Maš druge altcoine ki rastejo mnogo hitreje. Škoda je biti zafiksan v en altcoin in gledat kako grejo dobički mimo...

Nazadnje urejeno:

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Poglej tiste ki dajejo dividende, če jih držiš v denarnici za PoS ali masternode. Ti so dobri za holdat.

Sam sem kupil DMD letos ko je bil okrog 0.3$ pa je zdaj 10$ in kar je najlepše vsak teden dobiš nagrado za proof of stake. Zdaj mi je cilj da dobim masternode in bom dobil na mesec preko 2k samo za to da bom mel odprto denarnico...

TaaS ima dividende vsake 3 mesece, samo jih folk dumpa takoj ko izplačajo dividende. Dobra taktika je da jih kupuješ ko pada dol in prodaš par dni pred izplačilom dividend. Do zdaj je bilo vedno tako, februarja so nova izplačila tako da do takrat zna kaj ponovno zrastet.

IOTA se je zbudla

ETN zna bit zanimiv dolgoročno, jaz ga sicer rudarim samo so porušili vse rekorde in se osredotočajo na maso, kar zna ta coin dvignit, sploh ker se bo lahko preko mobitela rudaril.

Tej so taki, ki mi padejo tko od oka na hitro...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Jaz imam:
- eos (dolgo casa stagniral in padal, sedaj pa lepo raste)
- monero (super rast)
- xlm (se je prebudil v zadnjem mesecu in je lep plus)
- eth (tukaj vsi vse veste)
- dash (kul)
- ltc (konstantno in pocasi raste)

Vse te imam ze cca.5 mesecev
Imel sem xrp ampak tudi sam mislim da je to bolj kot ne nateg, tudi nad icnjem sem kar obupal.
Manj casa imam pa:
- omg ( kaksen mesec ali dva sem bil v minusu, sedaj se je koncno spravil na pozitivo)
- tenx ali pay (enako kot omg)
- req (ta je pa kaksen mesec v portfelju, pa je kakih 20% v plusu)

Aja pa btc seveda.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
A si naročil kartico od TenX mogoče? Na forumu se nekaj prčkajo da jih čakajo po par mesecev. Fajn je ker je 0% provizija na exchange, samo pol me zanima kok si oni vzamejo od transakcije nakupa, nikjer nič ne piše o temu.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.268
113
Kaj mislite o Ada cardano... vrednost je v parij dneh narastla vendar se vedno na decimalkah. Ima potencial postati vredna 1 dolar ali vec?

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Sem kar študiral da bi malo kupil potem me je pa presekal tale skok, zdaj pa ne vem... Naj bi bil en ex od ETH zraven in pa seveda en slovenec, naši so povsod
cheer.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
No pa smo šli preko psihološke meje brez večjih težav... Me še vedno drži, da dodam kaj. Pa po drugi strani me drži, da bi prodal kaj...
redface-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
No pa smo šli preko psihološke meje brez večjih težav... Me še vedno drži, da dodam kaj. Pa po drugi strani me drži, da bi prodal kaj...
redface-1.gif

Ne vem koliko si vložil ampak če imaš večino v BTCju potem holdaj. Če želiš in se boš bolje počutil, vzemi ven toliko, da pokriješ vložek. Ostalo pa drži.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
redface-1.gif

Lej ne glede na to kar je napisano je bitcoin v osnovi še vedno piramida in piramida najbolj prosperira kadar imaš (velik) dotok novih članov. To da je zaradi preboja 10k USD bariere včeraj in danes bitcoin omenjen na/v vseh mainstreem medijih in da se bo o tem še nekaj časa govorilo pomeni da piramida pridobiva nove člane! Je pa res da so ti "šibkih" živcev in takoj ko bo malo zanihal trg bo prišlo lahko do panične razprodaje in večjega padca vrednosti. A se bo to zgodilo pri 11000 USD ali pri 30000 ne zna pa noben napovedat!
evil.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
BTC je piramida v kakem smislu? Čim imaš ti prosti trg in folk kupuje in prodaja po tržni ceni, ni tu nobene piramide... Ali je piramida zate tudi delniški trg?

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Bitcoin ni piramida, ampak ditribuirana mreža, saj nima niti vrha piramide (kot ga ima vsaka piramida) nobenega vodstva ali upravnega odbora, ki bi po nabranem plenu in zlomu sistema s plenom poniknil
evil.gif
)
Če bi prišlo do zloma, bi bili oškodovani vsi.ki so v sistemu.

To da dotok novih članov povečuje vrednost, pa ni nič presenetljivega ali novega, saj velja za karkoli, pač po načelu ponudbe in povpraševanja, ki je univerzalno in velja tako za zlato, diamante, za internet, za umetniške slike itd ...
le da imajo nekatere zadeve daljšo življensko dobo od drugih, pač odvisno od uporabnosti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Delnice imajo neko materialno osnovo + špekulacijsko vrednost. Skratka če delnica zraste za 30% se zveča bodisi materialna osnova (vrednost podjetja v eni od merljivih oblik), bodisi špekulacijska vrednost. Špekulacijska vrednost je osnovana edino in samo na obetih materalne vrednosti. Torej če delnica zraste 30%, poomeni da bo podjetje "zraslo" za 30%.

Če pa folk kupuje delnice brez vrednosti samo zato da jih bo prodal po višji ceni in to višjo ceno ustvara samo in edino "pumpanje" je tole klasična piramida.

Torej po domače, z delnico si ti lastnik podjetka ki je vredno X in ima perspektivo X cca. Y. Normalna vrednost delnice je X+Y (Y je pač neka funkcija vezana tudi na čas/tveganje). S klasično kriptovaluto si ti samo lastnik nekega zapisa v blockchainu ki nima nobene vrednosti .. torej jp, gre za piramido.

Glede ICOjev, so lahko neke vrste delnice oz. vložek v startup. Samo realano se noben vložek ne povrne v pumpu v 1m dnevu (torej gre za piramido), dolgoročno pa ICOji niti še ne obstajajo dovolj časa da bi lahko sodili o dejanskem smislu in vrednostih ter donosih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Bitcoin ni piramida, ampak ditribuirana mreža, saj nima niti vrha piramide (kot ga ima vsaka piramida) nobenega vodstva ali upravnega odbora, ki bi po nabranem plenu in zlomu sistema s plenom poniknil
evil.gif
)
Če bi prišlo do zloma, bi bili oškodovani vsi.ki so v sistemu.

Sej tudi v piramidi niso oškodovani vsi v sistemu, daleč od tega. Oškodovani so tisti ki so zadnji prišli noter. V primeru kriptovalut so to tisti, ki držijo coine ko se prične pok balona.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
redface-1.gif

Lej ne glede na to kar je napisano je bitcoin v osnovi še vedno piramida in piramida najbolj prosperira kadar imaš (velik) dotok novih članov. To da je zaradi preboja 10k USD bariere včeraj in danes bitcoin omenjen na/v vseh mainstreem medijih in da se bo o tem še nekaj časa govorilo pomeni da piramida pridobiva nove člane! Je pa res da so ti "šibkih" živcev in takoj ko bo malo zanihal trg bo prišlo lahko do panične razprodaje in večjega padca vrednosti. A se bo to zgodilo pri 11000 USD ali pri 30000 ne zna pa noben napovedat!
evil.gif
Bitcoin je denarno sredstvo, s katerim lahko bitcoine menjaš za blago, storitve ali ostale kripto valute. Sredstva lahko nakažeš nekomu na drug konec sveta. 'Gasterbajtarji' se tega že na veliko poslužujejo in ne pošiljajo več denarja domov v kuvertah ampak v 'bitkoinih'. Ravno tako v Ameriki Mehičani in Azijci domov nakazujejo preko rippla, ki ima najnižje stroške, tako da se lahko pošilja praktično tudi drobiž, kar se do sedaj ni splačalo.
Zaradi rasti bodo pa ljudje te valute posvojili. In ne bo se sesulo samo vase pri 11000 ali 30000 USD ampak bo šlo proti miljonu ali celo preko in se tam ustalilo.
To je šele začetek. Seveda bodo tudi manjše korekcije, kot so povsod. Tudi Euro/USD nihata glede na ponudbe, povpraševanja, ...
Čez nekaj let bo plačevanje tako enostavno, kot sedaj s kartico.
Se še spomnim, kako čarobno je bilo, ko sem prvič v trgovini plačal s kartico (mislim da je bilo to okoli leta 1996). Še prej smo pa neke čeke pisal, če se prov spomnim.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Citat:
Zaradi rasti bodo pa ljudje te valute posvojili. In ne bo se sesulo samo vase pri 11000 ali 30000 USD ampak bo šlo proti miljonu ali celo preko in se tam ustalilo.
Take napovedi so nevarne in glupe