Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
No pa smo šli preko psihološke meje brez večjih težav... Me še vedno drži, da dodam kaj. Pa po drugi strani me drži, da bi prodal kaj...
Lej ne glede na to kar je napisano je bitcoin v
osnovi še vedno piramida in piramida najbolj prosperira kadar imaš (velik) dotok novih članov. To da je zaradi preboja 10k USD bariere včeraj in danes bitcoin omenjen na/v vseh mainstreem medijih in da se bo o tem še nekaj časa govorilo pomeni da piramida pridobiva nove člane! Je pa res da so ti "šibkih" živcev in takoj ko bo malo zanihal trg bo prišlo lahko do panične razprodaje in večjega padca vrednosti. A se bo to zgodilo pri 11000 USD ali pri 30000 ne zna pa noben napovedat!
Bitcoin je denarno sredstvo, s katerim lahko bitcoine menjaš za blago, storitve ali ostale kripto valute. Sredstva lahko nakažeš nekomu na drug konec sveta. 'Gasterbajtarji' se tega že na veliko poslužujejo in ne pošiljajo več denarja domov v kuvertah ampak v 'bitkoinih'. Ravno tako v Ameriki Mehičani in Azijci domov nakazujejo preko rippla, ki ima najnižje stroške, tako da se lahko pošilja praktično tudi drobiž, kar se do sedaj ni splačalo.
Zaradi rasti bodo pa ljudje te valute posvojili. In ne bo se sesulo samo vase pri 11000 ali 30000 USD ampak bo šlo proti miljonu ali celo preko in se tam ustalilo.
To je šele začetek. Seveda bodo tudi manjše korekcije, kot so povsod. Tudi Euro/USD nihata glede na ponudbe, povpraševanja, ...
Čez nekaj let bo plačevanje tako enostavno, kot sedaj s kartico.
Se še spomnim, kako čarobno je bilo, ko sem prvič v trgovini plačal s kartico (mislim da je bilo to okoli leta 1996). Še prej smo pa neke čeke pisal, če se prov spomnim.