Bitcoin-hudičeva valuta.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ja predvidevaš kakšna bo cena v prihodnjosti. Recimo kupiš BTC futures po 5k$ ker misliš da bo cena takšna čez 3 mesece. Razlika je v tem, da bo to potekalo preko CME Group borze, ki je regulirana. Se pravi bodo institucije in velki "playerji" lahko kupovali na veliko in mislim, da je JPMorgan Chase & Co. že odobril trgovanje preko njih.

To je neke vrste teorija zarote. Zdaj ali se to lahko zgodi ali ne, noben ne ve
smile-1.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
to je neka random tabela, ki samo narašča. Kaka je podalga za to? Če pridejo novice potem vplivajo na nihanja. Pa raznorazni napadi ala BCH, panika na trgu, prevare itd.

Tudi konec leta se ponavadi pobira dobiček. Vsaj tisti ki so januarja kupovali znajo pred prazniki pobrat profit in potem kupovat ko bo korekcija.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne vem...opažam, da je vse nekako regulirano in če je namenjen dip ob tej in tej uri, se zgodi, pa ni važno, koliko sell in buy orderjev je. Prejle dopoldne se je zgodil dip in so sočasno BTC, ETH in LTC dipnili skoraj v sekundi. A ni to malo čudno? In pobrali so se tudi istočasno.
Sedaj že cel dan vse več ali manj stoji. Tudi BTC je skakal po 100 ali 200 € gor in dol, kot na trampolinu. Vsi čakajo, da dipne, a se to ne zgodi. Ne vem, kdo sploh še kupuje pri taki ceni in tudi če kupuje, ne more kar rasti gor v nedogled. Sej pravim, da več, kot vem, manj vem.
Po tej tabeli sem prejle pogledal za BTC in LTC min vrednost v Novembru in je skoraj ista, kot je bila v resnici. Ne vem, kako si to razlagat.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ja BTC se kupuje zaradi uporabe. Sej ne kupuje folk po 1 BTC ampak recimo 0.01... Če hočeš kupit kak altcoin rabiš BTC ponavadi, tako da moraš kupit BTC, nato ga zamenjaš za altcoin. Dip se zgodi, ko se več BTC proda po nižji ceni. Recimo enemu se mudi hitro nekaj kupit in mu je vseeno kaka je cena samo da se hitro izvede in klikne nižje kot če bi recimo počakal 10 al 30 min.

Manipulacija se tudi dogaja, sej je večina BTC pri velikih rudarjih, ki ko se odločijo prodat prodajo na maso in potem cena pade.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ko začne padat pogledaš kje je bil zadnji suport in tam nekje nastaviš buy limit... Rešeno v 1 min. vse. Kupuješ pa po delih ne vse naenkrat... To lahko že zdaj nastaviš...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Noter bom vrgel 500€ v short na 20x leverage in se bogatil dokler se ne bomo ustavili na cca. 6600$
grin1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Posledica rasti kripto valut bo pomankanje IT kadra.
Zakaj?
Prvi posvojitelji - lastniki kripto denarja so večinoma 'računalničarji' in se jim kmalu ne bo dalo več delat za 'sitne pare', ker bodo postali finančno svobodni. Posledica tega bo dvig cen IT storitev.
evil.gif

A imam prav ?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Imaš prav ja zato so vsi developerji večinoma iz Rusije, Indije, Kitajske... Kjer je še poceni delovna sila...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ajde, međik alteraši, do kje bo dipnu BTC, ko pride do 10.000$? Kdo obvlada krivulje in preračunavanje grafov?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Kaj pa če sploh ne bo dipnu?
cheer.gif

Čisto moje razmišljanje, a mislite da se bo decembra poznalo to, da bodo ljudje prodajali BTCje za nakup daril in bo posledično cena padla?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Odvisno od mase prodaje. Če bo naenkrat prišel zahtevek za prodajo 10.000 BTC, potem zna cena lepo padet. Če bo pa 10-25 BTC tu pa tam porazdeljenih ne bo nekega vpliva.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Če ne bo dipnu, potem pa res ne vem...samo, kaj ni korekcija neke vrste normalna v tem "Wall Street" svetu?
Glede prodaje BTC-jev....na splošno folk sploh še nima toliko v Bitcoinih, ker je to šele začetek in tisti, ki pa imajo, se zavedajo, koliko lahko še zraste v prihodnosti in ne bodo šli zapravljat denarja, ki bi lahko čez 1 leto bil vreden parkrat več. Ali bodo Holdali ali pa si izplačali, počakali, da pade, če pade in znova kupili po nižji vrednosti.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jaz sem izstopil pri BTC-ju z enim delom pri 7500€ in z drugim pri 7950€. Sedaj sem naštimal Buy Order za LTC pri 71€

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Mene vsake tok prime, da bi izstopil iz BTCja ampak si vedno vzamem 10 minut, podiham in hodlam
cheer.gif

Imam drugače nekaj razpršenega v altih ampak vseeno bom večino kar pustil v BTCju in če bo kakšen dip še kaj dokupil.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Meni je samo žal, ker nisem kupil BTC-ja pri 4800€, ko je dipnu mesec dni nazaj in sem čakal še malo večji dip...tam do 4200€. Greed is my enemy.
evil.gif