Bitcoin-hudičeva valuta.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ker ni cenika, koliko stane vidiš pred prenosom

Se pa to ne da vedeti vnaprej? Prodal bi nekaj kovancev - v eno izmed valut,ki jih podpira bitstamp. Ker bo šlo iz bitstampa naprej v fiat mi je torej prav vseeno v katero valuto bom vse skupaj "pretopil". Kater prenos pa je načeloma cenejši BTC ali ETH?

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16

Tole je cenik za trgovanje ne pa za prenakazila.

BTW: Zadnjič sem kolegu vrnil 15 € v BCH-ju in mi je zadeva pobrala 1 € provizije (to sem sicer videl tik pred prenosom; ker pa sem mu zadevo obljubil sem pač to naredil).
Torej tega s takimi zneski ne bom več počel.
smile-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Citat:
Uporabnik krentip pravi:

BTW: Zadnjič sem kolegu vrnil 15 € v BCH-ju in mi je zadeva pobrala 1 € provizije (to sem sicer videl tik pred prenosom; ker pa sem mu zadevo obljubil sem pač to naredil).
smile-1.gif
Cmon si sploh odprl link? Kaj torej pomeni: "Fee for Withdrawal?"
bonk.gif

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Citat:
Uporabnik krentip pravi:

smile-1.gif
Cmon si sploh odprl link? Kaj torej pomeni: "Fee for Withdrawal?"
bonk.gif

Oprosti. Moja napaka. Malo prehitro pogledal.
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

Se pa to ne da vedeti vnaprej? Prodal bi nekaj kovancev - v eno izmed valut,ki jih podpira bitstamp. Ker bo šlo iz bitstampa naprej v fiat mi je torej prav vseeno v katero valuto bom vse skupaj "pretopil". Kater prenos pa je načeloma cenejši BTC ali ETH?

Najcenejši in najhitrejši transfer je xrp oz. ripple. V 5 min. dobiš. Jaz si tako pošiljam iz krakena na bittrex tam trgujem pa pol nazaj na kraken v EUR.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

Najcenejši in najhitrejši transfer je xrp oz. ripple. V 5 min. dobiš. Jaz si tako pošiljam iz krakena na bittrex tam trgujem pa pol nazaj na kraken v EUR.

Kako najlažje poslati XRP iz Bitstampa na Bittrex?

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
V Bittrexu odpri XRP denarnico, skopiraj naslov in ga prilepi v Bitstamu ...
Preveri, še če Bittrex podpira smart contract deposits.

Jaz sem se opekel, ko sem nakazoval ETH iz Bitstampa v Novo ... je bitstamp nakazal interno oz. smart contract, nova pa tega ne podpira ... pa sem brez ETH... pa še vidim jih na naslovu....

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
V Bittrexu odpri XRP denarnico, skopiraj naslov in ga prilepi v Bitstamu ...
Preveri, še če Bittrex podpira smart contract deposits.

Jaz sem se opekel, ko sem nakazoval ETH iz Bitstampa v Novo ... je bitstamp nakazal interno oz. smart contract, nova pa tega ne podpira ... pa sem brez ETH... pa še vidim jih na naslovu....

Ne bi se jest rad opekel. 100% sigurna varianta bi mi bila bolj všeč.
Delam to prvič.....

Anyone?

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Za začetek lahko nakažeš nekaj malega, kar lahko pogrešaš, naprimer v vrednsti 5 EUR, toliko, da stestiraš "teren".
Če gre to skozi, pa lahko nakažeš tudi več.
Nikakor pa se ni priporočljivo na (še) neznan teren odpravljati z "velikimi" vsotami.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Za začetek lahko nakažeš nekaj malega, kar lahko pogrešaš, naprimer v vrednsti 5 EUR, toliko, da stestiraš "teren".
Če gre to skozi, pa lahko nakažeš tudi več.
Nikakor pa se ni priporočljivo na (še) neznan teren odpravljati z "velikimi" vsotami.

Katero denarnico naj uporabim za prenos? Kam se to naloži na comp ali telefon. Nimam pojma delam prvič

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Katerokoli, ki podpira tvojo kriptovaluto
narimer:
na telefonu Jaxx, Coinomi, Mycelium, ..
na PC Electrum, Exodus, Jaxx ..

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Za nakazila med menjalnicami denarnice ne rabiš, ker tam oni vodijo tvoje stanje na računih
(in oni hranijo zasebne ključe, kar pomeni, da nimaš popolne kontrole nad svojimi kovanci).

Z denarnico na telefonu ali računalniku imaš sam popolno kontrolo nad svojimi zasebnimi ključi in s tem nad svojim denarjem,

Menjava med različnimi kriptovalutami je mogoča tudi znotraj denarice, brez potrebe, da se prijavljaš v menjalnico.
Denarnice, ki to omogočajo (preko Shapeshift opcije) so naprimer: Jaxx, Coinomi, Exodus..

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
A lahko prosim podeliš svoje vizionarsko mnenje o XVG? Namreč XVG/BTC je v medvedjem trendu in me prav zanima na osnovi česa svetuješ nakup? Ne pravim, da se motiš a glede na to, da svetuješ nakup me zanima zakaj? Za XRP npr. lahko hitro dobim informacije zakaj ga je pametno kupiti in držati glede na to, da se njihova tehnologija vse bolj prijemlje v bančnem sektorju in ljudje čakajo na boom.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
KSZ
Sem slučajno zašel na prvo stran tele teme:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Trgovanje z njimi ni nič novega, trgovanje kot trgovanje, sami bitcoini pa so ena zanimiva reč.

Če špekulanti gledate na bitcoine kot priložnost za lahek zaslužek, potem je to pač hudičeva valuta. Namen (vsaj uraden) je drugačen. Dober esej o bitcoinih: http://www.gwern.net/Bitcoin%20is%20Worse%20is%20Better

Lani ko sem zaključil z rudarjenjem sem se znebil 137,64 bitcoinov, prodal vso opremo in zaključil.

Uffff.....

Nazadnje urejeno: