Bitcoin-hudičeva valuta.

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
kzs

S forkom sem dobil 0.015 Bitcoin Casha. A se sploh splača kje odpirat trgovalni račun, da ga pretočim v BTC/EUR in če da, kje?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.999
6.173
113
Saj bilanco za nekaj mesecev nazaj je itak brezeveze vlečt, ker so ravno zadnji mesev največji pretresi. Normalno bi bil tam na 10%.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
Ravno zaradi teh pretresov me zanima, kakšne plusi ali minusi se delajo pri trgovanju (skupaj kot celota). Ali je bolje držat na dolgi rok.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.999
6.173
113
Citat:
Uporabnik ptil pravi:
kzs

S forkom sem dobil 0.015 Bitcoin Casha. A se sploh splača kje odpirat trgovalni račun, da ga pretočim v BTC/EUR in če da, kje?

BCH je zdaj na skoraj jurja, torej govoriš o 15 eurih. Hmja... iz 15 eurov neboš ravno kaj natrejdal. Če ga boš pa prodal in nakazal nazaj na banko, pa tudi nebo neke bogatele.

Nazadnje urejeno:

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Diagram možnih napadov na bitcoin.
Označeno je, katere je doživel in preživel čez vikend.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Tisti ki trejdate, dejte mal povedat kolikšen % donosa ste ustvarili v zadnjih 2-3 mesecih. Od septembra do sedaj.
Konec avgusta sem prvič nabavil na bitstampu vsakega po 1/4. Trenutno sem še 7% v plusu, v najboljših časih (prejšni teden) sem pa že imel 20 % plusa. Ker imam manjšo količino, se mi ne splača trejdat, raje delam so večji donosi.

Letos junija sem se prvič spustil v BTC, kupil grafiko za 200€ in rudaril. Vse kar sem narudaril, sem v sredini septembra prenesel na borzo, dodal 100€ iz lastnega žepa, začel trejdati in trenutno sem na cca 0,3 BTC. Grafiko bom zdaj prodal in denar presesel na borzo. S 300€ vložka sem tako nardil cca. 1500€. Ni glih cifra od katere bi živel, je pa kul za malo igranja.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jaz imam 2 accounta. Enega od ta malih dveh in gor neko malenkost in imam 18,8% dobiček. Z njim sem zelo malo trejdal, ker sem dostikrat pozabil sploh, da ga imam. Drugi account je moj in sem zelo trejdal in imam trenutno 7% dobiček, kar pomeni, da se ne splača trejdat, če nisi profi. S tem se ukvarjam od avgusta. Sedaj sem se odločil, da bom holdal, vendar čakam primeren trenutek za vstop v BTC.
Z mojim accountom sem se 3X zajebal z Ethereumom (emocije, panika, napačen čas vstopa), popravil 2X z BTC-jem.
Če bi z obema accountoma holdal, bi imel pred parimi dnevi, ko je bil BTC cca 6800€ s prvim accountom 340% donos, z drugim mojim pa cca 100% donos, ker sem kasneje še nekaj dokupil po višji ceni. Torej, sem cepec, ki ne zna trejdat in bom raje holdal.
uf-1.gif

Vse to v dobrih 3 mesecih.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
BCH tako nima prihodnosti.

Tole, kar se je dogajalo, bi lahko bil tudi dober scenarij za kakšen triler
evil.gif

Na srečo so še pravočasno "skužili" pretkan in dobro koordiniran načrt, ki je pripravljal najprej zmešnjavo, ki bi jo ustvarila uvedba forka 2X in takoj za tem bi sledil podoben udarec z BCH, kot ta, ki se je začel izvajati takoj, ko je bil fork 2X zavrnjen.
Napad bi bil zaradi zmešnjave z 2X forkom najvejetneje s precej hujšimi posledicami.

Cilj je bil uničenje bitcoina in centralni nadzor, najprej s pomočjo BCH (ki ga obvladuje monopolist Jihan & druščina), kasneje pa .. kdo bi vedel ...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Kupil bitcoin v začetku avgusta... ga imam še sedaj. Lahko procente sam izračunaš. Seveda je pa to le "navidezni dobiček"... dokler si ne izplačaš dobička, lahko teoretično še vse propade.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.268
113
BCHja nisem prodal in čakam če se še kaj zgodi in ga bom ob prvi priložnosti (če se dvigne ali pa če še pade pod mejo ki mi je sprejemljiva)... dobro da sem imel nekaj rezerve na ETHju

skratka do sedaj se vse vedno holdal tokrat sem se odločil drugače in trenutno gledano zajebal. ujeti bo potrebno pravi moment za vstop v BTC

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Bch sem prodal po dobrem tečaju že včeraj, danes pa še Etc. Je imel Etc podoben graf kot bch in to ziher ni blo naključno...

Hvala za vse info uuu, ker bi sicer precej majn vedel, kaj vse se dogaja v ozadju! Čez nekaj let pa bo ziher posnet docu o tem propadlem napadu na BTC.
smile-1.gif

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
"Bitcoins 1MB block size limit prevented a major crash from occurring yesterday. Whether it was intentional or not, thank you Satoshi Nakamoto. Your system prevented a mass panic sell off."
smile-1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Tudi to je srečno naključje, da je bilo vse zabasano in ni bilo mogoče udejaniti paničnih prodaj
evil.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Pa ne smemo pozabiti na Slush Pool, ki je prevzel levji delež hashrata, ko so Kitajci (pod nadzorom Jihana??) prenehali rudariti BTC.
Rudaril je na polno, kljub temu, da je delal izgubo.

V znak zahvale nekateri že naročajo njihov produkt Trezor
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Pa ne smemo pozabiti na Slush Pool, ki je prevzel levji delež hashrata, ko so Kitajci (pod nadzorom Jihana??) prenehali rudariti BTC.
Rudaril je na polno, kljub temu, da je delal izgubo.

V znak zahvale nekateri že naročajo njihov produkt Trezor
smile-1.gif

Vsaka čast!
aplauz.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Odgovor na tistega ki je spraševal o donosih

Jaz sem začel decembra 2015 s 1000€ - mislim da sem imel 3,5 BTC tam nekje. Potem sem trejdal in prišel na 250€
smile-1.gif

Potem sem pustil pri miru vse skupaj in vmes pozabil na zadevo. Februarja sem kupoval avto in vzel ven 1300€, cca 250€ sem pustil notr in spet pozabil - nič kupil, samo denar je bil na računu.
Potem sem se enkrat poleti spomnil da imam še nekaj na Bitstampu - kupil Ripple - in naredil cca 130% donos.

Vmes spet malo trejdal, malo + malo - in imam trenutno kakih 500€ v Ripplu

Nauk zgodbe je - če bi pustil vse pri miru od dec.15 do danes bi imel glih dobrih 20 jurjev v žepu.

Samo za nazaj bit pameten ni problema, za v naprej je težje
confused-1.gif

P.S. Ko sem se prijavil na Bitstamp nekje jeseni 2015, je bil BTC 275,96 USD, še vedno se vidi na bližnjici v vrstici zaznamkov. Tko da vsakič ko odprem mozzilo, se spomnem kako sem se nategnu - ful dobr za psiho

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Če bi se za vsako stvar sekiral bi te pobralo. Ko sem jst "odkril" bitcoin je imel ceno veliko pod 1$, pa z neko spodobno desktop mašinerijo si ga naminal par (10) komandov v enem dnevu. Skratka če bi leta 2009 imel samo minerja prižganega par dni in bi holdal kar se je naminalo bi bil danes miljonar!

Sam sem raje gonil SETI@home in podobne "perspektivne" projekte takrat!
grin1.gif