Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Važen je namen. Ključno je da tam noter vpišeš tisto kodo, ki si jo dobil na bitstampu (se ne spreminja). Referenca je lahko karkoli, jaz vpišem kar datum (00-20171212), pa še tistega običajno ne spreminjam tako da je tam krneki, pač od takrat ko sem UPN prvič shranil.
Zadeva gre seveda gladko skozi brez da prej karkoli klikaš na bitstampu. Dejansko tako lahko nakažem keš z dvema klikoma, ker imam pač UPN shranjen v spletni banki
Super hvala bom spobal. Pa še eno vprašanje. OK Gdax mi ne dela bom probal še z potnim listom trenutno teži da so preveč zaposleni. Da ne zgubiš preveč na Coinbase če hočem dat denar na bančni račun. Kam je najbolje prenest valuto (Bitstamp, Bittex,....) da jo lahko iz tam nakažem na račun z čim manj provizije.
Hvala
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
No tonerje ti dejansko kupiš z €, saj BTC ne pride do tvojega kolega
Narobe, prav btc pride do njega, ne denar. Mislim da je bil celo prvi pri nas, ki to omogocal.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Torej tvoj kolega dobi € in ne BTC
... bo kaj takega, imaš prav IMHOCitat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zadeva je novodobni piramidni sistem. Trenutno je medijska propaganda na vrhuncu, to veš da se zadeva s pomočjo medijev pumpa do onemoglosti, potem bo pa počilo in bo začelo vse skupaj izginjati čez noč. Sam sem vložil leta 2014 zavedajoč se, da gre za piramidno igro, kjer namesto čokoladic v zlatem ovitku, ponujajo neke virtualne kovance. Svet je zaslepljen. Tudi precej folka v tej temi od štarta ve, da gre spet novi "catch the cash" sistem, ampak gremo v igre, ker vemo da obstaja na milijone naivnežev, ki bodo zapravili svoje imetje v želji po jahtah in vilah na morju.
Seveda, poglej spodajCitat:
Uporabnik Cash pravi:... Morda pa je tole del večjega načrta, za katerega še ne vemo.
Oh Wait, tudi ko opiše kako naj bi to potekalo ... Samo ni rekel ono magično besedo (BitCoin) ... Čedalje bolj se mi dozdeva, da so globalisti iz ozadja testno lansirali BitCoin in BlockChain tehnologijo "spustili" namerno v "divjino"Citat:
Uporabnik uuu pravi:... nobelovec Milton Friedman je že leta 1999 napovedal, da se bo kmalu pojavila globalna valuta v elektronski obliki.... dejansko je zelo točno opisal to, kar imamo sedaj pred sabo.
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
njih moti, da na koncu vseeno plačaš z evri, ti ne razumeš, dddd
meni pa po drugi strani paše, da si dam na tenx na začetku meseca BTC v vrednosti 300 € za dnevno porabo, placujem kave, malico itd, na koncu meseca mam pa na kartici še vedno vrednost 300+ €
tak da meni paše
Buahaha, večjo kontrolo? Ja dokler ne gre transkacija po zlu (napačno odtipkan naslovnik), se zatakne (network congestion) ali kdo izmakne coine (Nicehash). Pri kriptu verigah za te probleme nihče ne odgovarja. Vso možno sranje je na končnem uporabniku. Kod bi naredil in lansiral mini jedrsko elektrarno za domačo rabo. Super deluje, energija zastonj, ampak kupec je kriv 100% če je karkoli narobe....Citat:
Uporabnik uuu pravi:
V te teorije zarote ne verjamem, da bi bitcoin lansirale nekakšne "skrivne organizacije" z namenom kontrole sveta.
Prej obratno, ker s kriptovalutami pridobi končni uporabnik večjo kontrolo nad svojim denarjem, ker je decentraliziran in bolj neodvisen od institucij, kot fiat denar, pri katerem je vse centralno vodeno in regulirano
(fiat denar je dejansko piramida z vrhom v centralni banki)
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Softver, ki je bil na začetku napisan za uporabo bitcoina, je imel še veliko hroščev in šele "open source" developerji so zadevo popravili in spravili v zares uporabno obliko, tako da od prvotnega programa ni ostala niti tretjina izvorne kode.
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Bitcoin tudi ni (več) edina kriptovaluta in avtorji ostalih različic kriptovalut so poznane osebe.
Naprimer Vitalik Buterin, avtor ethereuma, se redno pojavlja v javnosti, se udeležuje konferenc in je bil celo razglašen za Blockchain's Person of the Year 2017
Milton Friedman, (ki je že deset let pokojni), je bil zelo pronicljiv možakar, kar je s svojimi napovedmi tudi dokazoval, vendar takrat še ni bilo jasno, kako to sestavljenko sestaviti.
Vse potrebno je bilo namreč že takrat poznano (internet, p2p, kriptografija) , samo nekdo se je moral najti, ki bo vse potrebno spravil skupaj v uporabno obliko, kar se je zgodilo 10 let kasneje (3 leta po Friedmanovi smrti)