bine iz gostilne

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kje dela tale bine iz oddaje gostilna isce sefa? ker sem gledal zadnjo epizodo in bi sel malce k njemu spljuvati tisto kar bi dobil na talarju. resno tale clovek v zivljenju se ni bil lacen.

ali je vse samo show?
confused-1.gif
 

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.348
7.434
113
Ne ampak dec ni hotel surovega krompirja pojest ane. Pac ni blo za pojest. Ne vem zakaj je treba vse tko custveno dojet.
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Malo mora biti strog, ,malo ga pa res sračkajo. Če je recimo surovo, razkuhano ali slabo očiščeno je jasno da ne more pojesti.

Mene bolj moti tam, kjer kritizira kaj, kar je vezano na okus. Recimo precej stvari mu je premalo slanih, vemo pa da je trend da se je hrano vedno maj slano oziroma je bolje da se potem dosoli, kot pa če je v štartu preveč.
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Če bi bil Bine meni šef bi ga brcnil v rit, saj sam ne ve kaj bi rad in njegovo kuhanje ni vredno naziva ki ga ima, še v vsaki vaški gostilni kuhajo boljše.
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Če bi bil Bine meni šef bi ga brcnil v rit, saj sam ne ve kaj bi rad in njegovo kuhanje ni vredno naziva ki ga ima, še v vsaki vaški gostilni kuhajo boljše.

Če ti je dunajc standard potem imaš morda prav.

zakaj? a tebi je 50g steak in trije koscki krompirja zraven obrok? pa se dekoracija je ful vazna ane k si lacen?
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
to je za pisarniške delavce. saj veš da je fizičnega dela v svetu vedno manj pa morajo biti tudi obroki vedno manjši.
 

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.093
2.880
113
Men je zanimivo, ko vsi ki to probavajo omedlevajo kako je dobro. Potem pa naredi ne vem brokolijevo kremo (dam za primer, ne me za besedo držat) in vsi UAU... ne vem no, če ti brokoli al karkol pač ne sede, ti ne sede. V glavnem mam občutek, da je to bolj ali manj preseravanje.
Če se že odločim, da grem ven jest za veliko denarja, si privoščim en orenk steak pa je
cheer.gif
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.653
1.230
113
Celje
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Če bi bil Bine meni šef bi ga brcnil v rit, saj sam ne ve kaj bi rad in njegovo kuhanje ni vredno naziva ki ga ima, še v vsaki vaški gostilni kuhajo boljše.

Če ti je dunajc standard potem imaš morda prav.

zakaj? a tebi je 50g steak in trije koscki krompirja zraven obrok? pa se dekoracija je ful vazna ane k si lacen?

Glej prav fino je iti v "vaško gostilno" na domačo južno ali pa malco za 4€. Po navadi se naješ. Celo preveč.

In ja meni občasno prav paše it na kakšno večerjo tipa "Bine" ali "Pavčnik", ali .... Res je da na osebo hitro brez pijače plačaš 50€+ ampak... tja ne greš vsak dan in z namenom, da se boš nabasal. Pač malce razvajanja občasno ne škodi. Se v miru pogovoriš s prijatelji, poslovnimi partnerji, ženo, ljubico,...
Je pa res, da po takšni večerji lahko komot še en kebap rukneš
smile-1.gif


In še en ja je. O teh zadevah ne razmišljaš, če si na minimalcu. Saj takšna "večerja" za 6 ljudi hitro pristane pri višini minimalne plače.

Enim malenkosti dosti pomenijo. Drugim je pač velik dunajc in pomfri največji presežek. Zato vsakemu svoje.
 

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
... Napise nekdo ki tudi jajca ne zna skuhat. Na forumu res ni problem bit brihten ane?
 

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Glede okusov in praznih talerjev je res mimo. NOBEN človek si v okusih ni isti, tako da ... Če kuhar naredi po svojem okusu, temu Binetu pa je vedno nekaj preveč in nekaj premalo notri, pa kaj zdaj? Jaz, da dobim prazen taler v restavraciji, hočem, da mi še plačajo, da to čem pojesti. Taler more biti poln, ne pa da prideš tja, da se probaš najesti s skoraj praznim talerjem z zasoljeno ceno.

To je vse show, da imamo mi glodalci kaj za gledat. Drugače te oddaje sploh ne bi gledal, ampak jo gledam samo zato, da vidim kako dobro oni znajo kaj skuhat, mogoče se še od koga kaj naučim, ampak do zdaj se še nisem od nobenega nič.
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
...Drugače te oddaje sploh ne bi gledal, ampak jo gledam samo zato, da vidim kako dobro oni znajo kaj skuhat, mogoče se še od koga kaj naučim, ampak do zdaj se še nisem od nobenega nič.

Naj ti izdam eno skrivnost.
Se tudi ne boš. Ti ne.


P.S.: Si vedel, da je po reglcih jajce na oko spodaj hrustljavo zapečeno? Jaz ne. Kaj pa to, da se poširano jajce da kuhat v zavrteno vodo? Jaz ne. Pa rad in pogosto kuham.
 
Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
oho spet se jara gospoda oglasajo. si pozabil, da so bili tudi tvoji starsi navadni kmetje, zdaj, ce se sramujes svojih kmeckih korenin in se gres na silo gospoda ti gre delo slabo od rok. navaden pezde si, zapomni si to.
 
Nazadnje uredil moderator:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
... Napise nekdo ki tudi jajca ne zna skuhat. Na forumu res ni problem bit brihten ane?

jajca? kaksna jajca? vprasal sem kje kuha in dosedaj mi niti en ni podal pametnega odgovora, spet alter style... trop, da ne recem cesa.
 

mistique

Guru
16. jun 2009
14.112
1.889
113
Emona / Carnium
Se pravi, ni možno, da je res "vedno nekaj preveč in nekaj premalo notri"? Modelu pripraviš jed in ti analizira sestavine s svojim jezikom in vi podvomite v njegov okus pri tako banalni zadevi, kot je sol?

Ko vidim, kaj (mešanico kosil zadnjih nekaj dni) in koliko lahko nekateri požrejo, me čudi, da v Ikei ZG, ne moreš kupiti korita z beštekom ali brez.

Me zanima, koliko hrane zavrže ena "vaška oštarija", ki servira na kilo in neka oštarija z "znanstvenikom" v kuhinji.