Big Bangova garancija - "Se zgodi"

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Je že kdo uveljavljal omenjeno garancijo?
Zanima me sledeče.
Primer: Pred 3 leti sem kupil TV za 700€. Po svoji krivdi sem ga uničil. Sedaj pa želim uveljavljati omenjeno garancijo.
Vprašanje: TV kakšne vrednosti mi pripada? TV vrednosti 700€?
Vem da moram zaradi svoje nerodnosti plačati 30%, vendar ključno vprašanje je, kakšna vrednost mi pripada?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
najbolj enostavno je poklicati v bigbang
tam najdeš tudi :

Primer 1: V trgovini Big Bang ste kupili nov TV sprejemnik za 420 € s proizvajalčevo garancijo
24 mesecev in dodatno 3-letno Big Bang popolno zaščito »Se zgodi« za 24,99 €.
V televizor vam 15 mesecev po nakupu udari strela. Kaj se zgodi?
Garancija proizvajalca je še veljavna, vendar ne krije škode zaradi udara strele. Vaša Big Bang popolna zaščita »Se zgodi« je veljavna, zato ste upravičeni do celotnega popravila škode - brez doplačila

sicer pa tu vse piše :

http://www.bigbang.si/documents/se_zgodi_letak.pdf

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
pa še eno vprašanje. če je izdelek uničen npr. zlomljen ekran na plazmi, a ti to takoj zamenjajo ali čakaš kakšen mesec, da iz servisa javijo da je popravilo nesmotrno

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ekranov in porpavilo. to ti takoj povejo. oz če najdejo kej, je cena boli glava.

panasonic plazma ekran za eno leto in pol star tv je 1500€ menjava. to je no go takoj.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Če si ga razbil ne oklevaj in pojdi tja, če pa še boš neroden, boš pa kak dan verjetno brez tv. Vprašaj v bigbang, če te skrbi da se jim bo zdelo čudno, da danes sprašuješ, jutri pa slučajno pade plazma iz police, pač kliči v en bigbang v drugem mestu.

Matr je folk neroden.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
lej ga. Nič neroden. TV se je razbil pa me zanima če bom lahko gledal olimpijske al ne
bonk.gif

zato me zanima ali ti takoj zamenjajo ali ga na servis najprej pošljejo

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
v letaku:

2. Škoda zaradi nenamerne nerodnosti

Tovrstna škoda nastane zaradi napačne uporabe izdelka, kot so padec in razbitje ter vdor tekočine oziroma vlage. V primeru takih poškodb prinesite izdelek v katero koli trgovino Big Bang in izpolnite obrazec Prijava škode. Ko bo ugotovljena upravičenost popravila, bomo nastalo škodo na izdelku pregledali in popravili. V primeru nastale škode zaradi nenamerne nerodnosti vam bomo v trgovini Big Bang obračunali lastni delež od zneska popravila oziroma od zneska vrednosti novega enakovrednega izdelka.

v tvojem primeru boš plačal ali 25% novega enakovrednega izdelka ali pa 25% zneska popravila.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
lej ga. Nič neroden. TV se je razbil pa me zanima če bom lahko gledal olimpijske al ne
bonk.gif

Ciljaš na to, da ti bo prodajalec takoj na blagajni dal nov TV? Mislim da le ne gre tako lahko. Zadeva se pošlje na servis, kjer se ugotovi upravičenost popravila.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
bonk.gif

Ciljaš na to, da ti bo prodajalec takoj na blagajni dal nov TV? Mislim da le ne gre tako lahko. Zadeva se pošlje na servis, kjer se ugotovi upravičenost popravila.
Ja to sem hotel slišati
aplauz.gif
In tu me zanima ali že ima kdo izkušnje.
Mater smo postov porabli da ste me razumeli

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Kot vsako podjetje mora tudi BB zbrati vse papirčke za birokracijo, da upraviči izplacilo in kot zavarovalnica se bodo upiral. To je jasno.

Kaj bos sploh profitiral, program bo isti slab, samo malce novejsa tv bo.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Ampak kolikor vidim še vedno vsi samo na pamet govorimo. Kaj res še nihče ni tega uveljavljal?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
TO NI NOBENA GARANCIJA AMPAK ZAVAROVANJE: "Se Zgodi". Ne mešaj garancije in zavarovanja, ker so to čisto različne stvari!
Kolegu je hčerka vrgla Asus eee iz okna v 2 nadstropju bloka. Ker je imel zavarovanje "se zgodi". Se je odpravil v trgovino izpolnil papirje. Vse skupaj je trajalo kakšen teden (po spominu). Potem je nekaj doplačal in vzel drugi prenosnik.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok.
se zgodi je navadno zavarovanje za katerim stoji triglav. podobno kot zavarovanje doma recimo.

če bi imel triglav bi bilo takole
prijavil bi škodo, odnesel an servis, tam bi dal predračun, triglav bi rekel popravilo ali ne. prjateljica je imela to sceno, tv je bil 1200, popravilo 1500, triglav ji je po dobrem letu izplačal 700 ali 800 €. vse v tednu dni.

pri BB je BB serviser in Triglav, s epravi neseš k njim, oni ugotovijo škodo, poročaju triglavu sami, dobijo odgovor.
kakorkoli že, lahko se zmeniš, da dobiš izplačilo, ti pa tv prej kupi s kešem, če se ti mudi.

ne boš pa dobil nove v vrednosti tega novga tv, ampak amortizirano.

copka

Pripravnik
26. jan 2010
120
0
16
50
Maribor
Ne zanašaj se preveč ti na ta Big Bang.
Jaz sem imela že pravo polomijo z njimi. Najprej, ko sem dvd nazaj nosila. Ko sem ga prvič nesla, sem nanj čakala 2 tedna. Pol je spet bilo nekaj narobe in spet sem čakala isto obdobje kot prvič. In tako je bilo spet tretjič.
Nakar smo kupili pri njih laptopa, dokupili neko garancijo. Nato crkne zvočnik in po naših predvidevanjih tudi omrežna kartica. V tej garanciji je pisalo, da dobiš nadomestni računalnik. Iz tega nič. Pošljejo laptop nekam v Ljubljano na servis. Čez dolge 3 tedne pokličejo, da lahko pridemo po njega. In kaj ugotovimo? Da zvočnika sploh niso popravili, omrežno kartico pa po vseh mojih pojmih menda so. Trgovec pa tud ni znal povedat kaj je bilo sploh narobe na laptopu.
Upam, da boš iztržil kaj ti pripada.
smile-1.gif