Beton za robnike

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
cheer.gif

Tole je pa ratal z vašo pomočjo
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Glede na to, da si namesto špage uporabil vaservago, me zanima kakšna slika linije robnikov ... valovito se vidi, da je malo, kak je vijugasto pa ne bom spraševal.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.794
6.779
113
pri taščici
Pbutec:
S katere slike si ti razbral vegaste robnike?
Sicer pa boš špago težko našponal v vertikalno linijo, ker se ti bo povesla. Take stvari se praviloma polagajo na "križ" kolikor vem.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Prvi 3je robniki so mičken viga vaga za kakega pol centimetra ali pa še manj potem sva se s prijateljem ufurala v polaganje in so ostali čisto ravni. Samo glede na to da jih bom gledal samo od spredaj in ne s strani me to prav nič ne skrbi. Višina pa je vsepovsod šisto točna če odštejemo to da se teren dviga v smeri polaganja in sem vse robnike tudi v tej smeri dvigoval za malenkost saj mi je tako bolj všečno in tudi praktično ker bi drugače prišli na eni strani robniki pod linijo zemlje pri trti na drugi pa bi se videl beton na strikih ker bi jih moral toliko uzignit. Mal sem zakompliceru sam upam da veste kaj sem hotu povedat.

LP M

PS: Diablo ne se sekerat bo pa podatek komu drugemu prav prišel ali pa celo meni v kaki prihodnosti saj pri hiši ni nikoli konec dela
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Na hitro....

na vrtu se je skopal kanal za robnike, ideja je da se v relativno trdo zemljo zabije lesene kajle(po 2 komada na robnik) in se robnik položi na to gor, tako da se lahko vse dobi v vaservago, potem pa vse skupaj zalit na stikih z hobby betonom, oziroma če ga bo kaj ostalo,se zalije tudi po dolžini, nato pa se zasutje z zemljo.

Ja, ne?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
14metrov

S kajlam se mi zdi da bi najlazi lovil visino, saj jo mal bolj ali pa mal manj zabijes v zemljo....

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Nam so delali robnike par tednov nazaj. Najprej smo določili potek, višine, padce. Mojster si je potem napel vrvice za linijo. Polagal jih je tako, da je naredil betonske kupčke in potem položil nanje robnike. Poravnal jih je s kladivom. Na koncu so še vse lepo poselotejpali in zafilali fuge.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Meni je en zidar svetoval, da si spodaj poravnam s peskom. Kar sem delal po skoraj ravnem terenu, mi je zadovoljivo uspelo, tam kjer je precej nagiba, pa niti ne
redface-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.794
6.779
113
pri taščici
Se nisem videl na kajle.
Naredi suh beton, nameci pod stukanja (vsaj eno lopato) potem pa dodajas ali odvzemas za visino. Ce imas ravno linijo (visinsko) potem na zacetek in na konec zabij "kriz/profil", vmes pa potem pa s tretjim krizem in pomocnikom ki malo poskili po krizih vmesne tocke (stukanja) spravis tocno na visino (ze sam beton). Nalozis robnike in jih na stikih obbetoniras.
Imas vrtne ali cestne robnike (dimenzija?) vrtnih jaz nisem fugiral, sem jih polagal na stik. Itak so imeli se zleb s katerim so se med seboj "vezali" (polagal sem take)
http://www.merkur.si/vrt-in-ok...m-polkrozen-siv

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zato se v tla zabije kajle, da ne rabiš pri vsaki sproti iskati višino. Robnik samo pritisneš nakajlo pa vojla naslednja ...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
robniki so vrtni z utorom....kajle sem mislil nabit ravno zaradi točnega sedišča robnika oziroma lovljenja višine, ker jih zavijes vse, preko daš neki 4-5m profil, in imaš vse naravnost....

Saj izgled ni spet tako zelo pomemben na temu delu,ampak vsaj približno bi pa rad da izgleda.
Skratka za tem sem imel plan ometat tam kjer so stiki z hobby betonom, nekaj bi ga tudi pod robnik zlezlo, ostalo bi pa z zemljo zasul.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.959
113
v lokalni ostariji
še nsiem videl polaganja robinikov s kajlami. nekaj novega očitno.

mešalec, pesek cement pa gasa.

dno poravnaš, vzameš vaservago, pa polagaš tako kot je rekel ekokaprica. pa saj imaš kolege gradbince. plačaj jim dva pira pa naj ti naredijo...

ant

Pripravnik
Jaz sem polagal alu robnike in ni bilo potrebnega betoniranja. Obsul sem jih s peskom, da so samostojno stali, nato pa z ene strani zasipal s peskom, z druge strani pa z zemljo.

p.s. če kdo rabi alu robnike naj se javi, saj mi jih je še nekaj ostalo in jih prodajam

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Najboljš se je držat klasike...če imaš spodaj utrjeno podlago, jih pokneš na beton in sigurno rata + obdržijo se na dolgi rok.

Jaz sem pri sebi tako delal...za prvič...sem bil kar ponosen nase
grims-1.gif

Beton sem dajal na stiku dveh robnikov ter (se mi zdi) enkrat vmes. Vrvica, vaser vaga...pa nekaj mehkega za potolčt...