Best buy TV

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Nekateri morajo za oceno kvalitete slike videti logotip proizvajalca, in če to ni Philips, potem je slika porazna.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Nekateri morajo za oceno kvalitete slike videti logotip proizvajalca, in če to ni Philips, potem je slika porazna.

Drži. Philipsi serije 9xxx so med najboljšimi led lcdji na svetu. Dejstvo.
To da pa ti vidiš v mojih prostih samo philips je pa tvoj problem. Na tak nivo se ne bom spustil .
Lp

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:

Drži. Philipsi serije 9xxx so med najboljšimi led lcdji na svetu. Dejstvo.
Dejstvo je, da je Philips obupal nad svojo proizvodnjo televizorjev, prodal kompletno proizvodnjo in svoje ime Kitajcem, ker ni bil sposoben slediti konkurenci. So pa še vedno stručkoti za izdelavo kavnih mlinčkov in podobnih manjših gospodinjskih strojčkov.
Lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tudi če bi preselil proizvodnjo v Kambođo ima še vedno top televizije. Govorim o "Hi-End" zadevah, pustimo sedaj 3, 4, serijo(e).
Meddrugim dela ( ima) svoje platforme, svoje procesorje pri televizorjih, ogromno vlaga v OLED tehnologijo pri svetilih, je prisoten v medicini pa kaj bi se našlo...

btw: pri izdelavi kavnih mlinčkov niso stručkoti, tu ima primat Bosch oz. BSH Nazarje...imajo pa dokaj kvalitetno robo ptimalih gospodinjskih aparatih

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Moj TV je že precej star in je zrel za menjavo. Razmišljam o nakupu nekaj večjega s podporo 3D (tako da bo recimo bolj future proof). Ima kdo izkušnje s Samsungovimi mašinami? Tale se mi zdi zanimiv.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Sploh bi bilo super, če bi se dalo podaljšati garancijo na cca. 5 let. Toliko časa mi je zdržal sedanji in se mi zdi dober interval za menjavo. Pft, če pomislim da smo včasih imeli TV deset let...
smile-1.gif

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik teapot pravi:
Moj TV je že precej star in je zrel za menjavo. Razmišljam o nakupu nekaj večjega s podporo 3D (tako da bo recimo bolj future proof). Ima kdo izkušnje s Samsungovimi mašinami? Tale se mi zdi zanimiv.
še hočeš future proof (v pravem pomenu), potem ti predlagam serijo 7 ali 8 - ti dve imata predpripravo za evolution kit = nadgradnja HW in SW v prihodnje.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.574
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Kakšen tv si pa imel da ti je delal samo 5let?
Ali danes res ne delajo televizorjev, ki bi delali 10+ let? Moj zadnji katodni tv je delal reci in piši 27 let brez napake (sharp) moram prav vprašat znanca, ki sem mu ga podaril če še špila. Zdej pa ne vem kaj naj pričakujem od svojega panasonica
confused-1.gif

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Saj še vedno dela. Le vžgati ga je treba ročno in hdmi port mi je crknil. Imel sem pa 37" Samsung LCD, točen model ne vem z glave. Čas za upgrade je definitivno prišel, vsakič ko grem čez BigBang me glava zaboli, če primerjam s sliko na domačem TV-ju. Sploh črne barve.

Mimogrede, kako na hitro veš da je serije 7, 8, itd.? UE55 je sklepam vezan na diagonalo, ES6100 pa na serijo?

Nazadnje urejeno:

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Sam sem že hotel kupiti Samsunga 55ES6570 (v Big Bangu) pa sem si zaenkrat premislil. Na hrvaški strani namenjeni recenziji oz. testiranju tv-jev so uporabniki bili zelo razočarani nad kvaliteo prikaza slike (predvsem črne barve), tako da se zopet nagibam k nakupu plazme (Panasonic 55VT50 ali pa 55ST50 če ne bo denarja).

Aja - testirali pa so najboljšo serijo ES8000.

Še link do strani:

http://hdtelevizija.com/2012/05/12/recenzija-3d-tv-lcd-samsung-ue46es8000-es8000-serija/

Nazadnje urejeno:

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik teapot pravi:
Moj TV je že precej star in je zrel za menjavo. Razmišljam o nakupu nekaj večjega s podporo 3D (tako da bo recimo bolj future proof).
Če želiš TV s podporo 3D, in imaš namen 3D tudi gledati, potem ti svetujem nakup 3D televizorja s pasivnimi očali.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik teapot pravi:
Moj TV je že precej star in je zrel za menjavo. Razmišljam o nakupu nekaj večjega s podporo 3D (tako da bo recimo bolj future proof).
Če želiš TV s podporo 3D, in imaš namen 3D tudi gledati, potem ti svetujem nakup 3D televizorja s pasivnimi očali.
zakaj že? da bo lahko gledal v polovičnem hd?

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik teapot pravi:
zakaj že? Zato, da ga že čez pol ure gledanja ne bodo bolele oči in glava, da ne bo gledal prepletene slike, da bo lahko gledal pri normalni svetlobi, da se bo lahko nagibal levo in desno, da bo lahko gledal pod večjim kotom,................ da bo lahko gledal v polovičnem hd? Vsi LGejevi TVeji nad 200Hz omogočajo Full HD.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
dečko, o kakšnem večjem kotu ti sanjaš? poglej si pasivni tv iz vertikale +30 in iz horizontale +30 pa mi povej kaj vidiš kar se 3d vsebine tiče...
da o tem da bolj stran ko si, manj efekta vidiš...
to so dejstva in ne teorija.
in še eno dejstvo: ne,ne omogočajo fullhd ampak simulacijo.

koliko pa ti je jasen celotni 3d si pa dokazal z izjavo, da bi ga gledal pri normalni svetlobi
bonk.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
glej, dejstvo je:
- da pri pasivni 3D oči manj trpijo
- da pri aktivni 3D rad nastopi glavobol
- da je pri aktivni 3D lepše izražena globina
- da je za ljudi ki nosijo diop. očala bolj praktični pasivni 3D
- da ima ena in druga tehnologija prednosti in slabosti
- da pri aktivni 3D je boljše, če jo prikazuje plazma ( crostalk )