Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

tomi

Guru
1. sep 2007
19.942
11.387
113
MB
višjih neto plač ni tudi zaradi teh ropov pri belem dnevu. in še večji razkorak bo ker še bodo bolj futrali JS. Zdravniki so med njimi.
seveda da je posledica dolgoletnega ropanja ampak:

1. zakaj vedno znova izvolimo roparje?
2. kak je tvoj predlog oz alternativa za zdravstvene delavce?

tomi

Guru
1. sep 2007
19.942
11.387
113
MB
no torej je kritična masa ljudi ki se ji gre da se pipa od mame države ne zapre dovolj velika da se pač vzdržuje to stanje, pol se nimamo kaj bunit.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.036
2.341
113
Pomurje
jaz se ne. revež jurek1973 je izpostavil mizerijo neto 5k€/mesec ubobožanih "zdravnikov"

Vse sodelavce gladko odpravim do Francke Breznika, prvega poslanca v bližini, naj uredi razmerje bruto/neto.

ferdo

Guru
3. sep 2007
12.025
4.320
113
Ljubljana
hmpg.net
Vprašanje je bilo enostavno : "Edino relevantno vprašanje je, koliko in kaj lahko s temi predlogi dobijo bolniki. Ste našli odgovore?"
Da več denarja skrajšuje čakalne vrste je dokazal Danijel Bešič Loredan, ko je plačeval vse posege zdravnikom, ki so seveda (tudi koncesionarji) in je za celoten sklop ukrepov, namenjenih "prebujanju" sistema in skrajševanju čakalnih dob (kamor je sodilo tudi plačilo vseh opravljenih storitev), je v tistem obdobju stalo približno pol milijarde evrov dodatnih sredstev. In čakalne vrste se v času izvajanja interventnih ukrepov pod modrim vodstvom ministra Danijela Bešiča Loredana niso zmanjšale; v številnih primerih so se celo občutno podaljšale

erikson

Guru
25. avg 2007
25.920
9.205
113
Zdaj, ko imamo depolitizirano ustavno sodišče (tudi s pomočjo aktivistov na STA in Nike Kovač), se tudi že sprejete odločitve spreminjajo. Celo predsednik ustavnega sodišča je presenečen. Da bi se v zdravstvu poslovalo z dobičkom je nekaj nepredstavljivega, vsi morajo delati enako hitro, brez prekoračitev norme.

V svojem ločenem mnenju Čeferin zaključuje, da bi moralo sodišče ugotoviti enako kot leta 2018: da omejevanje razpolaganja z dobičkom pomeni nesorazmeren poseg v jedro svobodne gospodarske pobude, javno korist pa bi država lahko dosegla z ustreznim nadzorom nad kakovostjo storitev in ne z grobo omejitvijo svobodnega razpolaganja s presežkom.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.241
9.440
113
čez nekaj dni bojda izvemo, kako bodo odločili glede interventnega zakona. če se zakon obdrži (ali zdaj ali po referendumu), potem je tole brez pomena, ker predvideva, da lahko vsi razpolagajo z dobički kot želijo. Če zakon pade, si lahko Zoki bone nekam zatakne, ker nihče ne bo delal, sploh pa ne trenutno popolnoma samoplačniški zdravniki, da bo potem poročila pisal, kako je porabil ta denar.

čakam pa z velikim firbcem, kaki obvod si bodo zdravniki izmislili, da to ne bo izplačan dobiček, ne bo ubibože obremenjena plača in da bodo ta denar ven spravili.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.241
9.440
113
boš moral še kako opazko dodati, ker glede na to, da si citiral mene, lahko sicer domnevam, da je tudi meni namenjeno v odgovor na zadnji post. kaj se ti kleše tu, me je pa zaobšlo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.241
9.440
113
zasebni zdravniki so v kar veliki meri (in vsi tisti, ki motijo) d.o.o.-ji. in ne s.p.ji oziroma analogi ravno iz tega razloga.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.888
1.333
113
toti Maribor

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.981
1.990
113
Joj, daj ne piši o zadevah, o katerih nimaš pojma.
Zdravniške licence ne moreš kar tako "zamrznit" za 4 leta. Zdravnik rabi stalno "prakso", da ne pozabi stvari.
A ti bi šel k zobozdravniku, pa ti reče: "joj veste, 4 leta sem bil minister, pa imam zdaj malo trde prste. Malo dlje bo trajalo, pa malo bolj bo bolelo, ampak se bom že natreniral nazaj. A ja, lokalno anestezijo bi? To sem pa čisto pozabil."

• Všeč mi je
Reactions: nacek