Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.664
1.532
113
Mogoče pa je reba kakšno stvar omejiti ker potem pride do takih ekscesov ko ni nobenih omejitev pri plačilih.

" Inšpektorji so mu po opravljenih nadzorih odredili plačilo globe, saj so izračunali, da je delal več ur, kot jih ima teden. Kljub temu je v zadnjem letu število radioloških preiskav pri zasebnikih še povečal."

Če bi bil nekdo kd tistih ki so bili pri njemu na MR bi se resno vprašal o kvaliteti izvedenih izvidov. Vem da njemu je vseeno saj za nič ne odgovarja.
V DSD sem precej hodil. Moram preverit samo do sedaj nisem zaznal napak pri njih. Mogoče imam srečo ker njega nikoli nisem imel.

jezek

Guru
24. jul 2008
5.315
2.278
113
Ksz, ali lahko nekdo z izkusnjami iz Zda enkrat za vedno razjasni misterij zdravstvenega zavarovanja tam? Po nojem (površnem) vedenju te v Usa (full?) privat zavarovanje (ce nisi zavarovan pri delodajalcu) kosta cca 500 Eur, kar je morda 100E vec kot stane zavarovanje pri nas za nekoga z 2jurja neto place.... Tako plačo pa ima pomoje tam srednje placani kelnar v Meku...

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8

Floki

Guru
6. sep 2007
10.617
3.554
113
Zdravstvena zavarovanja v ZDA ne stanejo povsod enako in je podobno kot pri nas privat ko je odvisno koliko si star in pa kakšne bolezni imaš. Če si nekaj slab celo zvisiš pri kakšnih zavaovalnicah ampak to je udi pri nas ker poznam primere kjer so jih zavrnili.
Zavarovanje imaš za posameznika ali pa družinsko kjer je potem malo ugodneje. Če ti delodajalec plača zavarovanje ki je ponavadi večji del vsote te mogoče pide 100-200$ dodatka mesečno (pri ceni 8000-9000$).
Individualne police bi rekel da so tam 800$ na mesec ampak o varira glede na polico in kaj je vključeno ker vsega tam nimaš. Na koncu nti ni koliko dražje ker če gledam kaj gre od moje plače za zdravtveno+ plačilo delodajalca je to ca 610€ brez tistih ekstra zavarovanj. Ok če pogledam še dodatke pri kateih se plača zdravstveno je šlo v letu 2025 pri meni od plače in delodajalca ca. 9307€ (+- nek drobiž).

• Všeč mi je
Reactions: jezek in Matey

verma

Pripravnik
2. nov 2011
271
12
18
to sem jaz.... najhitreje MR za ramo je ptuj, seveda sem šel tja. Dobil izvide, da je z ramo vse OK.
Seveda ni šlo na boljše, dobil napotnico za ortopeda, ki se je praskal po glavi, bral izvide in zraven govoril, da čuti, preko kože, da nekaj ni OK sestavljeno notri....

EDIT: šel pogledat kdo je zdravnik na izvidu in je bil res tale speedy gonzalez...
Tudi jaz zelo slabe izkušnje. Niso našli tumorja 2x3cm. V UKC Ljubljana s takim izvidom niso bili zadovoljni. Poslali še enkrat na MR. Da o semem izvidu nebi izgubljal besed.

• Wow
Reactions: Matey

Floki

Guru
6. sep 2007
10.617
3.554
113
Tudi jaz zelo slabe izkušnje. Niso našli tumorja 2x3cm. V UKC Ljubljana s takim izvidom niso bili zadovoljni. Poslali še enkrat na MR. Da o semem izvidu nebi izgubljal besed.

Meni je ortoped že pred MR rekel da naj mu posnetkov iz Ptuja sploh ne nosim. Je pa to bilo že nekaj let nazaj.

irwin

Guru
13. mar 2008
1.776
565
113
Bo ali ze je veselica v dsd in zmanjsan program dolocenih pregledov?
Vsekakor slaba popotnica za naprej.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.054
8.339
113
ZZZS je vseeno, saj za nič ne odgovarja. Čeprav plačamo vsi.
Njegovim nadrejenim je vseeno, saj za nič ne odgovarjajo, ker je ZZZS vseeno.

To pa ni res. Zdravnik je v svojem delu avtonomen. Ne sme se pustiti vplivati in ne more odgovornosti preložiti na nekoga drugega. Če je delal ali malomarno ali iz kateregakoli drugega razloga pod minimalnim standardom (govorim kvalitatitvno, ne kvantitativno), potem je za to odgovoren on sam. Prvic se vraca denar ZZZSju (in tokrat celo upraviceno), drugic je odgovoren odskodninsko in tretjic zrel za zagovor pred zbornico glede licence. Vedno se klice zbornico na zagovor, ampak tukaj, ko jo pa lahko, se je pa ne? Ce se izkaze, da je bilo napačnih izvidov relativno vec, kot jih je obicajno pri tem delu, bi moral to nekako pojasniti.

• Haha
Reactions: AndrejD

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.523
697
113
To pa ni res. Zdravnik je v svojem delu avtonomen. Ne sme se pustiti vplivati in ne more odgovornosti preložiti na nekoga drugega. Če je delal ali malomarno ali iz kateregakoli drugega razloga pod minimalnim standardom (govorim kvalitatitvno, ne kvantitativno), potem je za to odgovoren on sam. Prvic se vraca denar ZZZSju (in tokrat celo upraviceno), drugic je odgovoren odskodninsko in tretjic zrel za zagovor pred zbornico glede licence. Vedno se klice zbornico na zagovor, ampak tukaj, ko jo pa lahko, se je pa ne? Ce se izkaze, da je bilo napačnih izvidov relativno vec, kot jih je obicajno pri tem delu, bi moral to nekako pojasniti.
Dokler ne bo kakšen zdravnik , dva ali trije zaprti za nekaj let, zaradi malomarnega dela, korupcije, izkoriščanja javnega zdravstva, tako dolgo se ne bo nič spremenilo. Še temu ortopedu, ki so mu dokazali prejemanje podkupnine 107.000€, obsodili na tri leta , zadeva zastarala, njemu pa nič. Niti malo mu nerodno, pa bi ga še kar zaposlili. Kam smo prišli? Goljuf ne bi smel imeti prostora v javnem zdravstvu. Nikjer. Goljuf ostane goljuf, razlika je le v višini, do katere ima dostop! Tudi tistemu direktorju, ki je javno grozil človeku, kako bo piskal, ker ga ne bo dal na predihovalnik, nič. Še kar "spoštovani" zdravnik.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

Floki

Guru
6. sep 2007
10.617
3.554
113
Od teh treh če mogoče ZZZS kaj zahteva za nazaj pa dvomim. Da bi kdo kaj odškodninsko odgovarjal ali pred zbornico. Še tisti za katere so dokazali da so krivi se vlačijo desetletja po sodiščih da kaj dobijo. Pred zbornico pa odgovarja samo tisti ki ji nasprotuje ali čemur zbornica nasprotuje. Mislim da je bila sedaj pri njih obtožena samo ena zdravnica ki se je ukvarjala z alternativo.