Beraški zdravniki

  • Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.078
1.011
113
Zdaj imajo manjše občine idealno priložnost, da podelijo koncesije in dobijo "lastnega" zdravnika. Da niso več odvisni od glavnega ZDja v sosednji občini.

Če se pa uspejo zdravniki med sabo še zmenit, da gredo vsi, ki so zreli za penzijo v penzijo, bo pa veselica.
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.551
6.289
113
Obcine morajo najprej ponuditi koncesijo javnemu zavodu in sele, ce se ji on odpove, lahko podeljujejo koncesijo drugemu na razpisu. Javni zavodi imajo pa razlicno politiko. Vsi vedo, a bodo ali ne bodo dobili dohtarja v kaki zaselek. Eni so tok fer, da rečejo, da programa ne bodo vzeli, drugi vzamejo vse programe. Nimajo nobene casovne obveze, do kdaj morajo dohtarja zrihtat in obcina nobenega vzvoda javnemu zavodu program odvzet. Zadnje čase je etika javnih zavodov v tej točki bolj kot ne na psu. Ker oni imajo vse programe v celoti placane, a jih opravijo ali ne. In tudi tu poberejo ves denar namenjen temu programu, pa se jim sladko fržmaga, a ljudje imajo dohtarja ali ne.

To je resen feler v sistemu, a trenutno pri tej vladajoci ekipi, bo seveda še manj naslovljen, ker hočemo vse drzavno. Male obcine pa že vedo zakaj se borijo za koncesije in ne javne zavode. Ce bi bilo enako, se sploh ne bi ukvarjale s tem, ker bi bilo vseeno.