Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.186
8.441
113
P.s.

Predvsem bi bilo fino najprej razcistit pojme, kaj kdo pocne in kaj je njegova naloga. Sicer bi to za seboj prineslo nekaj vec utemeljenih in pravilno usmerjenih ocitkov in pomislekov, kar pa marsikomu tudi ni vsec in se lepo dalje vzdrzuje tole kaoticno stanje, kjer se strelja v prazno in napacne in se posledično nic ne spremeni.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.681
1.584
113
Okrog 12h bil na urgenci s sinom. Ujel pogovor radioloskega inzenirja in resevalca. Slednji ga je vprasal, ce je on na CTju danes. Prvi je to potrdil.

Nato je resevalec povprasal, ce lahko osebo pripelje kaj prej, termin je ob 18h.

Odgovor pa me je sokiral, citiram: "kdajkoli od 14h naprej, nimam ravno dela danes."

Mislim halo. Inzenir se coha po jajcih, aparat stoji. Bravo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.909
6.562
113
To je običajna praksa, za koliko posebej/obravnav imajo plačano na dan/teden/mesec, za toliko delajo.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.774
8.272
113
Končno bodo pričeli komunikacijo z zdravniki (naročanje na preglede, izdajanje receptov, napotnic, bolniških listov) iz množice aplikacij prenašati na zVEM.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.542
1.531
113
Okrog 12h bil na urgenci s sinom. Ujel pogovor radioloskega inzenirja in resevalca. Slednji ga je vprasal, ce je on na CTju danes. Prvi je to potrdil.

Nato je resevalec povprasal, ce lahko osebo pripelje kaj prej, termin je ob 18h.

Odgovor pa me je sokiral, citiram: "kdajkoli od 14h naprej, nimam ravno dela danes."

Mislim halo. Inzenir se coha po jajcih, aparat stoji. Bravo.
Samo tu se moramo vprašat kdo al je inženir kriv ali šef ali pa zavarovalnica. Po moje je kar zadnja, ker ne plača ustreznega števila preiskav, čeprav so aparati tam in za delo pripravljeni ljudje. Tu imamo mi verjetno največji problem v javnem zdravstvu v primerjavi z zasebnim. V javnem zdravstvu kolikor do sedaj vidim, zavarovalnica ni pripravljena plačati več kot x storitev, ker če bi bila potem ne bi prihajalo do takih anomalij....

sousis

Guru
16. nov 2019
1.789
1.197
113
Končno bodo pričeli komunikacijo z zdravniki (naročanje na preglede, izdajanje receptov, napotnic, bolniških listov) iz množice aplikacij prenašati na zVEM.

Btw, ideja o temu je obstajala že pred leti (tako na uč 10+). Pa je bil befel, da se ne sme zatirati inovacije, podjetništva, proste izbire itd itd, in da se zato smejo ZDji in ostali prosto odločati o programski opremi in načinu komunikacije. Očitno so vmes že vsi vpleteni imeli več kot dovolj slovenske podjetniške inovativnosti v programski opremi, da so se strinjali s centralizacijo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.186
8.441
113
Saj to ostaja. Programov je 20 ali koliko... Kam iz teh programov se posilja, je pa zVem.

javr

Guru
6. dec 2011
2.060
1.200
113
sredstva javnega obveščanja so kakšnega pol leta-leto po koncu kovida objavila seznam največjih zaslužkarjev med pandemijo (zdravstveni domovi, bolnice,...) Kje to najdem?

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.991
1.196
113
  • Všeč mi je
Reactions: javr