Res.
Žena pravi da sva med redkimi penzionisti, kateri ne jemo vsakdan tablete. Ko pridem na obisk, večinoma imajo v "meniju" več različnih zdravil (tablet) in to dnevno.
Uporabljamo hrano z domačega (ženinega) vrta. Pri nakupu klobas in pakiranega mesa, vedno preberem hrbtno stran. Če je pri dodatkih naveden "E" odložim stran.
Žena prebolela kovid v treh dneh, jaz ne da bi vedel.
Za ceplenje imam pravilo, da v primeru, če si dnevno na "tabletah", obvezno je cepljenje.
Če ne jemlješ dnevno nobenih tablet, ni se nujno cepit. V tem primeru se cepiš zaradi službe, in stikov s strankami, ker ti pogostost testiranja onemogoča normalnega dela. Karikirano povedano (ne zate), cepiš se zaradi dvanajst evrov, koliko stane test.
Šalo na stran. Smešno mi je, da je pri našem pevskem zboru zbolel s covido naš zborovodja. Cepljen. Ponavadi slišim, da je zbolel ta pa ta cepljeni, in sem samo odmahnil z roko. Sedaj, ko ga osebno poznam, pa je vse skupaj nenavadno. Pred kratkim me je v istem zboru eden cepljeni zmerjal, kako je to neodgovorno, da sem necepljen in da ogrožam druge..
Zaenkrat država nima orodja za prisiliti penziče na cepljenje. Lahko bi izdala odlok " Gonzo, ne dobiš penzije, če se ne cepiš".
To je malo težje, in bi bolj spodbudna oblika bila " Gonzo , dobiš vsak mesec višjo penzijo za dvesto ojrov, če se cepiš".
Eeee..., tukaj je že premislek v višini cifre, za katero bi se "prodal". Zakaj zopet težava?
Zato, ker je moje stališče da "ni važna višina penzije, ampak koliko časa jo prejemam"