Jaz edini hematom ki sem ga imel čez pol roke je bil ker je šla z iglo skozi žilo in ne v žilo. Sicer pa kri naj vam jemljejo medicinske sestre ker so precej bolj usposobljene kot zdavnice.
Tole sem zelo velikokrat videl na ogromnih plakatih po zdravstvenih ustanovah, zapovrh vsega pa ti običajno tudi tisti, ki ti jemlje kri pove, da moraš par minut tiščat gazo na vbodno mesto. Za odvzem krvi oz. za karkoli v povezavi s tem pa še v življenju nisem dal soglasja.to bi moralo biti na velikem formatu nalepljeno na vratih laboratorija ali v čakalnici, ne pa da je zakopano nekje na internetu. Na plav flek pa sem bil pozoren ker moraš pred zdravniškim podpisati soglasje da se strinjaš z odvzemom krvi, kjer je lahko stranski učinek tudi smrt, tako nekako, ne vem točno na pamet.
Ne nakladaj, prosim te. V zadnjih dveh mesecih so mi trikrat odvzeli kri, pa nisem nič podpisoval. Kot bivši krvodajalec sem bil pa neštetokrat na odvzemu in včasih sem dobil tudi hematom. Pa kaj?to bi moralo biti na velikem formatu nalepljeno na vratih laboratorija ali v čakalnici, ne pa da je zakopano nekje na internetu. Na plav flek pa sem bil pozoren ker moraš pred zdravniškim podpisati soglasje da se strinjaš z odvzemom krvi, kjer je lahko stranski učinek tudi smrt, tako nekako, ne vem točno na pamet.
Stranski učinek odvzema krvi je lahko smrt?to je tisti vprašalnik ki ga izpolnjuješ pred pregledom: pretekla bolnišnična zdravljenja, trenutno zdr.stanje, bolezni v družini, itd.; na koncu pa piše še da se strinjaš z odvzemom krvi, katerega stranski učinek je lahko tudi smrt, tako nekako.
Ne nakladaj, prosim te. V zadnjih dveh mesecih so mi trikrat odvzeli kri, pa nisem nič podpisoval. Kot bivši krvodajalec sem bil pa neštetokrat na odvzemu in včasih sem dobil tudi hematom. Pa kaj?
Verjetno se moraš strinjati za teste, ne pa za sam odvzem. Saj ti za noben test ne iztočijo več kot nekaj mililitrov.podpisat moraš, ker ti pri pregledu za (nekatere) zaposlitve delajo vse mogoče krvne teste, s katerimi se živ krst ne bi strinjal, če bi mel možnost se ne strinjat...
Zelo malo.Iz članka:
Mogoče plačni pogoji pri nas niso fantastični, kje drugje v tej industriji so tudi precej boljše plače, dvomim pa, da so kje boljši odnosi. Mislim, da niso. Pri nas ne odpuščamo.
Torej je pravilno vprašanje, koliko jih gre samih - mislim da kar nekaj!
Plačnik ortodontskih storitev v koncesijskem pogodbenem razmerju je "ZZZS", ki plača le 60 novih primerov na leto. Ordinacija s koncesijsko pogodbo tako lahko v obravnavo sprejme le 5 pacientov na mesec, kar je vsaj 20 krat premalo glede na potrebe.
Ali pa potem pri polnoletnosti plačujes. Kar je najbrz tihi cilj ZZZSJe bil ravno par dni nazaj prispevek na to temo na RTV. Pri 8 se postaviš v vrsto potem čakaš 7-8 let, potem traja 2-3 leta da zadevo uredijo, če imaš srečo si do polnoletnosti zrihtan.
Sicer govori realno o ortodontiji pri nas, ampak po lastnih izkušnjah k njej ne bi šel več nikoli. Najprej je prodajalec, nato zdravnik. Zobni aparat bi naredila brez kakršnegakoli ortopana, posvet je trajal 5 minut, za postavljeno ceno je pa čez 2 dni sama klicala da jo zniža za 30% če se odločimo še isti dan. Ko pa sem videl da si delajo reklamo preko raznih influencerjev, pa je sploh pri meni izgubila kredibilnost.Razlaga, zakaj na zdravstvene storitve čakamo: Zdravnica vrnila koncesijo.
Ne dvomim, da ji sploh ni poslovni problem vrniti koncesijo, ker s tako malo pacienti težko preživiš in si že sicer odvisen od denarja samoplačnikov.
Ali pa potem pri polnoletnosti plačujes. Kar je najbrz tihi cilj ZZZS