Beograd - dinarji

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.192
84
48
Ojla, da ne bom nove teme odpiral:
Drugi teden imam opravek v beogradu, pridem popoldan in drugi dan oddidem. Imam rezervirano eno noč spanja...
Malo me skrbi cirilica, imena ulic, kako so kaj z angleščino? Tukaj bom menjal nekaj dinarjev, da bom imel bolj kot rezervo... pa javni promet imam namen rabit za po mestu.
Kako je mesto urejeno? ste bili zadnji čas kaj dol? Na kaj moram biti pozoren?

Hvala za info
Sicer razumem tvoje skrbi ampak Beograd je metropola, ne skrbi in se prepusti...

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.291
9.541
113
Ojla, da ne bom nove teme odpiral:
Drugi teden imam opravek v beogradu, pridem popoldan in drugi dan oddidem. Imam rezervirano eno noč spanja...
Malo me skrbi cirilica, imena ulic, kako so kaj z angleščino? Tukaj bom menjal nekaj dinarjev, da bom imel bolj kot rezervo... pa javni promet imam namen rabit za po mestu.
Kako je mesto urejeno? ste bili zadnji čas kaj dol? Na kaj moram biti pozoren?

Hvala za info

Napise ob cesti in panoje imaš v obeh pisavah. Mladi znajo angleško, če govoriš počasi po slovensko pa te tudi razumejo.
Edino bodi pozoren na mobilni paket - ker Srbija ni del EU in je pametno zakupiti kakšen paket za tujino, da imaš potem Maps pri roki (odvisno koliko boš se sprehajal naokoli). Dinarje lahko tudi na bankomatu dvigneš, niso provizije visoke. Jih pa skoraj ne rabiš, ker kartice sprejemajo povsod.

kajn

Guru
5. okt 2007
3.506
2.472
113
Iskajoč brata
Hvala za info vsem,
plan imam pri telekomu zakupit balkan, da bom imel malo podatkov in klicov
pa ene 50€ bom menjal že tukaj, da bom imel za rezervo

Ne vem zakaj me je kar malo strah, ampak računam da je to samo panika pred novim mestom....

kajn

Guru
5. okt 2007
3.506
2.472
113
Iskajoč brata
Veš koliko ljudi je takih, zato pa po 30let+ rinejo v isti kamp na Hrvaškem. Na zahodu pa dlje kot do Ikeje Vilese ne gredo :evil:
pa ni to to, vsaj pri meni ne... ker mi ni problema iti na okoli... mogoče malo predsodki proti balkanu... pa sem kot študent šel naokoli po jugi in vzhodu.... se vidi da sem sedaj +40 pa o vsem razmišljam.... takrat sem pa imel ruzak in brez plana...

tony

Guru
23. jul 2007
11.277
1.976
113
Tudi cirilica ni tako velik problem... Samoglasnike že nekako najdeš in potem pogruntaš, da stojiš na Ulici majke Jugovića :-D

Sicer pa pač imej nafilan telefon in vklopiš navigacijo, tudi kot pešec boš vse našel :zmaga:

Mularija itak zna angleško, ampak vsaj pozdravi z zdravo... Če se kje izgubiš z Lj tablico ti bo vsak pomagal z veseljem...