Bencin tudi pri Hoferju :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Lahko je njim, ko imajo toliko denarja naloženega v bankah....tudi takšnega denarja, proti kateremu si ti.

Kaj pa zdaj, so še vedno super?

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Tole, mi ni jasno. Piše v FAQ:
5. Sta vam bila odtegnjena dva zneska? Obstajata dve možnosti: a) Zamenjali ste knjiženje našega podjetja s knjiženjem poslovalnice Hofer. Knjiženje zneska za točenje goriva na našem bencinskem servisu se glasi TANKATI itd. b) Bančno kartico ste dva krat vstavili v avtomat: če ste vašo kartico dva krat vstavili v avtomat za točenje goriva in pri tem oba krat vtipkali PIN kodo kartice, ste omogočili naslednjemu kupcu, da lahko toči gorivo na vaš račun. Tudi njegovo točenje goriva so vam odtegnili iz vašega računa. V tem primeru vam žal ne moremo povrniti drugega zneska, ker ste sami dvakrat uporabili in aktivirali vašo kartico. V tem primeru vas prosimo za razumevanje.

Kako je to možno.
1. Vstavim kartico in vpišem PIN
2. Natankam
3. Pritisnem print za račun

1. V keri fazi bi nekdo 2x tipkal pin? Ce bi hotel se enkrat dotankat, pa potem tega nebi storil?
2. Ali pa, pridem tankat in 2x vtipkam pin, tankam pa samo enkrat za 75€. Potem nekdo pride za mano in tanka na moj racun. :)

Če je 2 opcija je bug. Ko kliknem izpis racuna ne bi smel dovolit da spet tankam, brez da dam spet kartico notri in vklofam pin.

Nazadnje urejeno:

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik pumaxx pravi:
Sam tankam vedno na teh diskontnih črpalkah in delam konstantno več kilometrov kot pa če tankam na petrolu pri nas.

x2, pri meni to velja za super 95. Kilometrov cca. 40-70 več na tank (50 litrov).

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Sem sprobal to crpalko in moram rect, da sem razocaran nad prvo izkusnjo.

Vtaknem noter MC kartico in brez vtipkanja pin kode??? mi rezervira 80 EUR in pove naj iztaknem kartico. Nato nic in spet naj vtaknem kartico, zopet rezervira 80 EUR brez pin kode in pove naj iztaknem kartico. Zacnem tociti in normalno natocim na polno nato spet hoce kartico, ki jo seveda vtaknem in spet navodila naj jo iztaknem in pritisnem tipko natisni racun, Ko pritisnem tipko natisni racun se ne zgodi nic. Cez par trenutkov zopet zahteva, naj vtaknem kartico.
Klicem nadzorni center in stric pravi naj dam naslov, kamor mi bodo poslali racun. Povem, da racuna sicer ne rabim, ampak ali bo vse vredu in bodo pravilno obracunali znesek, glede na to da sploh nisem vtipkal pina. Pove, da so tovrstni problemi pogosti in naj se ne sekiram prevec.

Skratna cudno vse skupaj in ze vidim, kako bom moral okrog klicariti, ko se bo drug teden prikazala transakcija pod MC na spletni banki (ali vec njih, ce je kdo za mano zaradi tezav natankal na moj racun).

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Tankanje goriva 75EU, klicanje na support 5min svojega časa, klicanje na banko 30min, za vse ostalo poskrbi Hofer bencinska

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
233
8
18
Z`dežele
Sem ravno dannes tudi sam tankal tam in ni bilo nobenih težav. Je pa zanimivo da ti je rezerviralo samo 80€ ker meni stalno 130€. Enkrat sem hotel tankat z ženino kartico ki ima nastavljen dnevi limit manj kot 130€ in ni pustil točenja.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Meni je pa zanimivo, kako je sploh lahko šlo naprej brez PIN kode. To je iz varnostnega stališča popolnoma nesprejemljivo. Piše v navodilih, da je treba vtipkati kodo, stric iz nadzornega centra pa pravi, da ni treba?

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Kako ne more iti skozi, če imam poln tank? Zdaj tak ne morem nič, dokler ne vidim izpiska v spletni banki, ki je pri moji z zamikom 2-5 delovnih dni.

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Komot gre brez PIN.
Tudi Maestro gre ponekod brez PIN.
To je odločitev ponudnika storitev (mislim lastnika konkretne "blagajne").

Američani recimo še listka ne podpišejo, za PIN pa itak še slišali niso.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Mene ne zanima, kako je v Ameriki, navsezadnje smo v Sloveniji. Že dolga leta plačujem izključno s kartico in še nisem doživel, da bi plačal storitev brez pin kode (razen seveda online nakupov), pa naj gre za mastercard ali maestro. Tudi na 24ur črpalkah (sedaj maxgen), ki delujejo na podoben način, je vedno treba vpisati pin.

Pa tudi, če tvoja trditev drži, je v tem specifičnem primeru popolnoma nesprejemljiva, saj so na črpalnem mestu jasno označena navodila, ki zahtevajo vpis pin številke.

Če bi bilo jasno označeno, da ni potrebno vpisati kode, se bi gladko obrnil in šel na Petrol, ki je dvajset metrov stran. Tako sem si pa samo z vtikom kartice potencialno nakopal kup problemov, ki lahko sledijo v primeru nepravilnega obračuna...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ksz.

po celem svetu so takšne črpalke ki si rezervirajo denar in potem ti pač iz računa vzamejo denar rezervacija pa izgine samo pri nas to ne funkcinira in samo pri nas so težave s pini in podobne zadeve.
se je za zamislit
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Citat:
Uporabnik pumaxx pravi:
Sam tankam vedno na teh diskontnih črpalkah in delam konstantno več kilometrov kot pa če tankam na petrolu pri nas.

x2, pri meni to velja za super 95. Kilometrov cca. 40-70 več na tank (50 litrov).

hysterical-1.gif
Zaradi bencina ziher ne.

A ti veš, da imata Hofer in Petrol (pa še OMV, Maxxen, Shell ...) bencin iz istih rezervarjev v Serminu, kamor pride z istim tankerjem isti bencin? Razlika je le v aditivih, ki se dozirajo, ko gre iz rezervarja v avtocisterno, ki pelje na pumpo. Še hint: razni Hofrovi in podobni bencini so cenejši tudi zato, ker imajo malo/nič aditivov v primerjavi s Petrolovim, OMV, Shell ipd bencinom.

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
233
8
18
Z`dežele
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Citat:
Uporabnik pumaxx pravi:

hysterical-1.gif
Zaradi bencina ziher ne.

A ti veš, da imata Hofer in Petrol (pa še OMV, Maxxen, Shell ...) bencin iz istih rezervarjev v Serminu, kamor pride z istim tankerjem isti bencin? Razlika je le v aditivih, ki se dozirajo, ko gre iz rezervarja v avtocisterno, ki pelje na pumpo. Še hint: razni Hofrovi in podobni bencini so cenejši tudi zato, ker imajo malo/nič aditivov v primerjavi s Petrolovim, OMV, Shell ipd bencinom.

Jaz sem opazil razliko pri tankanju v Avstrijskih diskontih napram petrolu.