Bencin tudi pri Hoferju :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.623
7.101
113
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Pri -3cente/liter pomoje nekega navala na njihovo brozgo ne bo
tongue-1.gif

Z brozgo sem trenutno kar zadovoljen. Avto deluje se vedno cisto OK, pa vedno se peljem nekaj km vec zaradi nizje cene bencina. Ne vem, zakaj bi moralo veljati nizja cena - nizja kvaliteta....A bencin, ki smo ga tocili 5 let nazaj je bil zanic?
wink-1.gif

Poraba EuroSuper 95 pri družbi OMV: 7,27 l/100km (št. zapisov: 94)
Poraba EuroSuper 95 pri družbi Petrol: 7,36 l/100km (št. zapisov: 52)
Poraba EuroSuper 95 pri družbi Tujina: 6,93 l/100km (št. zapisov: 18)
Poraba EuroSuper 95 pri družbi MOL: 7,15 l/100km (št. zapisov: 1)
Poraba EuroSuper 95 pri družbi Hofer: 6,50 l/100km (št. zapisov: 15)

Vsekakor je gorivo pred 5 leti bilo slabše kvalitete, kot je danes.

Če bi bila hoferjeva pumpa ob AC, sem ziher da bi bil naval, ampak sedaj mora večina folka narediti nekaj km več, da pride do nje, in za -3c/liter se ne splača ravno. Tisti, ki pa ima hofer pumpo "na poti" pa bi bil neracionalen, če ne bi tankal tam.

Ampak zaradi -3c/liter ne bo folk iz ljubljane drl v postojno.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.145
202
63
Citat:
V čem je problem?
Meni pač -3c/l trenutno ne pomenijo NIČ. Komur to veliko pomeni bo pač tankal na hoferju.

to je res.
ampak če grem računat (-3c/l ) je pri meni 60eur na leto.
za ta denar grem raje dvakrat smučat.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj je to za povprečnega alter vozača ki vozi povprečno 200+ kojnski avto bencinc s povprečno porbao 3 litre na 100 km in gasom skoz do daske.
Njemu se res ne splača
bonk.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
V čem je problem?
Meni pač -3c/l trenutno ne pomenijo NIČ. Komur to veliko pomeni bo pač tankal na hoferju.
Seveda ne pomeni... ti še vedno vsakič za 50€ tankaš in te cena goriva ne prizadane...

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
V čem je problem?
Seveda ne pomeni... ti še vedno vsakič za 50€ tankaš in te cena goriva ne prizadane...

XXL ne seri in ne nabijaj v prazno. Lih dons tankal pa je blo točno za 65,23€ oz. vedno tankam kolikor pač gre.

Če bi VEDNO tankal pri hoferju bi mi na letni ravni, če bi ostale te cene in takšna razlika ostalo koliko? Od oka rečmo okoli 70€.
In spet pravim, da mi 70€ letno ne odtehta komocije, da lahko tankam KJERKOLI in ne samo na ENI izmed meni (trenutno) odročnih pump.

In če te zanima koliko tankam evo, da potešim tvojo radovednost:

30.08.2012 45,70 65,31 817 5,59 gorivo
20.08.2012 21,26 29,49 370 5,75 gorivo
18.08.2012 45,00 62,42 813 5,54 gorivo
09.08.2012 41,41 57,44 731 5,66 gorivo
04.08.2012 43,23 59,74 795 5,44 gorivo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.623
7.101
113
Eni pa res pretiravate glede teh cen na letni ravni.

Veš kaj zračunaj..če bi vsak dan začel ugašat vse električne naprave čez noč, koliko bi prišparal štroma na letni ravni, ali pa kaj podobnega, na letni ravni se z marsičem lahko ogromno prihrani, a 70 eur na letni ravni je zgolj 0,19 eur na dan prihranka.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ravno zaradi tega moraš vse gledati na letni ravni.

Potem pa najdeš 0,07 EUR/dan tukaj; 0,35 kje drugje; 1,30 pri kavici - na koncu ugotoviš, da si privarčeval počitnice/računalnik/kolo..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.623
7.101
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ravno zaradi tega moraš vse gledati na letni ravni.

Potem pa najdeš 0,07 EUR/dan tukaj; 0,35 kje drugje; 1,30 pri kavici - na koncu ugotoviš, da si privarčeval počitnice/računalnik/kolo..

Kaj šele na ravni 10 let!

Lahko pa nekdo izračuna, koliko ur letno zgubi, ker se pelje na hofer pumpo, ki je mogoče par minut izven poti, kot pa pumpa na poti.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Zato sem pa napisal, da je to bullshit in nesmisel, ker se je nekdo obesil name ker sem pač omenil, da meni hofer pumpa ne pomeni nič. Potem se je nekdo obregnbil nad mojo količino (ker sem očitno po njegovem mnenju spljuval hofer) tankanja etc.

Nekdo je napisal, da letno prišpara 50€ in gre lahko smučat. Vse lepo in prav a kot sem napisal meni osebno tak znesek prihranka ne odtehta razloga, zakaj bi tankal pri hoferju.

It's a free country - TANKAJTE KJER ČTE
smile-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
V čem je problem?

XXL ne seri in ne nabijaj v prazno. Lih dons tankal pa je blo točno za 65,23€ oz. vedno tankam kolikor pač gre.

Če bi VEDNO tankal pri hoferju bi mi na letni ravni, če bi ostale te cene in takšna razlika ostalo koliko? Od oka rečmo okoli 70€.
In spet pravim, da mi 70€ letno ne odtehta komocije, da lahko tankam KJERKOLI in ne samo na ENI izmed meni (trenutno) odročnih pump.

In če te zanima koliko tankam evo, da potešim tvojo radovednost:

30.08.2012 45,70 65,31 817 5,59 gorivo
20.08.2012 21,26 29,49 370 5,75 gorivo
18.08.2012 45,00 62,42 813 5,54 gorivo
09.08.2012 41,41 57,44 731 5,66 gorivo
04.08.2012 43,23 59,74 795 5,44 gorivo
Meni kljub nižji ceni ne odgovarja, ker moram plačevati s kartico. Mi bolj diši gotovina...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Zato sem pa napisal, da je to bullshit in nesmisel, ker se je nekdo obesil name ker sem pač omenil, da meni hofer pumpa ne pomeni nič. Potem se je nekdo obregnbil nad mojo količino (ker sem očitno po njegovem mnenju spljuval hofer) tankanja etc.

Nekdo je napisal, da letno prišpara 50€ in gre lahko smučat. Vse lepo in prav a kot sem napisal meni osebno tak znesek prihranka ne odtehta razloga, zakaj bi tankal pri hoferju.

It's a free country - TANKAJTE KJER ČTE
smile-1.gif

Če bi jo recimo imel vsak dan na poti bi tankal na Hoferju?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Hoferja se ne izogibam namenoma in če nanese pot bom seveda kdaj tankal tudi na hoferju - do sedaj še nisem.

No saj se mi je zdelo. Pač nimaš ga na poti. Tudi jaz, če bi ga imel na poti bi tankal tam, tako pa tankam na OMV-ju...upam pa da bodo kaj kmalu začeli graditi v Sežani. :p

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.531
798
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem po raziskovanju ugotovil, da je problem kot kaze pri NLB oz. njihovem procesnem centru...

Pisal sem tako na NLB kot na FE-Trading... in od NLBja sem izvedel samo to, da ce gre kaj narobe, se avtorizacija oz. rezervacija samodejno izbirse sele po osmih dneh...

Od FE-Tradinga sem dobil izpis, kjer je razivdno,d a je njihov sistem pravilno podal rezervacijo 100€, nato dejansko stanje tocenja in nato se sprostitev rezervacije... Na procesnem centru banke pa se je ocitno nekje zalomilo... in je ta rezervacijna bila aktivna 8 dni ...

Sem vceraj sel ponovno tocit in je bilo vse OK... par minut po tocenju sem sel pogledat v KLIK in ni bilo nikjer pozicije rezervacije 100€... ampak samo dejanski znesek tocenja 78,00€ ... Sem sicer zelel placati z SKBjevo Maestro kartico... a zal po dveh poskusih ni slo ...

Zanimivo pa je, da niti zadnjic niti vceraj nisem dobil varnostnega SMS... sem ze poslal sporocilo banki, da mi to pojasnijo...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A je potem problem tudi v SKB procesnem centru, ker nisi mogel plačati z njihovo kartico?
Še enkrat, avtomat komunicira samo z enim procesnim centrom (kamor je vezan, torej v Nemčijo kot so mi povedali). Ta procesni center potem komunicira naprej.
Tvoja predpostavka pade tudi v trenutku, ko ti povem da z Viso nimam nobenih težav, nobenih podvojenih rezervacij in varnostni SMS pride takoj. EC/MC pa kot si opisal... Pa sta oba na NLBju.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.531
798
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A je potem problem tudi v SKB procesnem centru, ker nisi mogel plačati z njihovo kartico?
Še enkrat, avtomat komunicira samo z enim procesnim centrom (kamor je vezan, torej v Nemčijo kot so mi povedali). Ta procesni center potem komunicira naprej.
Tvoja predpostavka pade tudi v trenutku, ko ti povem da z Viso nimam nobenih težav, nobenih podvojenih rezervacij in varnostni SMS pride takoj. EC/MC pa kot si opisal... Pa sta oba na NLBju.

Kot sem napisal, sem kontaktiral oba... tako NLB kot FE-Trading...

Od FE-Tradinga sem dobil jasne odgovore podkrepljene z zaslonskimi slikami ... od NLBja pa samo "meglene odgovore, kot bi jih pisal robot... torej odgovori se ponavljajo in ponavadi zraven se pise, da so dali naprej in se niso prejeli odgovora... Tako sem tudi dobil danes zacuda hiter odgovor od NLB, ko sem spraseval, zakaj ni varnostnega SMS, pa so mi spet napisali, da so zadevo glede rezervacije poslali naprej in se ni odgovora... ceprav sem napisal, da se je zadeva po 8 dneh res resila in sem samo spraseval zakaj ni SMSa ....

Odgovor sem dobil, da pri dolocenih transakcijah ni varnostnega SMS, ker poteka po drugi poti ...

Tole sem recimo prejel od FE-Tradinga:

Takle pa je odgovor od NLBja:

Moje mnenje je, da je tukaj krivda bolj na strani NLBja oz. procesnega centra ...

Ker vcerajsnja transakcija pa je potekala tako, ko bi morala ... in je postavka "Avtorizacija" samo za dejanski znesek tocenega goriva...

Zakaj pa z SKB kartico ni slo, pa pojma nimam... Kot kaze ne drzi tvoja trditev, da gre vedno preko enega procesnega centra, ce eno kartico zavrne drugo pa ne ... Pa sem z SKB BA kartico probal dvakrat... in na SKB racunu ni nikjer razivdno, da bi se karkoli dogajalo... torej sklepam, da do SKB procesnega centra zadeva sploh ni prisla ali pa so pravilno procesirali, da to transakcije ni prislo in tega niso zabelezili ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj sem dobil sam isti izpis...Ampak a ti resno verjameš, da POS pokliče vsakič drugam (glede na kartico/izdajatelja)? Pa kja de... Največ kar naredi je, da za različne tipe kartic kliče različne procesne centre. Ampak ti aparati VEDNO procesirajo preko enega procesnega centra v Nemčiji.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.531
798
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Torej po tvoje na NLBju lazejo, ko so vsaj posredno "priznali", da je krivda pri njih? Pa FE trading potem po tvoje tudi prikazuje neke lazne podatke v tabeli? Kako poteka celotna pot avtorizacije ne vem... Ampak sem skoraj preprican, da ni za vse banke in izdajateljice isti center... Verjetno samo prvi korak v komunikaciji terminala gre v Nemcijo... Potem pa ta procesni center verjetno za vsak tip kartice komunicira s posameznim centrom.... In v mojem vcerajsnjem primeru pac z SKBjevim centrom ni mogel vzpostaviti komunikacije, zato je pac transakcija bila zavrnjena.... Ampak to pomoje nima nobene dirketne povezave s tem, kako potem posamezna banka naprej procesira... V mojem primeru je vec kot ocitno, da se je azlomilo nekje pri moji banki...

Bom naslednjic probal se z SKBjevo Viso, pa porocam...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.623
7.101
113
Malo me čudi, da ob vseh expertih, ki so na tem forumu, nihče točno ne ve, kako delujejo ti "online" procesni bančni centri.