Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
hej, hvala za pomoč
kaj maš v mislih jačega, kot je thermoDrine?
ja kreatin monohidrat, kak to misliš kontra učinek? bom zabuhel?
torej tek na tešče za hujšanje in trening z utežmi v fitnesu za oblikovanje telesa ni prava kombinacija?
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Po moje mu je nekdo nekaj razlagal in je zamenjal Creatine z Carnitine. L-Carnitine bi v pametni kombinaciji z aerobno vadbo znal pripomoči, k hitremu hujšanju. Če bi ga vzel 1g zjutraj na tešče in 1 g pred vadbo bi znalo učinkovati. Jasno ob primerni dieti in enormnih količinah tekočine, da ne bodo trpele ledvice.
135 pulza pri teku, začetnik ne bo mogel dosegati, ker mu bo toliko "našopalo" že na prvih nekaj metrih potem ga pa bo dosegal že z malo hitrejšo hojo. Jaz bi raje rekel tako, da naj ima v mislih, da se maščoba "kuri" po več kot eni uri aerobne aktivnosti. Če je to zjutraj na tešče se bodo ob teku najprej porabile rezerve mišičnega glikogena, potem šele ostalo.
Ura teka pa je za začetnika zopet veliko. Recimo potem za začetek raje trimčkanje pri katerem naj bi se pulz držal med 135 in 150. Začetnik bi moral v uri takega treninga pokuriti okrog 700 kalorij. Po vaji obvezno raztezanje, ker bi znal biti prvi teden v znamenju "muskofibrov". Obrok takoj po treningu se splača tudi izpustiti, ker se telo po aerobni vadbi še nekaj časa obnaša tako, da "povečano" kuri kalorije. Bo pa tako hujšanje ob dieti privedlo do izčrpanja telesa. Tako, da bi jaz takoj po teku (prej kot v pol ure), vzel OH-je v taki količini, da se nadomestijo rezerve glikogena. Ostalo pa dopolnil z beljakovinami. Toliko, da se prepreči propad mišične mase.
Nikar ne pozabimo na povečane potrebe po vitaminih v tem obdobju. Ob fizični aktivnosti so te potrebe še toliko večje. Kakšen Unicap T bi znal "doštukati" manjko. Aja, še kakšni BCAA-ji če bo delal na masi in kakšen kofein, ki pospeši "razpad in transport" maščob.
In najpomembneje pri hujšanju - pivo, žganje, čips, pizza, hamburger - samo enkrat tedensko v primerni količini.
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Na prvi odstavek:
L-cartnitine je uporabljal nekajkratni zmagovalec Tour de France-a, ker ti v kritičnih trenutkih, ko ti zmanjka mičišnega glutamina, "hrano za mišice" priskrbi drugje (s pospeševanjem razkroja maščob). Stranski učinek je povečano odvajanje vode iz telesa kar lahko privede do dehidracije in posledično bolenčin v ledvicah. Lady reklamira jogurte in mueslije z dodatkom L-carnitina (nekaj miligramov), ki so res nučinkoviti. V boljših trgovinah pa se, da dobiti tudi farmacevtsko čisti, ki v gramskih količinah v pravih trenutkih lahko pripomore k povečanju vzdržljivosti pri vzdržljivostnih športih. To, da Carnitine nima učinka ne bo držalo. Če bi to držalo, ga naše telo ne bi proizvajalo. Če ga ne bi primanjkovalo, ga ne bi bilo potrebno dodajati.
Na drugi odstavek:
Maščobe se pospešeno kurijo če držiš pulz v aerobnem območju. Z dolgotrajnim treningom v aerobnem področju lahko ustvariš kalorčni deficit, ki je tako visok, da ti ni treba stradati, da bi hujšal. Stvar posameznika pa je če bo sedel pred televizijo ob vodi in prepečencu ali pa bo eno uro na dal treniral v aerobnem področju in jedel normalno.
O tem, da spustiš obrok po treningu učijo na DIF-u v Ljubljani. Celo predmet imajo, kjer obravnavajo hujšanje in takšne stvari zagovarjajo. Sam sem nasprotnik tega in podpiram v pol ure po treningu OH+Beljakovine. A je prav, da ljudje izvejo tudi za bolj rigorozne zadeve.
Na zaključek:
Stvar posameznika. Če bo dve uri na dan preživel v "teretani" in naredil štiri vaje s štirimi serijami, po osmimi ponavljanji, za dve mišični skupini dnevno bo junk food enkrat tedensko res preveč. Če pa bo dve uri na dan delal na gorskih tekih pa bo lahko jedel junk food tudi dvakra dnevno pa bo še vedno hujšal.
Možakar, lepo te je brati, ker veliko veš o Body Buildingu a vse le ni tako črno belo kot pri vas in vsega le ne gre povzemati na vzdržljivostne športne. Obilo uspeha pri treningih.
Citat:
hvala lepa obema za obširno razlago.
čeprav sta me malo zmedla, ker si nista glih na čistem pri enih stvareh, bom probal napisati še enkrat kak sem vse to skup dojel.
- tek na tešče cca. 45min ( kaj priporočaš legalnega pol namesto ThermoDrina?, mogoče čisti L-carnitin 1g na tešče pol ure prej ?
po teku pojem OH (kosmiče) + sirotkine beljakovine ( katere?, koliko? )
- zvečer trening z utežmi 4 krat na teden (pred treningom pol ure prej L- carnitin 1g ; po treningu pojem beljakovine + oh (spet, koliko? )
tak nekak bi blo OK ?
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Citat:
hvala lepa obema za obširno razlago.
čeprav sta me malo zmedla, ker si nista glih na čistem pri enih stvareh, bom probal napisati še enkrat kak sem vse to skup dojel.
- tek na tešče cca. 45min ( kaj priporočaš legalnega pol namesto ThermoDrina?, mogoče čisti L-carnitin 1g na tešče pol ure prej ?
po teku pojem OH (kosmiče) + sirotkine beljakovine ( katere?, koliko? )
- zvečer trening z utežmi 4 krat na teden (pred treningom pol ure prej L- carnitin 1g ; po treningu pojem beljakovine + oh (spet, koliko? )
tak nekak bi blo OK ?
Zjutraj kardio na tešče do 30 minut . Pol ure pred tem spij en fat burner ki vsebuje kofein / guarano, ekstrakt zelenega čaja itd + BCAA. Med kardiom spij še ene 10 g BCAA. Takoj po treningu 20 g Maltodextrina in 1 merica WHEYa. 30 min za tem sledi obrok, lahko recimo 30 g ovsenih kosmičev + 250 g skute .
Pred treningom z utezmi enako. Fat burner + BCAA. Med treningom lahko piješ malo Maltodextrina (20 g ) + BCAA . Na koncu spiješ 30 g Maltodextrina in 1 merica WHEya. 45 minut za tem poješ npr. 60 g ovsenih kosmičev in 250 g skute.
Vsi ostali obroki čez dan naj vsebujejo B in M + zelenjava. Dobro je če si nabaviš kazein in ga spiješ namesto kakega obroka.
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Kaj pa tisti, ki niti nočemo shujšat, mogoče le okoli pasu, ker drugače bo treba nove hlače?