Beljakovine- proteini?

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik imperator pravi:
Mene pa zanima kaj menite o tem izdelku? Ali mi priporočate kaj drugega glede na to, da sem začetnik?

Navaden gainer od firme katere jaz nebi ravno kupoval ker daš malo poleg pa nabavis malo jače. PEAK je made in Germany, a sestavine ki so noter pa niso po mojim informacijah ravno made in germany , ampak prej Made in Poland itd. Malo denara malo muzike.

Kupi WHEY od neke normalne ne predrage firme (Champion, Optimum, ABB, tudi Dymatize itd) , kupi Glukozo ali Maltodexstin in sam mešaj u razmerju kot ga rabiš. In ne se zanašat na dodatke, prvo je hardcore trening, potem ostalo. In kdaj veš kaj je maksimalno hardcore ? Da se ti vlije kri oz nosa po treningu nog s pocepi. Ob tem hrana + dodatki in tu je kljuc do nekega uspeha.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
pazi da te štajerci ne pridejo pretepst. sej vrjetno veš koga mislim
hysterical-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Vidva ko to jamljeta na kile imata sigurno nekaj popusta pri dobaviteljih. A mi ne bi eden vzel škatlo gelov po subvencionirani ceni?
rolleyes-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
pazi da te štajerci ne pridejo pretepst. sej vrjetno veš koga mislim
hysterical-1.gif

Koga ???
confused-1.gif

gs1422 : Kake gele misliš ? One za lase zal nimam ker nimam las

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Sigurno je imel v mislih Maksa.
grin1.gif

Jaz pa energijske gele. Tisti za lase tudi meni ne koristijo, ker sem tudi jaz brez. Prosport ima tele recimo za 32,00€ pa ti jih pripelje na dom eno škatlo. Pa me zanima če gre še ugodneje.
smile-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Jaz teh gelov ne kopujem in ne uporabljam... Kadar sem na terenu več kot tri ure pač spijem kazein polek pa odvisno v kakem obdobju treninga sem takrat, torej ali mandlje (M) ali kako suho sadje (OH) ali oboje.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Sem tudi sam prakticiral "naravo" za dolgotrajne teke vse dokler se nisem zastrupil z Mercatorjevimi suhimi marelicami. Bojda sta do sedaj imeli dve seriji povišano vsebnost žvepla in ravno jaz sem požrl vrečko teh, tik preden so objavili odpoklic. Ne privoščim nobenemu. Ko sem raziskoval kaj vse počnejo s tem sadjem in od kod pride me je minilo. Bolje laboratorijska kemija s poreklom kot pa črnska marelica sušena na žveplom.

In sem prešaltal na "naravno kemijo".
smile-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Meni niti ne izgleda boljše:

Accel Gel:
Kalorij 90
Kalorij iz maščob 0Maščob 0g
Nasičena maščoba 0g
Natrij 95mg
Kalij 40mg
Ogljikovi hidrati 20g
Vlaknin 0g
Sladkor 10g
Beljakovin 5g
Vitamin A 0%
Vitamin C 100%
Kalcij 0%
Železo 2%
Kofein 20mg

Power Bar Gel
energija 105 kcal
beljakovine < 0,1 g
ogljikovi hidrati 26,3 g
vitamin C 9 g
vitamin E 4,5 g
natrij 37 mg
kalij 36 mg
L-Isolevcin 70 mg
L-Levcin 70 mg
L-Valin 70 mg
Kofein 50 mg

Razmerje 4/1 OH/Beljakovine ti po moje med samo vadbo ne koristi dosti, ker je to formula za regeneracijo. Regeneracijo pa s to koičino beljakovin med samim treningom po moje nima smisla počet. Jaz vzamem v roku 15 minut po koncu treniga regeneracijo v razmerju 3/1 OH/Beljakovine. PowerBar ima na isto količino gela skoraj 7g OH več kot Accel, kar ni malo. Ne vem... Res pa je, da ni neki denar in bom vseeno en trening poizkusil narediti z Accel geli. Morda pa se motim.
smile-1.gif
Accel gele mislim, da ima Maxximum ali se motim?

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Zal ne poznam vzdžlivostnih športov zato ne vem kaj je najjače za med laufanjem 40 km al kolko laufate. Jaz med kardiom u času defenicije pijem vlke doze BCAA , po treningu pa Malto z Wheyom z BCAA in Glutaminom, 40 minut kasneje pa obrok.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Glutamin! To bi moral probat. Na glutamin sem pa čisto pozabil, porka duš... pri intezivni vadbi se verjetno že v kakšni uri porabijo zaloge glutamina v mišicah. Kaj je trenutno uporabnega od glutamina na tržišču?

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Razmerje 4:1 je tudi med aerobnim naporom veliko boljše. To je lepo razloženo na neki internetni strani ampak je trenutno ne najdem. Zakaj je tako je zelo na hitro razloženo na bicikl forumu tako:
Ključno ni le to, da so napitku dodane beljakovine, razmerje med ogljikovimi hidrati in beljakovinami je tisto, kar vam da neverjetno moč in vzdržljivost. Samo v Acceleradu boste našli patentirano razmerje 4:1 med ogljikovimi hidrati in beljakovinami. Takšno razmerje dokazano pospešuje rehidracijo z optimalno vezavo tekočine v vaše telo in mišice. Beljakovine delujejo kot magnet, ki veže vodo v mišice. Razskave leta 2006 v University of Texas so pokazale naslednje rezultate:

* 57% boljša rehidracija telesa v primerjavi z vodo
* 24% boljša rehiradija telesa v primerjavi z drugimi hidracijskimi napitk
* zmanjšanje mišičnih poškodb za 83%

Maximum nima accelerade ampak trgovina v bližini maximuma. (tgsportlife)

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Glutamin! To bi moral probat. Na glutamin sem pa čisto pozabil, porka duš... pri intezivni vadbi se verjetno že v kakšni uri porabijo zaloge glutamina v mišicah. Kaj je trenutno uporabnega od glutamina na tržišču?

Glutamin... kaj te vem, u času defenicije ga uporabljam, ampak mislim da ne daje nekih rezultatov. Bolj deluje za mozgane in je malo boljše počutje ko si na defecitu, drugače neke vloge ne opazim...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
da ne odpiram nove teme...

tipično vprašanje, ki verjetno muči še koga :
kako naj izgubim maščobo na trebuhu in prseh?
tak sem si nekak planiral, da bi začel tečt zjutraj na tešče,20 min prej bi spil ThermoDrine link (je to za kaj? ),potem bi šel tečt, recimo za začetek 30 min. kaj naj pojem pol po teku?torej kakšen naj bi bil zajtrk?
je tek dober za izgubo maščobe?
potem bi še šel večer v fitnes 3x ali 4x na teden. ima kdo kakšen dober program za oblikovanje telesa za mezomorfni tip postave? kaj pojesti pred treningom in kaj po treningu? sem gledal kreatin, kdaj ga naj jem,če sploh?kdaj beljakovine?
kakšni so vaši nasveti ?
še moje mere: višina 183cm, teža: 85kg

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
da ne odpiram nove teme...

tipično vprašanje, ki verjetno muči še koga :
kako naj izgubim maščobo na trebuhu in prseh?
tak sem si nekak planiral, da bi začel tečt zjutraj na tešče,20 min prej bi spil ThermoDrine link (je to za kaj? ),potem bi šel tečt, recimo za začetek 30 min. kaj naj pojem pol po teku?torej kakšen naj bi bil zajtrk?
je tek dober za izgubo maščobe?
potem bi še šel večer v fitnes 3x ali 4x na teden. ima kdo kakšen dober program za oblikovanje telesa za mezomorfni tip postave? kaj pojesti pred treningom in kaj po treningu? sem gledal kreatin, kdaj ga naj jem,če sploh?kdaj beljakovine?
kakšni so vaši nasveti ?
še moje mere: višina 183cm, teža: 85kg

Ni treninga in hrane za izgubo špeha na trebuhu, ker špeh kuriš ali ne kuriš in to povsot, na trebuhu gre nazadnje. ThermoDrine... za moje pojme bedarija, vzami kaj jačega. Kreatin ? Ce je govora o monohidratu, veže vodo na sebe, torej narediš kontra učinek. Nima veze ali je tek ali kolesarjenje ali kaj drugo, vazno je da delaš na pravem pulzu in če že hočeš delat kardio na tešče (jaz ga NE delam ker je to v mojem primeru kurjenje mišic), glej da bo nizki pulz, okoli 135 pa še BCAA bi na tvojem mestu vzel pred med in po kardiu. Hrana ? Naj temelji na Beljakovinah, jej vsake prib. 3 ure, OH lahko vzameš po treningu in nekaj tudi med treningom z utezmi (Maltodextrin). Čez dan pa samo B + M (Omega 3, omega 6...). Ne pozabi dodat zelenjavo ker tudi vlaknine rabiš

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
hej, hvala za pomoč

kaj maš v mislih jačega, kot je thermoDrine?
ja kreatin monohidrat, kak to misliš kontra učinek? bom zabuhel?

torej tek na tešče za hujšanje in trening z utežmi v fitnesu za oblikovanje telesa ni prava kombinacija?