Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Nisem udelezen pri teh postopkih in lahko povem le kar sem slisal od tistih ki so. Naj bi se osebe popisovale in jemljejo se jim prstni odtisi. Te baze migrantov naj bi bile povezane in mislim da se tezko zgodi da nekdo vsakic pove drugo ime. Da pa uporabljajo lazne identitete je pa staro dejstvo...
Apollo8, kako je zdaj s tem?? Begunci, ki imajo papirje se popišejo in gredo naprej v "lepšo EU prihodnost". Migranti, nimajo nič dokumentov, se na meji zlaže podatke (in seveda v istem trenutku pozabi kako se piše in mu je ime) , navede lažni datum rojstva (menda so rojeni vsi 1.1.), lažno državljanstvo, kraj bivanja....itd. A gredo te migranti tudi brez problemov naprej ali se vračajo??
Kolk zasledim, gre vse živo naprej. Da sploh ni problema za nobenega, da vstopi v EU. Pa naj bo resni begunec ali resni terorist.
Vse skupak je mal (velik) neumno. Čemu potem sploh shengen??? Mejne kontrole, kontrola ... ne vem česa vse, ki smo je deležni ostali EU prebivalci??
OK, če se Sirija tako ogrožena za življenja, naj bi se Sirijci spustili (čeprav se ne strinjam, da bežijo moški, ki bi si lahko svobodo izborili), ostali, ki koristijo gužvo pa prvim živinskim vlakom nazaj!!! Vse skupaj se mi zdi tako, da se policaji morajo prerivati z migranti samo zato, ker bo nek terorost 1 dan kasneje dobil vstop. Torej, naši policaji rezkirajo svoje zdravje - življenje, kot varuhi schengena in popisujejo lažne podatke. Kakšna je korist tega? Ne vidim nobene.
A lahko jaz vstopim v Slovenijo brez dokumentov? (ok, prvo moram vn, in ko se vračam ne pokažem dokumentov) Kaj se zgodi?