Begunci so že v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
ksz
Prvo je potrebno parazitom v Bruselj poslat račun za nekaj 100 milionov evrov, ker slovenska policija varuje evropsko mejo. Če račun zavrnejo
je potrebno vse policiste razen tistih, ki delajo na mejnih prehodih odmaknit. Pri rusih se najame antonov in se vzpostavi redna linija
Cerklje - Bruselj in se jim dostavlja ilegalne emigrante...
Kako pa slovenski policisti varujejo evropskomejo? A tako, da vse brez potnih listov in viz, ki so potrebne za vstop v EU, vse spustijo naprej? Ali so razen enega srba že koga na meji zavrnili?

Nebi bilo prav nič drugače, čisto enako beguncev bi fasali, če bi policisti doma delali sendviče.
Vse osebe, ki vstopijo v Slovenijo so obdelane in registrirane (razen takih ki se jih pri prestopu ne odkrije logicno). Ko pa vstopijo imajo moznost da zaprosijo za azil, ce ne zaprosijo gredo v namestitvene centre. Ker ni verjetno da bi se jih lahko takoj odstranilo dobijo odlocbe o namestitvi in pa dovolje da se gibljejo na ozemlju RS. So jih pa poskusali na podlagi veljavnih dogovorov par 100 ze vrniti hrvatom vendar jih le-ti niso zeleli sprejeti.
Torej če prav razumem, je naloga policije na šengenski meji ta, da dovolijo vstop v državo tistim, ki imajo vse potrebne dokumente za vstop, in pa da tistim ki nimajo potrebnih dokumentov za vstop, dajo odločbo na ime, ki se ga ti izmislijo, (le kako preverijo identiteto?) in potem dovolijo gibanje po RS.
Da se "begunci brez dokumentov" prosto gibljejo po državi pa vidimo na mnogih posnetkih.

Kot pravim, bolje da bi doma sendviče delali, bi bilo ceneje, pa še lačni nebi bili..
Glede na tvoje obče prispevke je dano dejstvo da ti stvari ne razumes tako da je tvoje prvo vprasanje verjetno bolj retoricne narave. Osebe, ki pridejo na ozemlje RS je treba obdelat. Ce pri sebi nima dokumenta ga pac nima....a naj mu ga iz riti potegnejo? De facto je ze na ozemlju RS (mejna crta je pred dejansko kontrolo) in je uradno ilegalni prebeznik meje. KAj se dela z njimi pa je dolocila vlada in dela se po trenutno veljavnih predpisih.

Ampak ne vem od kdaj se zavzemas za tako striktno izvajanje policijskih pooblastil synthman....skupaj z evropo gres tudi pocasi v k.urac...vcasih si bil vsaj nacelen in se ti je (poleg tega da so za vse krivi policaji - to se gonis) vsakrsno izvajanje pooblastil zdelo brezveze in prevec represivno.

Ma kakšna načelnost.
Pred leti, ko je bil Šengen še na Ljubelju, sem šel z organizirano skupino in najetim avtobusom v Celovec, pa je neka mlada punca pozabila osebni dokument doma. Smo povedali da smo skupaj, organizirana skupina, kam i po kaj gemo, da se dobro poznamo, da se že zvečer vračamo, pa ni pomagalo. So ji šengenski policisti lepo rekli, da brez dokumenta ne more čez mejo in je šla do z avtobusa, mi pa brez nje naprej. Ja res, niso ji potegnili dokumentov iz riti, ampak so jo lepo obrnili in poslali domov ponje.
Zakaj pa njo niso samo popisali, pa dali odločbo o gibanju po Avstriji, misliš da je bila premalo zažgana? smo premalo kamnov zmetali v policijo in premalo ograj polomili? Smo premalo odločno in glasno zahtevali prost prehod za osebo brez dokumentov? Bi morala rečt da je Aaylafija iz Sirije?

Ima občutek,da se je policija (razen madžarske) lepo usrala pred temi begunci, mlado punco znate ustavit, pred podivjanimi musliči se pa klanjate. No ne samo policisti, tudi vaši nadrejeni tja do EU in Merklove, ki imajo najbrž svoje interese in koristi.
Ja načelost, ko bom jaz peš stopil na avtocesto, bom takoj kaznovan, "begunci" to lahko nekaznovano. Nekaznovano lahko mečejo flaše v policijo razbijajo policijske ograde, ko le pa znanec samo glasno protestiral proti neupravičeno izrečeni kazni, je pa tako dobil še eno za žaljenje policije. A ste kakšnemu "beguncu" že kak plačilec izdali?
Za takšno varovanje meje kot je sedaj, je povsem vseeno če ga ni. Itak vsak pride v državo in se tam prosto giblje, pa če ima dokumente ali ne. S tistim popisom z izišljenimi imeni si pa lahko samo rit obrišeš, druge praktične vrednost tist papir nima.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
A lahko jaz vstopim v Slovenijo brez dokumentov? (ok, prvo moram vn, in ko se vračam ne pokažem dokumentov) Kaj se zgodi?

Postavili te bodo pred zid in ustrelili.
nahrung002.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.688
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Sedaj si že 2x napisal, da so Libanon zjebali Sirijci.

Čeprav nimajo čistih rok, je zadeva kljub vsemu malo bolj kompleksna. Do ustanovitve Izraela, je Libanon kar funkcioniral, potem pa se je začelo tam naseljevati vse več Palestincev (migranti:) ) iz Izraela in se je demografska struktura prevesila na stran muslimanov. To se je še dodatno spremenilo začetek 70-tih, ko so jih nagnali iz Jordanije in se je tja preselila PLO. Tako da ko se je 1975 začelo, so se v bistvu borili kristjani proti palestincem, z ne prav preveliko pomočjo zunanjih sil.
Sirijci so začeli šele leta 1976, ko so celo poizkušali zadevo pomiriti. Ker ni šlo (in so jih kristjani nategnikli) so udarili z vojsko, da bi preprečili nastanek še ene ne-muslimanske države na Bližnjem vzhodu. Sicer so bili poraženi, vendar Libanon ni razpadel na krščanski in muslimanski del, niti ni Arafat in PLO uspel prevzeti oblast nad Libanonom, kar tudi ne bi bilo pogodu Siriji.
Tako da, čisto od zunaj gledano, so Libanon zjebali Palestinci, ki so pa spet bili žrtve Izraela in Jordanije (ok, tu so se sami nastavili).

Glede na to, kaj je pokazala zgodovina - PLO je uspela in dobila Gazo, ki pa so si jo takoj prisvojili radikalci s Hamasom, morda Asad ni bil tako neumen, ko je takrat vojaško posredoval v Libanonu, saj je morda ravno s tem posegom zaustavil pohod radikalcev za 30 let.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.093
11.193
113
Koliko sem gledal pred kratkim en novejši izbegliški film, dajo vsem ki ne vedo datuma rojstva 1.1. pa letnico. Sistem je tak.
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.370
7.469
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Nisem udelezen pri teh postopkih in lahko povem le kar sem slisal od tistih ki so. Naj bi se osebe popisovale in jemljejo se jim prstni odtisi. Te baze migrantov naj bi bile povezane in mislim da se tezko zgodi da nekdo vsakic pove drugo ime. Da pa uporabljajo lazne identitete je pa staro dejstvo...
Apollo8, kako je zdaj s tem?? Begunci, ki imajo papirje se popišejo in gredo naprej v "lepšo EU prihodnost". Migranti, nimajo nič dokumentov, se na meji zlaže podatke (in seveda v istem trenutku pozabi kako se piše in mu je ime) , navede lažni datum rojstva (menda so rojeni vsi 1.1.), lažno državljanstvo, kraj bivanja....itd. A gredo te migranti tudi brez problemov naprej ali se vračajo??
Kolk zasledim, gre vse živo naprej. Da sploh ni problema za nobenega, da vstopi v EU. Pa naj bo resni begunec ali resni terorist.
Vse skupak je mal (velik) neumno. Čemu potem sploh shengen??? Mejne kontrole, kontrola ... ne vem česa vse, ki smo je deležni ostali EU prebivalci??
OK, če se Sirija tako ogrožena za življenja, naj bi se Sirijci spustili (čeprav se ne strinjam, da bežijo moški, ki bi si lahko svobodo izborili), ostali, ki koristijo gužvo pa prvim živinskim vlakom nazaj!!! Vse skupaj se mi zdi tako, da se policaji morajo prerivati z migranti samo zato, ker bo nek terorost 1 dan kasneje dobil vstop. Torej, naši policaji rezkirajo svoje zdravje - življenje, kot varuhi schengena in popisujejo lažne podatke. Kakšna je korist tega? Ne vidim nobene.
A lahko jaz vstopim v Slovenijo brez dokumentov? (ok, prvo moram vn, in ko se vračam ne pokažem dokumentov) Kaj se zgodi?
Da lahko vstopis nazaj. Samo postopek preverjanja tvoje identitete traja nekaj casa. Ce si drzavljan RS je to nekaj minut, ce pa od kje drugje iz egp pa dokler se ne preveri preko tujine.

Ne me drzat za besedo. Ampak mislim da so sprejeli odlocitev da ceprav ne zaprosijo za zascito (azil) da se jih obravnava kot begunce ker da sicer ne bi pribezali sem.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

nahrung002.gif
če pa govorim v meni in njim neznanem jeziku?? Recimo... "habalabikukamagade"
tongue-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Ne me drzat za besedo. Ampak mislim da so sprejeli odlocitev da ceprav ne zaprosijo za zascito (azil) da se jih obravnava kot begunce ker da sicer ne bi pribezali sem.

Vidiš, to dela nekdo, ki naj bi bil šolan, pameten, pošten... bla bla.
Ta odločitev je na ravni otroškega vrtca, ki so jo sprejeli politiki!!!!
Mene kontrolirati, tisoče teroristov pa brez vsega spustiti.
stupid-1.gif

Da bi se vsaj vsaj tiste, ki nimajo dokumentov zavračalo. Sej jih namensko nimajo.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

Takole pravijo na ministrstvu
Citat:
Kadar ostanete brez potnega lista ali osebne izkaznice v tujini se obrnite na najbližje diplomatsko konzularno predstavništvo naše države. Naznanitev izgube listine namreč lahko opravite tudi tam. Za prihod domov vam bodo izdali potni list za vrnitev. Vlogi za izdajo potnega lista za vrnitev morate predložiti dve fotografiji. " Zakon o potnih listinah določa, da mora organ, pristojen za kontrolo prehajanja čez državno mejo, državljanu, ki nima veljavne potne listine, njegovo državljanstvo in istovetnost pa nista vprašljiva, dovoliti prihod v državo. Slednje pride v poštev takrat, kadar ostanete brez potovalnega dokumenta v eni od sosednjih držav," so sporočili z ministrstva.

Torej ali istovetnost in državljanstvo pri teh "beguncih" (v narekovaju) brez dokumentov ni vprašljiva, ali pa policija ravna protizakonito.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.143
16.379
113
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
....

Kar se pa patetike tiče pa ni važno, da se fura naci patetika ampak je važno, da se fura še naprej leva multikulti patetika, ki bo v končni fazi pripeljala do popolnega uničenja bele rase ter njene kulture. In to vse zgolj in samo zaradi tega deb1lnega white guilta, zaradi katerega moraš biti avtomatsko tiho in se prilagajati drugim samo da si belec.

Tukaj se motiš.
Bela Rasa oz. ožje definirano: Zahodna civilizacija se bo uničila sama. Nikakršnih problemov ne bi bilo, če bi se razmnoževali, pa se ne.
Nobene odgovornosti do družine, skupnosti, naroda, rase... Preveč takih mladih s(m)o vzojili. Namesto, da bi delali otroke, delajo kariero, uživajo, prelagajo in se potem odločijo za (edinega) otroka, ko se bližajo četrtemu desetletju.
Za to ni kriv islam.

Se strinjam z napisanim. Bi pa dodal, da mislim, da nisem nikjer napisal, da je oz. bo za propad bele rase kriv islam. Primarni vzrok je vse to kar si navedel že ti, zraven pa lahko dodamo še klasično mešanje ras med sabo kjer bela rasa seveda počasi izginja ter izguba vrednot. Družba brez močnih vrednost je obsojena na propad sem nekje prebral in s tem se povsem strinjam. Je pa to delno tudi že to, kar si napisal v začetku svojega sestavka.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Iranec Mehran Karimi Nasseri je leta 1988 na letališču v Parizu med prestopanjem v brezcarinski coni izgubil dokumente. Naprej na letalo ga brez dokumentov niso spustili, nazaj pa tudi ne. Pač ne moreš mimo kontrole brez dokumentov. In potem je v brezcarinski coni na terminalu1 CDG ostal nadaljnih 18.let.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Ja, če je zakon takšen, se ga nekdo ne drži. Samo to ne tisti policaji na meji, ampak politika. Policaji pač izpolnjujejo ukaze. In to lačni. Sicer se meni gladko j... kaj imajo arabci med sabo. Tud oni se niso vmeševali, ko je bila v Slo vojna.
Ampak, imam občutek, da je vso to sranje dol rezultat ene neposobne vlade, ki je zelo podobna naši. Skrbijo za vse drugo, samo za lastni narod pa ne. Resno mislim, da vse to vodi v en najbolj črni scenarij.....

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Sedaj si že 2x napisal, da so Libanon zjebali Sirijci.

Čeprav nimajo čistih rok, je zadeva kljub vsemu malo bolj kompleksna. Do ustanovitve Izraela, je Libanon kar funkcioniral, potem pa se je začelo tam naseljevati vse več Palestincev (migranti:) ) iz Izraela in se je demografska struktura prevesila na stran muslimanov. To se je še dodatno spremenilo začetek 70-tih, ko so jih nagnali iz Jordanije in se je tja preselila PLO. Tako da ko se je 1975 začelo, so se v bistvu borili kristjani proti palestincem, z ne prav preveliko pomočjo zunanjih sil.
Sirijci so začeli šele leta 1976, ko so celo poizkušali zadevo pomiriti. Ker ni šlo (in so jih kristjani nategnikli) so udarili z vojsko, da bi preprečili nastanek še ene ne-muslimanske države na Bližnjem vzhodu. Sicer so bili poraženi, vendar Libanon ni razpadel na krščanski in muslimanski del, niti ni Arafat in PLO uspel prevzeti oblast nad Libanonom, kar tudi ne bi bilo pogodu Siriji.
Tako da, čisto od zunaj gledano, so Libanon zjebali Palestinci, ki so pa spet bili žrtve Izraela in Jordanije (ok, tu so se sami nastavili).

Glede na to, kaj je pokazala zgodovina - PLO je uspela in dobila Gazo, ki pa so si jo takoj prisvojili radikalci s Hamasom, morda Asad ni bil tako neumen, ko je takrat vojaško posredoval v Libanonu, saj je morda ravno s tem posegom zaustavil pohod radikalcev za 30 let.
Vzrok napada na Libanon si malo čudno tolmačiš. Sircem je bil izgovor, da so tudi izraelci okupirali južni del Libanona - torej tisti del, od koder je PLO iz begunskih taborišč obstreljeval Izrael. Lahko bi še povedal, kako so ropali in izropali bogati Libanon. Sirci, da so bili poraženi? Napadli so leta 1976, umaknili pa so se leta 2005 zaradi resolucije UN.

Sicer pa to ni bistvo - to sem napisal 2x zato, ker nekateri na forumu vse dogajanje opravičujejo z Zahodom. Ni za vse Zahod kriv. Če bo treba, bom ponovil še večkrat.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Ja, če je zakon takšen, se ga nekdo ne drži. Samo to ne tisti policaji na meji, ampak politika. Policaji pač izpolnjujejo ukaze. In to lačni. .....
Evo spet sprenevedanje in zvračanje krivse na druge.
Enkrat pravijo da policaji spoštujejo zakon, drugič pa da izpolnjuje ukaze nadrejenih in politike. Kakor jim kdaj trenutno paše, samo da sami niso nič krivi.

Politika ni neumna, dobro ve,da je z lačnim policajem lažje manipulirati. Policaji pa glupi kot so ,naivno mislijo, da bolj ko bodo kazni pobirali več bodo plače prislužili. In to še po tolikih letih.
"beguncem" pa ni nihče kazni napisal, ko so ovirali promet, hodili po avtocesti, delali izgrede, ilegalno prečkali meje, razbijali ograje, nespoštovali odredbe policije.........upajo se znašat samo nas nemočnimi ljudmi, ki jih hranimo.
Ti pa boš dobil kazen če boš smeti vrgel v nepravo kanto.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

nahrung002.gif

Nak ! Nabodili ga bodo na kol ali obglavili !
stupid-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
ljudi bi moral začet čipirat, nekam v kost da se ne da zamenjat ali zabrisat zapisa... grdo se sliši ampak treba bo to začet delat, ker ni več nadzora nad tem kdo je kdo, še posebej za nerazviti svet. In če kdo pride brez dokumentov in dokazov kdo je, mu je treba "novo identiteto" nekam permanentno vžgati, ne da bo v Avstriji rekel da mu je ime malo drugače.

Apollo če prav razumem vi takega človeka brez dokumentov popišete, vzamete odtise, ga slikate in mu na slepo verjamete kako mu je ime in od kod prihaja. V Avstriji ga potem spet popišejo in tam si lahko zmisli novo identiteto? In v Nemčiji spet novo?

Prstnih odtisov pa lih ne menjajo kaj? Ce je baza, potlej vidijo, da si model izmlisljuje....
Kaj misliš da ima naš policist vpogled v sirsko ali iraško bazo prstnih odtisov?
No pa tudi če bi bili vsi čipirani jo nebi imel.

Zakaj bi rabil Sirsko ali Irasko, ce delamo svojo? Ce nasi pobirajo prstne odtise in imena, delamo sami bazo, v katero lahko pogleda Avstrijec, Nemec.....itd. In le ti bi vidl, da si je nekdo zmislil vse skupej.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

no tudi slepa kura zrnje najde, poslušte ljudje bizi bi jih kar pred zid postavil pa pobil !

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.