Bedaki nadaljujejo predstavo

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
prehitevaš lahko le če imaš prostor in je pregledno....
beri CPP
evil.gif

(1) Prehitevanje vozil je dovoljeno le po levi strani

nobenih izjem tu ne vidim, niti prostora ne omenja tale tvoj zakon....

funkcionalno nepismen...
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
In taki potem jamBrajo, da jih je nekdo izsilil....
Taki ne jamBrajo več nič. Jamrajo njihovi pajdaši, čakajoči na Matildo ki štopa ob cesti.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
kot vem je vsaka najmanjša kolovozna pot križišče....tudi izvoz iz parkirišča je križišče....kjer veljajo pravila prednosti....na teh delih ne smeš zapeljat na nasprotni vozni pas, v smislu prehitevanja, ker nekdo zavija desno....
sicer pa, ne grem se več....očitno smo se pred 20 leti učil drugačen CPP....
confused-1.gif

Tu si pa kozla ustrelil. Na kolovozni poti ali dovozu iz dvorišča/parkirišča nimaš prednosti pred nikomer.

btw : ravno delam izpit za A in sem bil primoran moje znanje CPP po 20 letih konkretno osvežiti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kwa pravi:
Citat:
(2) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka je dovoljeno prehiteti po desni strani:

a se ne pogovarjamo o prehitevanju v križišču po levi strani?

Ne.
Sicer pa ti ponavadi stoji kdo na nasprotnem pasu (pravilo srečanja) in čaka da zavije.

Nekaj drugega pa je tudi če v križišču obvoziš vozilo, ki se je postavilo skrajno desno in se po možnosti še ustavilo da spusti pešca ali kolesarja in je dovolj prostora v istem voznem pasu.

Hitro dobiš hupo in znake v ozadju če bi ustavil v prime time-u
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
ksz

Par dni nazaj v mojem kraju. Čakam na stranski cesti sredi vasi, da bom zapeljal levo na glavno cesto. Iz desne dolga ravnina in na njej razmeroma blizu traktor, ki se je peljal proti meni ampak počasi. Na moji levi je na glavni cesti kakih 100 m stran blag ovinek, ki je še kar pregleden in če greš po omejitvah ali tudi malo čez, povsem normalno prevozen in varen. No in jaz sem bil že na tem, da potegnem iz stranske na glavno pred traktor, ki je bil po tem, ko sem pogledal levo in je bilo prosto, še vedno dovolj oddaljen, da bi varno zapeljal predenj. In sem bil ravno na tem, da speljem, pa iz leve PRILETI izstrelek na motorju, pravzaprav dva na enem motorju. Pripeljala sta cca 150 na uro in močno položila ovinek sredi vasi. In če bi jaz takrat zapeljal ven, bi bili vsi trije mrtvi, 100%. In potem bi verjetno obtožili mene, da sem ju izsilil, čeprav sta priletela kot kugla. In taki potem jamBrajo, da jih je nekdo izsilil....

To je tudi ena izmed posebnosti pri motoristih, ki morajo biti bolj pozorni in imeti v mislih odvzem prednosti bolj kot drugi.
Ne zaradi tega ker so hitrejši, ker to ne smejo biti, ampak ker so slabše vidni in bolj ranljivi.

Zato je divjanje v naselju, skozi križišča in podobno toliko bolj nevarno.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
ksz

Par dni nazaj v mojem kraju. Čakam na stranski cesti sredi vasi, da bom zapeljal levo na glavno cesto. Iz desne dolga ravnina in na njej razmeroma blizu traktor, ki se je peljal proti meni ampak počasi. Na moji levi je na glavni cesti kakih 100 m stran blag ovinek, ki je še kar pregleden in če greš po omejitvah ali tudi malo čez, povsem normalno prevozen in varen. No in jaz sem bil že na tem, da potegnem iz stranske na glavno pred traktor, ki je bil po tem, ko sem pogledal levo in je bilo prosto, še vedno dovolj oddaljen, da bi varno zapeljal predenj. In sem bil ravno na tem, da speljem, pa iz leve PRILETI izstrelek na motorju, pravzaprav dva na enem motorju. Pripeljala sta cca 150 na uro in močno položila ovinek sredi vasi. In če bi jaz takrat zapeljal ven, bi bili vsi trije mrtvi, 100%. In potem bi verjetno obtožili mene, da sem ju izsilil, čeprav sta priletela kot kugla. In taki potem jamBrajo, da jih je nekdo izsilil....

Jap, kriv bi bil ti. Pred tremi leti je na ta način umrl prijatelj. Le, da se je v njega zaletel avto...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma temu se niti nebi reklo prehitevanje ampak vožnja mimo....po desni ali levi .....to see nanaša na tisto ko nekdo zavija iz glavne ceste...kakorkoli....mislim da je za vsako stvar splošno znano ,da se moraš prepričat ,če to lahko varno storiš in da ne oviraš in ogrožaš ostalih.

Lep primer so traktorji....neštetokrat sem že videl kako se ljudje pripeljejo do njiih in ne glede na to če kaj vidijo naprej ali ne grejo prehitevat (v smislu saj je samo traktor in gre počasi)...in tudi sem prišel že nasproti v nepregledni ovinek in mi je nekdo preehiteval traktor...smo šli trije čez....kaj je smešno...da me je ta isti ,ki je prehiteval traktor nadrl(kak dan pozneje) ,da sem divjak.

Glede vključevanja....enkrat je pri izhodu iz ene črpalke na cesto speljeval en avto na desno....v istem trenutku so po glaavni cesti (iz njegove desne )šla dva vozila in eden je prehiteval.....in je počilo....na koncu je bil rezultat tak.....kazen za prehitevanje čez polno črto....ta drugi pa kazen za nepravilno vklučevanje s tem da je bil še kriv povzročitve prometne nesreče in je tudi vse plačal.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Včeraj je manjkalo 20 cm, da nisem napičil 2 motorista na havbo. Regionalna vijugasta cesta tam pri Semiču...sem šel v desni ovinek nasproti pa sta s polnim gasom, res polnim pridrvela dva motorja, ki sta sekala ovinek in smo šli bok ob boku 90km/h proti 150?

A je tega res treba?

Pa enega bedaka sem videl kako je prehiteval avto na prehitevalnem pasu po njegovi levi..., voznik avta se je ustrašil in zavil hitro na desni pas, kjer ga je pošteno zamajalo.

A je tega tud treba?

[censored] maš motor. Pelj se po pravilih, ne ogrožaj druge. Ni težko.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ne se sekirat. motoristi v veliki večini primerov samo sebe pošljejo v nebesa. samo če pa dobiš 2 izstrelka direkt v haubo pa zna bit neugodno