Bedaki nadaljujejo predstavo

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
msenjur: In zdaj so ti upravičeni, da rizkirajo svoje in druga življenja? Kdor se ukvarja z nevarnim športom, naj plačuje dvojno zdravstveno zavarovanje
evil.gif
Kdor se ukvarja z dirkanjem dobro ve, da so obvezna dodatna zavarovanja, kdor od daleč s pivom in čevapi v roki dirke samo gleda, pa pač pljuva po vsem, kar sam nima, pa naj bo razlog finančen, fizičen ali psihičen...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Če misliš, da si jaz ne plačujem dodatno se motiš. Če to misliš?

Razlog zakaj jaz ne dirkam? Morda želja po življenju? Finance, fizika in psiha nima nobene veze.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
msenjur: In zdaj so ti upravičeni, da rizkirajo svoje in druga življenja? Kdor se ukvarja z nevarnim športom, naj plačuje dvojno zdravstveno zavarovanje
evil.gif
In polovično pokojninsko zavarovanje?

evil.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
"Vendar če imam serijski stroj, ki gre v prvi prestavi (od šestih) 150 km/h, se bom težko vozil devetdeset ali sto trideset. In če imam stroj zelo majhnih mer, ki v dveh sekundah pospeši do 100 km/h, se bom težko vozil v počasni koloni. Mnoge avtomobiliste to žuli."
Potem butelj motoriste primerja še z alpinisti.
bonk.gif

Kar se pa nesreče na dirkališču tiče naj se pa mirno ubijajo na njem, to je samo za pozdravit, bolje, kot da pobijajo na cestah!

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Če misliš, da si jaz ne plačujem dodatno se motiš. Če to misliš?

Razlog zakaj jaz ne dirkam? Morda želja po življenju? Finance, fizika in psiha nima nobene veze.
Sem vedel, da ne zastopiš... kaj plačuješ ti... in kaj poleg vsega plačujejo še dirkači...
Tvojih razlogov mi pa tudi ni treba zaupati...

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Ja in v čem je problem, če se je to zgodilo na dirkališču? A ko se razni smučarji in podobno vsi polomijo, je pa vse OK. Dajte malo umirit živce.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Ja in v čem je problem, če se je to zgodilo na dirkališču? A ko se razni smučarji in podobno vsi polomijo, je pa vse OK. Dajte malo umirit živce.

Eni tu gor ne ločijo dirkališča in ceste.

Čist odkrito, meni je vseeno za vsakega ki gre na pisto in se dam razšpricne čez dva ovinka. Od smučarjev naprej,
prof. motoristov, in ostalih ki umrejo pri športu. Vsak ve v kaj se spušča in če je nakoncu treba poravnat račun z glavo,
pač plačajo z glavo, kaj zdaj naj. Sploh se ne sekiram.

Bol se jezim na motoriste, ki jim motor pobegne na drugo špuro in priletijo pod avto, sami umrejo, v avtu res nikomur nič,
ampak kake posledice to pusti marsikomu nedolžnemu, "nekoga sem do smrti povozil" čeprav ni bil kriv. Jaz se nebi ravno
"sveto" počutil če bi pod mojimi kolesi kdo plačal račun z živlenjem. Nebi se ravno šel vesit na domačo lipo ampak zagrenil pa
bi mi par mesecev garant.

In taki motoristi mi gredo na kito. Nič nimam proti, ko se z avtom peljem po ravnem, pa zletita 2 mimo mene po tazadnji,
makar leti mimo 290 mi je čist vseeno, samo bremzaj pred jebenim ovinkom pa se ne vlegaj v ovinek ker te bo zbrisalo
pod avto.

Idi na avtocesto vozi se kok leti, samo glej da ko se zakolješ da neboš pritem vklučil še 3 avte pa traktor.

Moji kolegi se vozijo kot norci, nimam nič proti, ampak konstantno pa jim pravim da se mi nebo smilil ko se bo zaklal.

Vrjetno se tut jaz nebom nikomur, ampak dvomim da bo mene pri mojih minimalnih kilometrih pobralo. Če me bo
pa bo me kvečemu če bo kak pijanec v mene priletel.

Sej folk ni jezen zato ker se je model razšpricnil, ampak ker je v nesrečo vključil dva ki z njegovo blesavo vožnjo nista mela nič.

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Ravno to je poanta, da ni problema, ker se je to naredilo na tekmovanju na dirkališču. Razni kratkokurčneži pa hočejo to nesrečo primešati zraven k vsem, ki se zgodijo na navadnih cestah.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Tudi tista 2 sta šla na pisto z jasnim vedenjem, da lahko kdo v njiju prileti (ali pa kdo od njiju v koga drugega). To je namreč del dirkanja.
Grem na dirko, nekdo kiksne, mi prileti v avto, imam totalko. Plačam jo seveda sam, pa čeprav nisem bil za vse skupaj nič kriv. To je namreč del dirkanja. In če kiksne motorist, ponavadi pač ne nasrka le tehnika, ampak tudi ljudje. AMpak še vedno velja, da je vsakdo, ki gre na stezo za vse, kar se mu zgodi, kriv sam. In tudi tale dva, ki sta nastradala, sta bila kriva sama. To je pač osnova dirkanja. Če ti to ni všeč, ne dirkaš. Dirkanje namreč ni nuja (za razliko od normalne vožnje po cesti, ki je pač pogoj normalnega vsakodnevnega življenja).

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ne ne ni to poanta in je problem. Pa ne ker se je zgodilo na dirkališču ampak ker je en zagnanc polek potegnil še 2
ki bi se recimo srečno vozla še 25 let.
Maš res. Na 24kur so ravnokar imeli prispevek o tem, ravno ta dva so s pištolo prisilili, da morata nujno na to dirko. Grožnje so se nadaljevale do samega štarta, pa še potem so revolveraši s kanonom stali zraven ograje, da se slučajno ne premislita. In tako jih je na koncu en zbil, sedaj pa se ne bosta srečno vozila naslednjih 25 let. MX, da nisi bil slučajno zraven v rešilnem avtomobilu in še koga mogoče oživljal...?
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nisi me razumel.

Zakaj gre folk na dirkališče? Ok prvo zarad kazni, pol pa recimo tud zarad tega, da če
zletim s steze nebom priletel v drevo, nasproti vozeč avto, prepad,... Cesta je temu primerna,
od tega da ni madežev olja, dobra temperatura, skratka pogoji za dirko so zelo dobri
in mislim da še ni nihče tam umrl. (umirajo pa vsako leto na poti na grobnik....)

Jaz sem tak zato da se vsi pokoljejo, kok bo to manj pokojnin! Jezen sem samo
da če model vidi da je kamikaza, kaj se pol ne gre sam peljat? Grobnik je namenjen
temu da se ne ogroža drugega folka, temu je pa zneslo da je še dva zraven pobasal.
Samo zato da bi bil frajer. Resnično nelogična prva taka velika nesreča na grobniku.
Če bi to blo normalno se bi tam vsako leto klali, pa se ne.

Se grem na grobnik malo vozilt pa eno tele v mene prleti, pa veš da ti pride da vzamem
akrapoviča dol pa ga tepem do smrti. Sem sem prišo se vozit, ne ogrožat druge in za svojo varnost,
malo dirkat in izpopolnit tehnike vožnje za vsakdanjo vožnjo pol pa to tele prileti v mene.
Pa veš da mu je treba glavo s telesa vzet.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ne razumem zakaj tak cirkus okoli tega , če se zgodi nesreča pri dirki. zakaj tako sovraštvo do motoristov ?
bedakov je vsepovsod polno
vsak da srečam zakompleksance, ki vozijo 3 x prevelike nemške kište na lizing in ne vidi prek volana, zraven telefonirajo, vozijo prek polne črte, da normaln folk mora voziti po bankinah, mimogrede vzamejo komu še prednost pa noben nič ne peezdi
Ko pa se razbije motorist na dirkališču je pa bedak...
Bedaki so tisti, ko ne upoštevajo osnovnih CPP reglcev in dirkajo po cestah, ne glede na to lai so to morotisti lai pa avtomobilisti
in sedaj je še neka frkla "spregledala" kolono motoristov na AC in jih malo po ograji skotala. verjetno spet bedake , ker so pač na motorjih

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Se grem na grobnik malo vozilt pa eno tele v mene prleti, pa veš da ti pride da vzamem
akrapoviča dol pa ga tepem do smrti. Sem sem prišo se vozit, ne ogrožat druge in za svojo varnost,
malo dirkat in izpopolnit tehnike vožnje za vsakdanjo vožnjo pol pa to tele prileti v mene.
Pa veš da mu je treba glavo s telesa vzet.
Iz tega pisanja sklepam, da bi bilo tebi treba glavo s telesa vzet... ti bi se šel na Grobnik malo peljat, prijavil bi se pa na dirko...? Zakaj ne bi izkoristil treningov, kjer so dirkači razdeljeni glede na svojo hitrost? Tam bi se peljal s sebi enakimi, pa bi lahko med vožnjo še malo klepetali vmes... samo ne, dirka, a?
bonk.gif

Nesreča se ni zgodila med ''turistično'' vožnjo, ampak med dirko. In kdor gre dirkat, ve kaj lahko pričakuje. Zato MX, lahko brez skrbi odideš na Grobnik, izbereš ''čoper'' kategorijo s krogom 2:30 in brez skrbi krožiš po stezi. Seveda, še vseeno boš moral upoštevati določena pravila kot prepovedana vožnja cik-cak, pa v pravo stran boš moral krožiti (da ne boš srečal cel kup motoristov v nasprotno smer...)...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
In kako je to na Nurburgring-u?
Verjetno kaj podpišeš...če se kaj zgodi ,se razbijš,rabiš prvo pomoč ,vlečno službo........sam greš na dirko s tem ,da veš ,da obstaja velika možnost, da bo kdo priletel vate in da boš lahko tudi poškodovan....zato so potem obvezne čelade v avtih.....pa še plačaš za to.