bedaki na cesti

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.168
14.200
113
Oba , danajsnji in nedeljski mojster (86 in 29) sta polkrozno obrnila na AC . Oba ocitno ugotovila da sta zajebala smer... Dedek je sel proti at namest v hr, mladenic pa proti Lj namest via zabreg...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.566
5.014
113
Dedka si falil. Odpeljal je pravilno proti MB in polkrožno obrnil v smer A, kjer je nabil pravilno vozečega iz Šentilja.. Kaj mu je špilalo nimam pojma, ker sigurno ni prišel na AC z lokalke ampak preko počivališča.

Mladenič pa je falil na razcepu očitno.

• Všeč mi je
Reactions: zakon

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.075
1.501
113
Jaz bi za starejše dal obvezno oznako "L", kot mladim voznikom. Pa obnavljanje zdravniškega 1x letno.

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
594
189
43
42
Jaz bi za starejše dal obvezno oznako "L", kot mladim voznikom. Pa obnavljanje zdravniškega 1x letno.
Jaz sem imel lansko leto prilko se peljat z mojim atom (star je 78 let), pa sem dobil občutek, da se ne znajde več najbolje na cesti (predvsem prehitevanje kolesarjev na centimetre v nepreglednem ovinku :S). Sem potem poklical instruktorja (avto šola) in sta naredila dve neuradni uri vožnje skupaj.
Je bila pa to težka debata, sem imel cmok v grlu. Brat pa sestra sta rekla, da ne bo šlo to skozi :) no, pa je vseeno sprejel to. Mal se je bal, da mu hočmo vozniško vzet.
Po končanih urah sem poklical inštruktorja in ga je samo pohvalil :)) sem ga vprašal, če bosta imela še kakšne ure, pa je povedal, da ga je peljal po vseh cestah, čez vse problematične cone in haklce. Je rekel, da glede na to kako so drugače drugi dedki in babice, da je on perla :)
Oče je bil seveda na koncu navdušen, in se je še hvalil prijateljem kako ga je inštruktor pohvalil :))
Mama pa pravi, da sedaj lepše vozi.

Letos bomo ponovili vajo...

Borca

Fizikalc
21. jul 2007
401
33
28
Kopivnik
Dobra je tudi šola varne vožnje za starejše na Vranskem - resda malce dražja pa vseeno. Kakšno darilo za okroglih 70 let pa to. Mojim staršem smo to poklonili - Nam se je zdela dobra ideja, preden smo dali je prav tako bilo malce tak tak, ko pa sta prišla nazaj pa sta bila navdušena. Kakšna je pa razlika v vožnji pa ne vem, ker se full redko vozim s katerim od njiju.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.450
6.089
113
Baje so ga dobili: S skuterjem bežal pred policijo in ni upošteval ukazov policistov.

Z več podrobnostmi o dogodku so se javili tudi s Policijske uprave Ljubljana, od koder so nam sporočili, da so imeli policisti v sredo popoldan na območju Moravč v postopku voznika neregistriranega mopeda, ki pred tem ni ustavljal na znake policije, v postopku pa je bilo ugotovljeno tudi, da mladoletnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. "Vozilo so policisti ob prisotnosti skrbnika mladoletnika zasegli, preverjajo pa tudi sum kaznivega dejanja v povezavi z vozilom, na katerem so bile odstranjene serijske številke. Policisti zoper mladoletnika vodijo predkazenski in prekrškovni postopek," so nam še pojasnili na policiji.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.695
6.880
113
Če hočeš 'bežati' s skuterjem 25 km/h, moraš biti zvit bolj kot policaji;
greš v največjo gnečo (ali piransko ozko ulico) in 'lane filtering' med stoječimi vozili.

Na vasi takšna taktika ne deluje.

Travnik mogoče?

asteliks

Majstr
5. mar 2013
1.465
110
63
Dobra je tudi šola varne vožnje za starejše na Vranskem - resda malce dražja pa vseeno. Kakšno darilo za okroglih 70 let pa to. Mojim staršem smo to poklonili - Nam se je zdela dobra ideja, preden smo dali je prav tako bilo malce tak tak, ko pa sta prišla nazaj pa sta bila navdušena. Kakšna je pa razlika v vožnji pa ne vem, ker se full redko vozim s katerim od njiju.
Sem bil pred dvemi leti. Res koristno. Kar nekaj uporabnih tehnik naučijo, ki jih s pridom uporabiš v vsakdanjem prometu