Da so komu vzeli izpit ne vem, poznam primere iz mojih krajev pa tudi širše ko so imeli totalno nesposobni vozniki nad 80 let izpit z vpisano tisto omejitvijo max. 30km od kraja bivanja ...
Recimo en ata ki je že blizu 100 (sicer je bil poklicni šofer) še vedno občasno prepuca avto, vidi nič, vozi se 50% na omejitev ... ampak ja, ima izpit očitno.
Potem en lokalni jager tudi blizu 90 še hodit ne more, gluh, dementen, včasih še kakšen deci preveč spije, ima izpit z omejitvijo ker hodi na jago ... (ne samo da ima izpit, očitno tudi za orožni list ni nobene omejitve)
Tretji primer 85 letnik, terminalni stadij raka ... podaljšali z omejitvijo, ker je rekel da se mora vozit dnevno do zdravnika in da ne more obremenjevat ostalih družinskih članov. Do smrti je imel izpit.
Četrti primer je moja babica ki vozi (pra)vnučke v vrtec/šolo in vozi njen prvi in edini avto, je rekla da ko avto crkne ne bo več vozila (sam je k... golf 3ka, to bo še 30 let vozilo). Vozi sicer ok, samo pri 85 letih nimaš več refleksov kot nekdo mlajši.
Peti primer moj tast, 80, njemu lahko daš formulo vozit pa mu ne bo problema. Vozi vse živo in vsepovsod, hodi po hribih kot najstnik, v glavi vse štima ... skratka če njemu ne podaljšajo vozniške brez omejitev pa ne vem.