" Osebno vedno hodim tako, da mi promet vozi naproti in dobro vidim kaj se mi približuje pa če sem sam ali pa da sem recimo z družino, prijatelji, itd.. Je enostavno preveč rizično, da bom prepustil moje življenje v roke naključnemu vozniku in mi dol visi za morebitno kazen."
V bistvu smo prišli v zanimivo dilemo. Mene recimo hoja po desni v skipini ne spravlja v stisko, se pa tudi sam vedno (tudi, ko sem v skupini in zato na desni strani ceste) umaknem s ceste dol, če za mano pride avto. Sploh ne pomnim, kdaj bi na cesti videl skupino treh pešcev, ki bi hodila po levi.
"Ja, v teoriji. V praksi pa velika večina voznikov osebnih in drugih vozil žal niti približno niso sposobni peljati že za v primerjavi s skupino pešcev veliko hitreje premikajočimi vozili ala traktorji, konjske vprege, kolesarji even, kje bojo potem vozili za skupino pešcev s hitrostjo pod 4km/h kar je neka povprečna hitrost pešca."
Če bo skupina hodila po levi, bo za avto le še bolj nepredvidljiva, saj se mu bo še sama s hojo približevala in se ji bo avto še težje umaknil.
Če lahko po desni vozi vsak kolesar, bo skupina pešcev tudi. Če je to tveganje zate preveliko, nisi za na cesto

. Preden zgrizeš tisto ceneno plastiko iz katere zadnje čase delajo tipkovnice: nisi peš za na cesto. Pač se raje vsedi v avto