bedaki na cesti

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.669
5.255
113
Kadar gre za daljše obdobje veljavnosti zadrge zaradi del na cesti, bi se lahko tudi upravljalci bolj potrudili, kako voznike usmeriti v pravilno obnašanje. Združiti pasa na sredini in potem peljati promet na desni ali levi pas. Dodatno pa mogoče kakih 100 metrov pred mestom združevanja preprečiti menjavo pasov. Naj se odvije zadrga na koncu. Znamk za zadrgo so pri nas sicer pred leti ukinili in ni več v uporabi. Torej je vprašanje, kaj o zadrgi sploh mislijo geniji prometa pri nas.

• Objave ne odobravam
Reactions: jendomen

jello

Guru
22. sep 2008
10.478
4.004
113
Kadar gre za daljše obdobje veljavnosti zadrge zaradi del na cesti, bi se lahko tudi upravljalci bolj potrudili, kako voznike usmeriti v pravilno obnašanje. Združiti pasa na sredini in potem peljati promet na desni ali levi pas. Dodatno pa mogoče kakih 100 metrov pred mestom združevanja preprečiti menjavo pasov. Naj se odvije zadrga na koncu. Znamk za zadrgo so pri nas sicer pred leti ukinili in ni več v uporabi. Torej je vprašanje, kaj o zadrgi sploh mislijo geniji prometa pri nas.

Premalo znakov imamo ja, med 8 znakov na tekoči meter je treba vtaknit še devetega in desetega. Na devetih (znaki za nevarnost) naj piše "butl", na vsakem desetem (obvestilni znak) pa "za avto vozit rabiš pamet".

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.669
5.255
113
Očitno so nekateri drugi znaki viška in nekateri manjkajo. Ljudi je treba opozarjati in jih tudi skozi kazni vzgojiti.
Vožnja avta ni neka umetnost in ne sme biti neka umetnost. Res pa je, da znajo upravljalci cest pri nas iz tega narediti umetnost.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.528
1.288
113
Vprašanje kaj vidiš v ogledalu, če je pospeševalni pas odmaknjen od voznega na AC. Nikjer nisem napisal, da ne moreš pospešiti, ne moreš se pa odločati kje se vključiš na AC. Naši pospeševalni pasovi so narejeni veliko boljše. Tako da ta pokroviteljski ton ni primeren.
V tem primeru sem prepričan (glede na videno na GM), da se vidi dovolj v ogledalu. Kot priključevanja je dovolj oster in če se malo skloniš naprej, vidiš dovolj. In dolžine je dovolj, da pospešiš in se nato prilagodiš, da skočiš v luknjo med vozili.
Se pa strinjam, naš način je veliko boljši.
Se opravičujem, če je zvenelo pokroviteljsko, ni bilo namenoma.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.729
7.316
113
pri taščici
Zbiranje na enem pasu pred zadrgo je primorska posebnost ali se dogaja tudi drugje? Včeraj na Črnem kalu sem vsaj 500m vozil mimo take kolone, preden sem dosegel kolono na drugem pasu. Itak so potem oni drugi živčni pa slabe volje ker se jim menda godi krivica al nekaj.
Za nazaj pri Vrhniki ni bilo take razlike med kolonama.
Vse mogoce pridevnike dobiš ce se vozni pas zapira in gre v prehitevalnega, ti pa po voznem (prehitevas) do zozanja ceste.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.814
1.945
113
Zadrge Janez ocitno ne bo nikoli osvojil. Zadnjic mi je ena priletna urejena gospa v pedrskem avtočku prav lepo dala vedeti z odkimavanjem in govorjenjem (nemim) ne, ne....da me ne bo spustila cisto na koncu zadrge...pri hitrosti 20kmh...in se je bila dejansko pripravljena zagonit vame...kar pogumna.....

Bi se splačal en socialni eksperiment kjer bi se počila v tvoj avto in potem vehementno zagovarjala policistu, da je imela prednost. Mislim, da se drugače ne bodo naučili.
Je pa vseeno jeba dokazovati, da je pred tem na njenem pasu že en avto šel notri in si bil dejansko ti na vrsti. Priče.