Ne vem, jaz se ne dotikam vec obvolanske. Ce ti kaj ni vsec, pisi na bajriše motorwerke, ali pa reno hq francuska.
Hvala za iskren komentar, si potrdil točno to, na kar sem ciljal. Da se večini voznikov za nasproti vozečega jebe oz. niti ne pomislijo, da koga slepijo s super duper avtomatiko dolgih luči, ki v AC pogojih dostikrat dela za en k.
Vmes je ločilna ograja in sploh pri nižjih avtih avtomatika ne zazna nasproti vozečega vozila. Zlasti pri tovornjaku je tako, njegove luči so pod nivojem ograje, kabina pa zgoraj in ga fino slepiš na AC z dolgimi. Vidne so razlike pri matričnih žarometih, kjer lepo ugasne dele, ki slepijo, tisto ni moteče. Razen, ko so not modeli, kjer ročno vklopijo dolge in ne jebejo kljub blendanju.
Ja, imam avtomatiko (poleg t.i. autobahnlicht, kjer nad 110 km/h postopoma dvigne snop žarometov) tudi sam in povsod dela okej, razen v primeru a) zaprtih zavojev in b) avtocest z ločilno ograjo ... in ne moreš verjet, takrat pač ročno ugasnem dolge. Ima pa me, da bi si nekam namestil 10.000 lumnov in po potrebi prižgal tistim, ki se zanašajo na avtomatiko oz. imajo vklopljene meglenke v ne-meglenih pogojih. Do takrat pač recipročno vklopim dolge in nekako jih večina pošteka, da zadeva slepi ter zasenčijo svoje.
Pravzaprav, tako kot smo enkrat pred časom debatirali, da se v primeru dvopasovnega krožnega bolj "splača" voziti po zunanjem pasu mimo prvega izvoza (ker bo v primeru nesreče kriv notranji, vir PP LJ Bežigrad), tako se tudi na AC v egoistični mantri bolj splača voziti z avtomatiko dolgih luči.
Zaključek? Važno, da jaz vidim čim dlje in mi je komot glede ne-tikanja obvolanskih, naj se ostali jebejo, če jih kaj moti (beri: mi bodo že poblendali).