Počakaš, da je frej.Danes v Notranjih goricah … se peljem in dohitim dva kolesarja … na nasprotnem pasu pa rolkar v isti smeri kot jaz in oba kolesarja … kaj češ nardit ?
Počakaš, da je frej.Danes v Notranjih goricah … se peljem in dohitim dva kolesarja … na nasprotnem pasu pa rolkar v isti smeri kot jaz in oba kolesarja … kaj češ nardit ?
Kolesarja prehitis na bocni razdalji meter in pol. To na cesti ki je siroka 3-4m naredis z lahkoto.Danes v Notranjih goricah … se peljem in dohitim dva kolesarja … na nasprotnem pasu pa rolkar v isti smeri kot jaz in oba kolesarja … kaj češ nardit ?
Haha, rolkar na nasprotnem pasu si je vzel več kot polovico voznega pasu. Škoda ker nimam slike ali filma, tko zanimivo videt …. se nisem hotu hebat z njegovo neumnostjo … ne bi pršu varno skoziKolesarja prehitis na bocni razdalji meter in pol. To na cesti ki je siroka 3-4m naredis z lahkoto.
![]()
Počakaš, da je frej.
OK, specifika določenih poti, ampak kaj je narobe če minutko voziš za njimi, pol pa jih z rahlim in kratkim pritiskom na hupo opozoriš, da niso sami na cesti? Meni se to vedno obnese.Če bi ta vikend poskušal to izvesti v Kamniško bistrico bi se od Strahovice do Kamniške peljal za kolesarji.
V tem primeru bi najbrz 20 minit vozil za njimi. Glede na to da je klanec, bi bila.povprecna 10kmhOK, specifika določenih poti, ampak kaj je narobe če minutko voziš za njimi, pol pa jih z rahlim in kratkim pritiskom na hupo opozoriš, da niso sami na cesti? Meni se to vedno obnese.
Včasih je treba s prehitevanjem počakat, če nasprotni pas ni prost.Kolesarja prehitis na bocni razdalji meter in pol. To na cesti ki je siroka 3-4m naredis z lahkoto.
![]()
Ce nisi dobro prebral, je imel na nasprotnem pasu rolkarja ki se je peljal v isto smer kot kolesarja, s podobno hitrostjo.Včasih je treba s prehitevanjem počakat, če nasprotni pas ni prost.![]()
V tem primeru bi najbrz 20 minit vozil za njimi. Glede na to da je klanec, bi bila.povprecna 10kmh
OK, specifika določenih poti, ampak kaj je narobe če minutko voziš za njimi, pol pa jih z rahlim in kratkim pritiskom na hupo opozoriš, da niso sami na cesti? Meni se to vedno obnese.
Kolo je vozilo, torej lahko vozi po cesti, na kolesarski pa je omejitev 25km/h.A ni tako, da je omejitev 25 km/h? In to je to, pač se moraš držati omejitve?
Glede na izkušnjo kolegice kolesarke, ne bo držalo. https://www.dnevnik.si/1042892605Kolo je vozilo, torej lahko vozi po cesti, na kolesarski pa je omejitev 25km/h.
Lahko pa da se motim, ze kar nekaj casa je minilo od mojih uniformiranih dni
Ok, mozno.Glede na izkušnjo kolegice kolesarke, ne bo držalo. https://www.dnevnik.si/1042892605
Zadeva je šla na sodišče in je bilo presojeno, da v kolikor je na voljo kolesarska steza, MORA kolesar le to tudi uporabiti in se na njej držati predpisov (tudi omejitve hitrosti na 25km/h). Tako da je za rekreativce edino smiselno, da uporabljajo relacije, kjer ni na voljo kolesarske steze.
Po mojih info, moras voziti po kolesarski, do 25kmh. Nimas kaj na cesti delat. Ceprav sem bil tam tudi sam pogosto rajsi na cesti kot kolesarski.Ok, mozno.
Meni so te debate res dolgocasne...pac prehitis kolesarja ko ga lahko. Zivljenje in promet ti vsak dan prineseta situacije ki jih zakon ni predvidel in so mejne/dvoumne... jz res nimam cajta o tem razmisljat...pac z zdravo pametjo resis tko da so vsi zivi in zdravi.
Pa misliš, da policisti nimajo pametnejšega dela, kot loviti pobesnele nekulturne kolesarje????? Bilo bi bistveno bolj pametno, da lovijo zaseke....Potem pa predlagam, da policijske patrulje kaznujejo tudi kolesarjw, ki se vozijo kjer je promet za kolesarje izredno prepovedan z znakom. Po vecini magistralk na gorenjskem. Konec tedna imate vec prometa kot gostilne skupaj