bedaki na cesti

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.390
1.389
113
Ker jih res ni. Ce bi narod vedel kako malo policije je na dolocenih obmocjih ponoci….bi ga bilo strah.
To pa je res. Ko sem jaz lani prijavil enega tipa v Crni na Koroskem, da pijan vijuga po cesti so imeli samo dve patrulji. Ena je bila na Kopah, druga nekje v Slovenj gradcu. Do Dravograda nobeni ni uspelo priti nasproti, da bi pijanega ujela na cesti :( pa je bil tip tako pijan, da je vmes vozil tudi vec kot 50m po levem pasu :(

• Žalosti me
Reactions: Matey

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Ko smo se lumpal ponoči, so me ustavljali prakticno vsako noc, tusi po večkrat ce sem imel srečo. Rekord je bil 3x. Na istem mestu isti policaji v isti noči.
Zdaj me pa ze dolgo niso ustavili. Je podnev ne ponoc..
Res pa da ponoci nisem vec toliko na cesti. Pa vendar se najdejo noci ko "zabluzim", a glej ga, varuhov reda ne zanimam vec. Se ne vidim.jih vec.pogosto, kaj sele da bi me povabili na "razgovor"

• Haha
Reactions: Matey

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.194
701
113
Status update, še vedno vozi z zloženim desnim ogledalom. Glede na opažanja, mora dnevno prevoziti vsaj 40km v eno stran.
A ni desno ogledalo potrebno / obvezno če voziš 5 ljudi ? Če jih je manj lahko uporablja sredinsko vratno ogledalo. Hkrati prispeva k manjšem zračnem uporu, manjši porabi energije, kar je pohvalno.
Ni slaba ideja, bom probal … oh šiht … mam električne pa ne morem sam enga zapret … no bom pa oba, bo še 2x bolš, pa na AC se bo še bl poznal …

19. jul 2007
2.832
1.553
113
D
Prisotnost policajev bi sigurno izboljšala varnost na cesti, tako pa jih nikjer ni. Še ko imajo " akcije " jih poredko vidiš.
Da se pofockam, 14 dni nazaj v nedeljo ob šestih popoldne na izvozu iz LJ obroča, nas usmerijo na DARS-ov prostor ob pentlji, kontrola dokumentov, na hitro vizuelni pregled vozila (vpraša ali imam dnevne luči (ki so spodaj) ali vozim z meglenkami), pihanje (0.00) in to je bilo to.
Bilo so ene 4 ekipe, verjetno so koga spustili če je bilo preveč vozil, drugače pa vsi po vrsti na kontrolo.
PS: Na začetku je malo duhovičil, ko pa sem spustil še zadnje šipe dol in je videl dva otroka zadaj (da otroci vidijo alkotester), je pa bil zelo vljuden in hiter.
PPS: Če spustim DARS in korona kontrole je to bila v zadnjih 20 letih prva preventivna policijska kontrola.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Razna vijuganja po cesti in dirke bi zlahka pobrali avtomatski sistemi, če bi bila zakonodaja ustrezna in če bi jih sploh želeli. Ampak načeloma jih ne želimo, ker je tak sistem "neizprosen" in bi ujel tudi mene, potem pa je treba iskati varianto, kdo je vozil (po trenutni zakonodaji).
:evil:

• Všeč mi je
Reactions: luciano

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.449
659
113
Razna vijuganja po cesti in dirke bi zlahka pobrali avtomatski sistemi, če bi bila zakonodaja ustrezna in če bi jih sploh želeli. Ampak načeloma jih ne želimo, ker je tak sistem "neizprosen" in bi ujel tudi mene, potem pa je treba iskati varianto, kdo je vozil (po trenutni zakonodaji).
Ti bi policijsko državo? Pa da še vozila vse posnamejo?
poglej kaj vse tesla snema in tudi posreduje vsem zainteresiranim.

• Všeč mi je
Reactions: tony

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113

Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligrama alkohola. 33-letni kršitelj, njegova 38-letna partnerka in mladoletni sin so s kričanjem, žalitvami in grožnjami ovirali policijski postopek, vsi pa so kazali očitne znake alkoholiziranosti. Zoper trojico so policisti uporabili prisilna sredstva, jih obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Zaradi nedostojnega vedenja, napada na policiste in poskusa preprečitve so osumljence v preteklosti že obravnavali, so še sporočili policisti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Ti bi policijsko državo? Pa da še vozila vse posnamejo?
Policijsko državo imamo sedaj. Pri nas kljub pomanjkanju policistov vidim nekaj policijskih vozil in policistov dnevno. Po Švici sem z avtodomom potoval dvakrat po teden dni, pa še sedaj ne vem, kako pri njih zgleda policist v uniformi. Ker ga nisem videl. Niti na meji ne, ker so Schengenskem območju. Vseeno pa se držijo omejitev kot pijanec plota. Ne verjamem, da zaradi pretekle "vzgoje", temveč zaradi trenutne. Avtomatski nadzorni sistemi.

• Haha
Reactions: model1a

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.891
113
Jaz se v takem primeru postavim na vozni pas in pač peljem toliko kot mi prosta cesta omogoča do 130km/h. Če vmes prehitim nekoga na prehitevalne pač jebat ga. Nikoli pa ne prehitim nekoga na prehitevalnem iz objesnosti ali med avtomobili.

Hja, a si v prekršku. Ne dolgo nazaj sem se vključil na LJ obvoznico na dolgem mostu in šel za primorsko. Takoj na razcepu (prvi ovinek) je 80 omejitev, in en huligan piši 70 na prehitevalnem, za njim pa golfič (temnejši) karavan. Jaz lepo po voznem pasu že mimo golfa, vštric s Šumijem (peljal sem ajde...slabih 90) ko mi je sopotnik rekel..v golfu so policaji..in so samo to gledali ali bom onega kresnil po desni ;) . Sem takoj zmanjaš za njegovo hitrost peljal vštric, dokler ni pognal toliko naprej, da sem lahko šel na levi pas (policaja pa dol za Brezovico - ni bilo zaslužka :aplauz:).

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.360
3.427
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
A se "kao" ne zgledujemo po Nemčiji?
Avtoceste tam so vse pod kamerami. Ali dobiš domov ali pa te ustavijo, če si...
DARS pravi, da je kamer dovolj za nadzor - zakaj potem nadzora ni?

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
1. Če me spomin ne vara, so nekoč nekaj pisarili, da se DARS kamere ne morejo neposredno uporabljati za kaznovanje. Verjetno manjka kaj v kakem zakonu v povezavi z varovanjem osebnih podatkov, ker po slovenski interpretaciji avto enolično določa osebo. Kar je mogoče v večini primerov celo res.
2. Marsikaj bi danes verjetno znala avtomatika sama ugotoviti, vendar butasta kamera ni dovolj. Zanimivo mi je bilo, ko je kolega dobil kazen iz Avstrije, da ni imel pravilno nastavljenega GO BOX-a, da ima njegov tovornjak prikolico, oziroma verjetno število osi. On seveda prikolice ni imel, ker je tisti tovornjak sploh nima. Če me spomin ne vara, je dobil zraven kazni tudi sliko, kjer se se je lepo videlo, da njegovo vozilo ustreza nastavitvi na GO BOX in da je sistem naredil napako. Po pritožbi so mu kazen brisali. Očitno je, da avtomatika reši zadevo v celoti in šele če se uporabnik pritoži, situacijo pogleda človek.
Nekateri bi sicer to imenovali "policijska država", moje mnenje pa je, da če pravila obstajajo, se morajo kontrolirati in veljati za vse. Se pa strinjam, da je pravil preveč, sploh pri omejitvah smo pravi biseri. Pri nas je težko najti kos magistralne ceste, kjer bi se smel 5 km peljati 90 km / h. Za vsak uvoz z "njive" ali "pozabljeno hišo" par 10 metrov od ceste zmanjšanje hitrosti.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
1. Če me spomin ne vara, so nekoč nekaj pisarili, da se DARS kamere ne morejo neposredno uporabljati za kaznovanje. Verjetno manjka kaj v kakem zakonu v povezavi z varovanjem osebnih podatkov, ker po slovenski interpretaciji avto enolično določa osebo. Kar je mogoče v večini primerov celo res.
2. Marsikaj bi danes verjetno znala avtomatika sama ugotoviti, vendar butasta kamera ni dovolj. Zanimivo mi je bilo, ko je kolega dobil kazen iz Avstrije, da ni imel pravilno nastavljenega GO BOX-a, da ima njegov tovornjak prikolico, oziroma verjetno število osi. On seveda prikolice ni imel, ker je tisti tovornjak sploh nima. Če me spomin ne vara, je dobil zraven kazni tudi sliko, kjer se se je lepo videlo, da njegovo vozilo ustreza nastavitvi na GO BOX in da je sistem naredil napako. Po pritožbi so mu kazen brisali. Očitno je, da avtomatika reši zadevo v celoti in šele če se uporabnik pritoži, situacijo pogleda človek.
Nekateri bi sicer to imenovali "policijska država", moje mnenje pa je, da če pravila obstajajo, se morajo kontrolirati in veljati za vse. Se pa strinjam, da je pravil preveč, sploh pri omejitvah smo pravi biseri. Pri nas je težko najti kos magistralne ceste, kjer bi se smel 5 km peljati 90 km / h. Za vsak uvoz z "njive" ali "pozabljeno hišo" par 10 metrov od ceste zmanjšanje hitrosti.
Za Avstrijo lahko povem, da preden pošljejo ročno pregledajo - meni avtodom dobiva kazen na omejitvi za kamione - vidim ko kamere bliskajo, pride pa nikoli nič.