Seveda je posnetek iz kamere veljaven... prekratka varnostna razdalja, nepravilno razvrščanje - oz. prehitevanje po desni...Take situacije z BMW-jem se izogibam na polno, malo defenzive ne škodi....
Me je izučilo, da namesto da sem doma čez 10 min, sem izgubil 1h za izpolnitel EU poročila, nato 3h na zavarovalnici....
Rajši "požrem" neprimerno vožnjo drugih, udihnem, izdihnem in pridem normalno domov....
Pa še veliko živčev, ker se je drugi voznik "premislil" kaj se je v resnici zgodilo....
Pa da vržem še kost... Kdo bi bil kriv v tej situaciji? Kolikor vem kamere niso upoštevane... Avta bi bila bočno poripsana, zmenit se itak ne bi mogla, a bi klicala policaja? Ali bi bila deljena krivda?
običajno zelo za ritjo vozijo, pa nađrkani so, ker so cel dan na cesti in jih večkrat kdo znervira in obratno...ja, teh s kombijem se je treba čuvat
hvala bogu, da je nekdo tukaj vsaj tolko pameten... nevem kje so naši loleki v modrem ko se nekdo odloči vozit 100-110 po prehitevalnem pasu, ker pač lahko..Ko bodo tudi naši kaznovali premikajoče ovire na prehitevalnem pasu!
Ne, agresivno je tudi to, da ne spustiš ali zaviraš, ko bi s tem naredil situacijo bolj varno, in pač pelješ po svoje, ker pač imaš prednost.Ponavadi ce vozis agresivno, se obesis nekomu na odbijac. Recimo tisti bmw, ker sva "lovila" zelen semafor
Tukajle sem pa imel toliko razdalje za njim, da bi kak dinamik v polu skocil med naju(zadrga) pa se ne bi prevec razburjal.
Opazovanje zavornih luci v takem primeru kjer avto skoraj stoji, pa je ocitno next level.
Ja, zavorne luči se vidi samo v takih križiščih kot je na videu, pa še to ne vedno. Plus opazovanje samega voznika, da vidiš, ali vsaj približno gleda proti tebi (čeprav se mi je tudi zgodilo, da je človek gledal dirket vame in me izsilil) ...Sam pri vožnji po prednostni cesti dostikrat opazujem rotacijo felg avtov na stranski cesti in s pomočjo tega ocenim, če bo potrebno zavirati oz. reagirati. Zavornih luči se ponavadi ne vidi oz. na to nisem pozoren.
Se strinjam s tabo. Bil včeraj v Vranskem na Intenzivne tečaju varne vožnje in inštruktor omeni , da smo/so nekateri preveč agresivni netolerantni in samovšečni vozniki. Nobene tolerance za napake drugih, seveda, ker smo/so sami nezmotljivi. Naj se avtor prispevka posipa s pepelom. Po videu sodeč, sta oba šoferja naredila napako,Take situacije z BMW-jem se izogibam na polno, malo defenzive ne škodi....
Me je izučilo, da namesto da sem doma čez 10 min, sem izgubil 1h za izpolnitel EU poročila, nato 3h na zavarovalnici....
Rajši "požrem" neprimerno vožnjo drugih, udihnem, izdihnem in pridem normalno domov....
Pa še veliko živčev, ker se je drugi voznik "premislil" kaj se je v resnici zgodilo....
Pa da vržem še kost... Kdo bi bil kriv v tej situaciji? Kolikor vem kamere niso upoštevane... Avta bi bila bočno poripsana, zmenit se itak ne bi mogla, a bi klicala policaja? Ali bi bila deljena krivda?
da smo/so nekateri preveč agresivni netolerantni in samovšečni vozniki. Nobene tolerance za napake drugih, seveda, ker smo/so sami nezmotljivi.