bedaki na cesti

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Bmw ni mar za varnost drugih. Volvo skrbi tudi za varnost drugih. Mogoce kdaj tudi take palica caka. Spomnite se proeskega. Ne da je bil norc, tudi SUV mu ni nucal. Samo ta pravega mora dobiti.

Če bi vedel BMWjeve compatibility študije, bi spremenil mnenje. Proeski je pa zraven sedel, nič kriv ...

Če me spomin ne vara je bil nepripet.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Dobro jutro cestni invalidi, kako ste kaj? (se boste že prepopoznali)

Ponovimo nekaj osnov, prehitevalni pas je namenjen PREHITEVANJU, prav tako je pomembno, da osvojite razvrščanje v prometu, zato obstajajo pasovi za RAZVRŠČANJE, običajno se to naredi nekaj 100 metrov prej in ne zadnji trenutek. Prehitevalni pas ni enako vozni pas, kjer se lahko dejansko vozite neomejeno dolgo, kar pa ne velja za prehitevalni, sisu vam degenerično. Obvoznica ob 6ih zjutraj polna zaspankotov, ki razmišlja, če je doma pospravil gate, se ukvarja z otrokom na zadnjem sedežu, se aktivno pogovarja po mobilnem telefonu, je z mislimi povsem drugje kot pa da bi bil na cesti, se prestraši, ko dobi dolge luči itd. Še vas bo zjutraj malteriral in nerviral, da boste spokali svoje karjole na desni vozni pas in se časovno ustrezno razvrstili na pas za razvrščanje, predvidevam da veste v katero smer ste namenjenei, jebo vas nesposobna.

Tako, mojih pet minut.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
hysterical-1.gif

Polepšal jutro, hvala
grin1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ugibam....severna LJ obvoznica? Nekje na relaciji Sneberje - Koseze?
Ništa novo na zapadu. Že nekaj let je tako in vsako leto je hujše, ker se frekfenca prometa na tem odseku povečuje. Ugotovil sem, da ko zjutraj na tem delu ni veliko tovornjakov (tranzitnih) promet še nekako laufa. Delna rešitev je, da se ves tranzitni promet preusmeri na avtocesto A1, takrat bodo zaspaneti lahko komot vozili svojih 93,56km/h po desnem pasu, ti pa boš lahko normalno vozil po levem =)
Ker sedaj zaspaneti 500m naprej zagledajo tovornjak in se s svojimi 93,56km/h takoj dajo na levi pas in šibamo naprej ne glede na ostale....

Najboljša rešitev za vse nas, povišat kazni
evil.gif

Glede tistega, da se prestrašijo ko jim nažgeš dolge....hja, njemačka kola + bixenon = strahintrepet
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
V glavnem obvnoznica, kako kad. Pa sej frekvenca vem, da se povečuje, ni pa vseeno tako kritično zgodaj zjutraj, se da popolnoma normalno držati določen tempo. Samo ne, na čelu prehitevalne kolone obvezno dolenjski audi a4 1.9TDI iz leta 2003, za njem pa razni ljubljanski pežoji, kije ceeeeed in ostali pa se jajacamo vse dokler ne pride njihov izvoz, potem pa paaanika, potrebno se je vključiti na desno stran, samo to je nemogoče, ko so pa vmes vzporedno vozili s tistimi, ki so na vzonem pasu. Tako pridem do izsiljevanja in bremzanja drug drugim za rit, dokler se ne naredi nepotrebna kolonca voznih degenerikov.

Jutri zjutraj načnem temo speljevanja pri zeleni luči in ustavljanje pred rdečo.

Hahaha, kaj jim dela bixenon, kr vidim njihovo faco v vzratnem ogledalu kako jih škoira, saj vedo, da je za vzhod sonca še prezgodaj
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
vau, mater si frajer. En takfrajer je bil eno jutro romun z ita tablami, se mu je mudilo v trst alpadovo oziroma neko cigansko naselje...stara 5ka, blenda blenda, [censored] 5 minut v eno, vozi pa nas 20 v koloni.... pol se dedu ofne na desni pas med tovornjake, 2 prehiti po desni, spet noter v kolono spet blenda blenda...policije zal nikjer...še dvakrat v škarje itd, potem pa je že verjetno bil v svoji ciganski vasi...da bi pa črnuh spustil na 110 pa vozil kot normalno sproščen občan, to pa ne.

in takih gumpcev je vedno več, poleg sanjačev...ergo, nesreč bo vedno več.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Vau, si funkcionalno nepismen. Ne prehitevam po desni, edino kar delam je da blendam in z levim smernikom nakazujem, da želim mimo. Ne limam se na rit, držim varnostno razdaljo. Zdaj pa odjebi u skokovima.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Si se našel v moje opisu? Ni problema sem navajen, drugače bi se jaz poimenoval dinamik. Pa tudi ne špila šerfia po cesti, da se nekomu zanalašč ne umaknem. Naj gre, kaj jaz vem, lahko da je bedak, lahko pa da zamuja v službo, lahko da mu žena rojeva, lahko, da se mu je otrok zgubil ali poškodoval. Vsi bi najprej pomoslili, da je tipo pač bedak, v resničnem življenju imamo nekateri dejanske probleme in obveznosti, ki so časovno na knap in ne samo razmišljanje katero majčko bom pa jutri oblekel in ali naj danes v krompir dodam žafran ali še rajši baziliko, da dobim pridih Mediterana in preteklih počitnic.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jest sem že davno obupal in se po obvoznici vozim 80km/h po voznem pasu. Itak so uni na prehitevalnem (ki jih je mimogrede 5x več kot na voznem) hitrejši za 0,21 km/h

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.089
1.268
113
42
Men je najbolj grozn da prihaja do zastojev tam kjer se cesta razširi. Folk preprosto ne zna menjat pasov ali so pa zasanjani. Namesto da bi se promet spucal, ko so razni izhodi, razcepi, se zabaše.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Tvoja izkusnja se popolnoma sklada z mojo ...danes in se bolj vceraj ter ponedeljek ... lpkacija Grospuplje - LJ AC.

Za razliko od tvojih profilov sem imel jaz se firbce ki so gledali ko je na odstavnem pasu stal avto. Zmeraj vec bebotov je na cesti se pa bojim ze sedaj meseca oktobra ko poleg teh invalidov, pride na cesto se truma pavijanov, ki se vlece proti faksom ali se slabse skace v kolone in prehiteva v kriziscih po nepravih pasih.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
jaz se tam okoli močvirja bolj redko vozim in nimam teh težav, ko pa se pa grem pač 15 minut prej
drugače pa se na pot pravočasno odpravim in in nisem na knap s časom ne blendam, dajem smerokazov za nakazovanje, da bi rad prehitel itd
ne vem, kaj je to v tej državi. a imate male qrce ali kaj, ne dobite fookat pa ste zato nervozni !? ne poznate na uro ?
takih bedakov, kot je pri nas še nisem nikjer videl. razumem, da se pri mestnih vpadnicah naredi gneča in občasno nekdo z nizkim IQ-jem ne dojame vsega, oz ni sposoben vsega teha obdelati in potem popeezdi.
ampak to se dogaja na celotni trasi AC . kar verjetno pomei da ti razni "dinamiki" menijo, da je AC samo za njih, in ne poznajo na uro, kaj šele, da bi si znali preračunati, koliko čase ja potrebno iz točke a do točke b, z upoštevanjem možnosti za zastoje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Vau, si funkcionalno nepismen. Ne prehitevam po desni, edino kar delam je da blendam in z levim smernikom nakazujem, da želim mimo. Ne limam se na rit, držim varnostno razdaljo. Zdaj pa odjebi u skokovima.

lepo si stopil v to temo, čestitke
evil.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
05:15. LP2252
evil.gif

Dobra!
wink-1.gif

Toliko o mobilnosti prebivalstva.

Kruto je, da moraš tudi z avtom ob skoraj enako zgodni uri štartati, da si ob 8:00 na cilju.

Center MB do center LJ = 130 km - od tega je 110 km avtoceste, kjer smem predvidevati povprečno potovalno hitrost 110 km/h (čez tunele po omejitvah + jajc na cestninskih postajah) - torej eno uro, ostane mi 2 x po 10 km po mestu - s povprečno potovalno hitrostjo 30 km/h - torej 40 minut - dodam varnostnih 15 minut - torej moram štartati ob 6:05.

Vam iz lastnih izkušenj povem, da se v naši ljubi deželici ob "normalnih" dneh to žal ne izide - in to predvsem zaradi takšnih retardov pri Sneberju (in še kje na tej poti).