bedaki na cesti

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Točno toliko je vozila ena pred mano, 60 km/h se je vključevala na avtocesto, s tem, da je bil uvoz na cesto z nagibom in zelo dolg, tako bi tudi njena karjola lahko dosegla tistih 90 do 100, ki omogoča nekako normalno vključevanje na cesto.

Verjemi da ni odvisno od karjole
grin1.gif

Doživel sem to, da se en vključuje na avtocesto pred mano. Seveda standard 60kmh, mogoče celo kej več. Z mojo karjolo z 60km sem ga prehitel po pospeševalnem pasu brez problema, in se varno, z okoli 100-110kmh vključil na avtocesto
cool-1.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
sami si pa res slika...ona misli na nas planet in manj onesanzuje, poleg tega pa se pazi ..saj ves da hitrost ubija, pa se prepricala se je 10x da lahko manevr brez da bi ogrozala koga mirno izpelje...saj bi se ustavila preden bi se vkljucila, pa je bil na sreco popolnoma prazen vozni pas 3kilometre nazaj...kaj bi se rad :D

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Danes ob enih ponoči za malo da nisem policaja povozil. Je meril hitrost v industrijski coni v križišču skrit za kombijem, je ravno enega nasprotivozečega uspešno pomeril, nato pa v žaru kasiranja hop brezglavo čez cesto direkt pred mene, da ga kršitelja ustavi, ne da bi pogledal če kdo prihaja njemu za hrbtom. Prišel sem iz neprednostne, pa me je težje videl, ker se je skrival, sploh pa če ni pogledal ko je prečkal cesto. Če nebi vozil previdno in pol tolk kot je omejitev bi ga gladko zbil. Kdo bi bil kriv, če bi ga povozil?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Verjetno ti ker (tako iz glave iz sloganov slovenske varnosti v prometu):

- pesec nikoli ni kriv , ker je najsibkejsi clen v prometu
- to bi moral predvidevat
- in klasicna - neprilagojena hitrost voznje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Če pešec prileti na cesto kot brezglava kamikaze-kura (policaj v tem primeru) izven prehoda za pešce, ter da voznik vozi po omejitvah, je krivec samo kura-pešec.Samo ne vem, kdo bi vozniku povrnil škodo na vozilu.

Sam sem 1x v AŠ doživel, ko je šla starejša gospa čez cesto v mestu, omejitev 50 km/h (ni bilo na prehodu) ganz naravnost, glave ni obrnila niti za milimeter.Ni veliko manjkalo da bi se vektorja poti srečala.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Kriv bi bil v vsakem divjak, ki povozi pešca. Kot sam dobro veš, ima policaj zmerom prav in bi bilo neumno pričakovati kakršnekoli olajševalne okoliščine. Ravno nasprotno, lahko bi fasal še kakšno oviranje uradne osebe pri postopku, povzročanje splošne nevarnosti itd, itd. Tega je v vsakem primeru dovolj na zalogi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Kriv bi bil v vsakem divjak, ki povozi pešca. Kot sam dobro veš, ima policaj zmerom prav in bi bilo neumno pričakovati kakršnekoli olajševalne okoliščine. Ravno nasprotno, lahko bi fasal še kakšno oviranje uradne osebe pri postopku, povzročanje splošne nevarnosti itd, itd. Tega je v vsakem primeru dovolj na zalogi.
Ja, jestj divjak, saj sem vozil najmanj polovico dovoljene hitrosti. Sem v križišče pripeljal po neprednostni, pa sm skoraj ustavil.

Ali kdo od vas misli, da bi policaj priznal svojo napako in krivdo, da je skočil pred avto ne da bi pogledal?
Jest mislim da ne bo priznal svoje krivde.
In kakšno zgodbico lahko naplete, da on ne bo kriv? Samo to, da bo rekel da je ustavljal mene, jest sm ga pa namerno povozil, a je še kakšna druga možnost?

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
V Sloveniji je pač tako da če ti pijan človen kot kanta pade na cesto in ga povoziš sredi noči, brez lučk ali kakršne koli osvetljave, je kriv voznik avtomobila, dobiš pogojno pol leta. Žalostno ampak resnično. Omejitev nima veze, gledali bodo črte zaviranja in potem iz tistih črt dobili neko hitrost ki je velikokrat čisto nerealna.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Glede na to, da je abs že skoraj serijski del voznega parka (in ustavlja kolo ravno do meje trenja -> ni zavornih sledi ), kako lahko potem gledaš sledi zaviranja in iz njih kaj ugotavljaš ?

Speedy
Imaš kak link, ki to potrjuje ?

synthman
Kamera 24/7 on, kot exhair.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Nimam linka, tako je bilo, v tem primeru sploh ni bilo sledi zaviranj ker ni bilo zaviranja pa so dobili neki hitrost ven, napihal 0,0.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
v primeru da gre pri prometni nesreci za kaznivo dejanje (torej smrt ali hude telesne poskodbe enega ali vec udelezencev), potem hitrost vozila ugotavlja izvedenec tehno prometniskih strok. ce ni sledi (zaviranja, drsenja, prevracnja, ...) se priblizna hitrost ugotavlja tudi glede na poskodbe vozila.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
108
63
ksz: Tudi če imaš abs se vidi neko sled. Gume so le bolj obremenjene in v večini primerov pustijo nekaj na asfaltu.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Kakopak kot pa avtomobilist. A je kaj drugega za pričakovati? Je treba colat.
aplauz.gif

Ko sem se rešil vseh kamperjev, sem pa ogrožal pol evrope. Vsaj tako bi pisalo v novicah, ko bi norca ujeli na voznem pasu, ob lepem sončnem vzhodu, suhi in prazni cesti. No, izgovor, za dvig kazni, bi bil vsekakor dober,
zmaga.gif
pa čeprav nima z varnostjo nobene veze.

Sedaj pa hitro pisat o gumah

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
@eXHair
Na posnetku nekajkrat vožnja s prekratko varnostno razdaljo in eno prehitevanje po desni strani.

Prekratka varnostna razdalja 44 čl. kazen 300 €.
Prehitevanje po desni 50 čl. kazen 300 € plus 3 KT.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Bolj za ritjo mors pelat, se prej umaknejo....

Js ponavadi če se vidim retardiranca ko se zalima na par cm in blenda in uporabla vse možne smernike - ponavadi spustim levi žmigavc nazaj in popustim gas ... čakam na priliko da mi bo poknu film in bom na polno zažlajfu in pol bomo vidli heroja uzadi če bo sposobn odfurat situacijo brez kreša. Bomo pol vidli če je res đekson da lahka blenda in pol izpade pro
ps. mačka je sla čez cesto

na posnetku se lepo vidi tip u srebrnem avtu neki sili z zmigavcu in ka pol ko se mu bo ta umkanu one 3 kombije uspredi bi pa kr preskocu al ka?

Opažam tkle po LJ da se vedno več žensk (starih) užiga pa hupajo kr neki berzveze pa neki se limajo uzadi .....

Dans na primorki lev pas 7 avtov usi LJ tablce en za drugim od 80-110 ko prvi zapremza po verigi nazaj ... po desnem pa mimo vseh lagano 140 ....
Da o avtodomih LJ tablce ne govorim slalom levo desno mal po sredini pa tk ... kkr pride