Jaz bi pohodil gas in se ga rešil
Kako bi reagirali vi?
Torej situacija, včeraj se peljemo po avtocesti ne prehitro ne prepočasi cca 130 km/h prometa ni bilo pretiranega tu in tam kak tovornjak. Za nami začne voznik v vozilu blendat, in prižge vse štiri smerokaze. prva misel je bila, da nas ustavlja policija, nato, da je nekaj narobe z našim vozilom, zato upočasnimo. Ko nas vozilo prehiti, vidimo da ni policija ampak navadni civilni avto (nižjega cenovnega razreda slovenskih registrskih oznak), ki začne pred nami zavirat vendar ne ustavi ampak počasi(za avtocesto) pelje naprej. Seveda nismo vedeli kako in kaj ustavit nimaš kje, ker je ta naša avtocesta brez odstavnega pasu, doli z avtoceste pa tudi ne moreš vsakih par metrov. Ko smo se odločili, da ga prehitimo je vozilo pred nami prav tako pospešilo se pustilo prehiteti ponovno blendalo kot zmešano upočasnimo oni prehiti in upočasni zavira pelje počasi in tako naprej cca 10-15 km. Celo blokiral nam je izvoz na katerem smo želeli zapustiti avtocesto....
Do zdaj sem bil prepričan, da je kaj takega mogoče samo v filmu. Majster me je mogoče malo spominjal na Apachi-ja, ko je le ta vzel pravico v svoje roke ......
Če voziš po prehitevalnem v koloni, ti redkokdo blenda, kaj šele počne take bedarije.
Normalno blendanje je del vozniške folklore. Tudi jaz blendam, če vidim sanjača pred seboj. Koliko takih situacij kot prej opisane si pa ti dnevno deležen? Pa hupanja in vožnje na odbijaču?A ti si pa res povsod bolj teoretik kot praktik?
Tudi tu tvoja teorija žal ne drži vode saj imaš blendanja, hupanja in vožnje 5cm za ritjo vsak dan kolikor hočeš + še kaj se najde in to kljub srednje hitri nepretrgani koloni na prehitevalnem pasu, ki leze mimo kolone na voznem. Bi bilo pa res fino v kolikor bi bilo tako, kot ti pišeš. To bi mi bilo res v veselje, saj sem kar veliko na cesti in bi posledično prihranil mnogo živcev
A ti si pa res povsod bolj teoretik kot praktik?
Tudi tu tvoja teorija žal ne drži vode saj imaš blendanja, hupanja in vožnje 5cm za ritjo vsak dan kolikor hočeš + še kaj se najde in to kljub srednje hitri nepretrgani koloni na prehitevalnem pasu, ki leze mimo kolone na voznem. Bi bilo pa res fino v kolikor bi bilo tako, kot ti pišeš. To bi mi bilo res v veselje, saj sem kar veliko na cesti in bi posledično prihranil mnogo živcev
Mogoče si misliš da ne, ampak mene rahlo motijo tisti, ki v rondojih vozijo tri izvoze nonstop po zunanjem pasu. Pa tisti, ki v kao dobrih in dragih avtih laganosporstki kruzajo tempomatovih 130 po prehitevalnem, ko bi že zdavnaj lahko zapluli nazaj na voznega.Super. Mogoče pa ti pa ne opaziš
No, šalo na stran - jaz voznikom za sabo definitivno ne dajem razlogov za to kot namigujeta ti in jagasta, tako da je dejansko tako kot sem rekel - vse je odvisno od tega, koliko debilov mi pripelje od zadaj in pa kaj se splošno dogaja tist moment na cesti.
Pa tisti, ki v kao dobrih in dragih avtih laganosporstki kruzajo tempomatovih 130 po prehitevalnem, ko bi že zdavnaj lahko zapluli nazaj na voznega. Jih sicer ne zmerjam z debili, sploh pa javno ne, si pa o njih mislim svoje.
Mogoče si misliš da ne, ampak mene rahlo motijo tisti, ki v rondojih vozijo tri izvoze nonstop po zunanjem pasu. Pa tisti, ki v kao dobrih in dragih avtih laganosporstki kruzajo tempomatovih 130 po prehitevalnem, ko bi že zdavnaj lahko zapluli nazaj na voznega.
Mene motijo tisti, ki mi, ko prehitevam dva-tri kamione s 140-150 (ker pač pospešim, da bom čim hitreje mino), priletijo z vsaj 160 in blendajo...
Ja no Kot da je problem mal nogo spustit z gasa in potem dalje. Ne rečem, ko nekdo prehiteva 3 tovornjake s 110, tam se pa hitro zakomplicira.
Nikoli ne veš kakšen bedak je v vozilu. Nima se smisla zapenjat.Če vas je bilo 8 v avtu je pa situacija kristalno jasna. Pred njim obstojite, pa ga vsak od vas ene dvakrat po zdravju vpraša