bedaki na cesti

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Domzalcan pravi:
Jst mislim da če bote šli kdaj v Anglijo, da se vam bo zmešal :-D ker tam pa res vsi po omejitvah vozijo. Izjeme so seveda priseljenci, ampak angleži in njihova vozniška kultura,...daleč najboljša!

ker imajo ""miljavžnt" stacionarcev

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Ksz

Jaz sploh opazam jodlarje med jesnicami proti lj v zgodnjih jutranjih urah vsi picijo 150+ kar je za mene cisto normalno. Za nase butaste serife pa je to samo $$$

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Pa se nekaj; jaz sem takoj za to da vsak lastnik vozila placa vsak mesec 30€ v proracun in se ukine prometna policija, ker za kaj drugega kot polnjenja proracuna ti "vstavi po zelji" itak niso........

Firbcnez

Pripravnik
16. jul 2014
37
0
6
AVSTRIJA
Dodatni predpisi:
*na posameznih avtocestnih odsekih je hitrost omejena na 100 km/h;
*v primeru onesnaženega zraka se hitrost na določenih odsekih avtomatsko zniža na 100 km/h - prometni znak 100 IGL;
* v nočnem času med 22:00 in 5:00 je na avtocestah: A10 (Tauern), A12 (Inntal), A13 (Brenner), A14 (Rheintal) najvišja dovoljena hitrost vožnje 110 km/h oz. na odsekih kjer je čez dan omejitev 100 km/h, na 90 km/h; za avtobuse je v nočnem času na zgoraj naštetih avtocestah hitrost vožnje omejena na 90 km/h;
- vozila, ki vlečejo prikolico težjo od 750 kg in skupna masa prikolice ne presega teže vozila, je omejitev hitrosti na cestah izven naselij 80 km/h in na avtocestah 100 km/h, če pa skupna masa prikolice presega težo vozila (kategorija B+E), potem je max. hitrost na avtocestah 80 km/h oz. na cestah izven naselij 70 km/h,
- avtodomi težji od 3,5t imajo omejitev na avtocestah 80km/ in na cestah izven naselij 70km/h.

A si predstavljate tisti člen glede onesnaženega zraka in omejitve 100 km/h v Sloveniji?

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Itak se 3/4 ljudi ze danes vozi 100 po avtocesti ker sparajo z nafto...

467716-post_slo.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Firbcnez pravi:
AVSTRIJA
Dodatni predpisi:
*na posameznih avtocestnih odsekih je hitrost omejena na 100 km/h;
*v primeru onesnaženega zraka se hitrost na določenih odsekih avtomatsko zniža na 100 km/h - prometni znak 100 IGL;
* v nočnem času med 22:00 in 5:00 je na avtocestah: A10 (Tauern), A12 (Inntal), A13 (Brenner), A14 (Rheintal) najvišja dovoljena hitrost vožnje 110 km/h oz. na odsekih kjer je čez dan omejitev 100 km/h, na 90 km/h; za avtobuse je v nočnem času na zgoraj naštetih avtocestah hitrost vožnje omejena na 90 km/h;
- vozila, ki vlečejo prikolico težjo od 750 kg in skupna masa prikolice ne presega teže vozila, je omejitev hitrosti na cestah izven naselij 80 km/h in na avtocestah 100 km/h, če pa skupna masa prikolice presega težo vozila (kategorija B+E), potem je max. hitrost na avtocestah 80 km/h oz. na cestah izven naselij 70 km/h,
- avtodomi težji od 3,5t imajo omejitev na avtocestah 80km/ in na cestah izven naselij 70km/h.

A si predstavljate tisti člen glede onesnaženega zraka in omejitve 100 km/h v Sloveniji?

Zadnjič sem se peljal, zarad nekih čudnih razlogov, od Trzina do LJ 100km/h. Niso me prehitevale ravno trume voznikov.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.581
94
48
Od križišča mal naprej na desno
Vse, ki tako vneto zagovarjate avstrijce, meni se zdi da so se slabsi vozniki od slovencev. Mogoce zato, ker sem dnevno na njihovih cestah bolj opazam neumnosti, ki jih pocnejo. Voznja po prehitevalnem pasu tudi ce je 4 pasovna AC je vsakdanjik, da ne govorim o tem da te prehitevajo z 2kmh vecjo hitrostjo cel teden, ko pa pride do tunela se postavi pred tabo in bremza do 90kmh nato skozi tunel vztrajajo na tej hitrosti takoj izven njega pa spet gas do daske. Se mi je zgodilo da sem en in isti avto prehitel tudi 7x na 50km voznje. Sam se vozim vecino casa na tempomatu cc 120kmh in to mi je dalec najbolj primerna hitrost na AC. Na AC proti Dunaju se mi je nekoc zgodilo da sem se zaradi mocnega dezja, ki je prehajal v toco skoraj zaletel v zensko, ki se je na prehitevalnem pasu AC odlocila ustaviti pod mostom, ker se je bala za svoj pleh NA PREHITEVALNEM PASU!!! Molil sem da me od zadaj ne nabase kaksen avto ali se huje slepar po skoraj dvo minutnem neprestanem trobljenju za njo se je koncno umaknila toliko da sem prisel mimo. Skratka debilovna cesti jeveliko prevec zato pamet v roke
wink-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.136
198
63
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Domzalcan pravi:
Jst mislim da če bote šli kdaj v Anglijo, da se vam bo zmešal :-D ker tam pa res vsi po omejitvah vozijo. Izjeme so seveda priseljenci, ampak angleži in njihova vozniška kultura,...daleč najboljša!

ker imajo ""miljavžnt" stacionarcev

v ameriki nisem videl skoraj nobenega stacionarca, pa v 8k km čisto nobenega policaj s pištolo, pa VSI vozijo po predpisih (tovornjakarji, veliki avtomobili, mali avtomobili, ..) čisto nobenega stresa na cesti. pravi užitek v vožnji
pri nas je pa noro...še italjani so 10x boljši vozniki od nas.

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Pri 130km/h na Slo avtocesti si raketa.

se strinjam,zadnje čase opažam ko vozim 140km/h da sem najhitrejši,noben me ne prehite med tem ko sam na prehitevalnem pasu vedno zmanjšujem tudi na 100km7h ko se prehitevajo
rolleyes-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

se strinjam,zadnje čase opažam ko vozim 140km/h da sem najhitrejši,noben me ne prehite med tem ko sam na prehitevalnem pasu vedno zmanjšujem tudi na 100km7h ko se prehitevajo
rolleyes-1.gif

Bravo, res beavo da zmanjsujes na prehitevalnem na 100 km/h, a na avtocesto se vkljucis pa z 50-60 km/h tko kot 3/4 ljudi??
jezen.gif

Jaz se res cudim da ni vec nesrec po nasih cestah.

Firbcnez

Pripravnik
16. jul 2014
37
0
6
Pomoje je mislu, da MORA zmanjšati na 100 km/h ker nekdo s 100 km/h prehiteva nekoga, ki na voznem pasu vozi 90 km/h.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.429
2.521
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

rolleyes-1.gif

Bravo, res beavo da zmanjsujes na prehitevalnem na 100 km/h, a na avtocesto se vkljucis pa z 50-60 km/h tko kot 3/4 ljudi??
jezen.gif

Jaz se res cudim da ni vec nesrec po nasih cestah.

Ajmo stric pa razloži kako naj gre mimo bedaka, ki prehiteva po prehitevalnem 101 km/h nekoga, ki vozi po voznem 100 km/h. Po odstavanem pasu ali kako ????

Logično, da moraš zabremzati iz 130 na 101 ko se prehitevajo bedaki, ki mislijo, da vozijo pametno. Avto gre samo po dveh dimenzijah v normalnih pogojih letati še za enkrat velika večina ne zmore.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Samo mimogrede, ker to itak ni za zaprisežene alteraše
evil.gif

Z nižjo hitrostjo do policijske majice
Policija z nagradno igro vabi voznike, naj spoštujejo omejitve hitrosti.
Na svoji spletni strani je policija objavila vabilo za sodelovanje v nagradni igri in zvočni posnetek slovenskega športnika, ki poziva k zmanjšanju hitrosti na cesti. Vsi, ki bodo uganili, kateremu športniku pripada glas na posnetku, lahko odgovor pošljejo na nagradnaigra@policija.si, 11. avgusta pa bodo izžrebali tri nagrajence. Prejeli bodo majico s podpisom lastnika glasu, njegovo podpisano fotografijo in nekaj promocijskega materiala policije, so še sporočili s policije.

http://www.zurnal24.si/z-nizjo-hitrostjo-do-policijske-majice-clanek-233117