Citat:
Uporabnik BluTuTh pravi:
Na Peračici nimaš možnosti prehitevat, vsaj po pravilih ne, lahko greš mimo po desni, samo to je prvič prekršek, drugič ne preveč pametno dejanje, itd.
Se strinjam, ni po pravilih. A je zato avtomatično nevarno? Ne, jaz nisem nekaj več, da lahko to počnem, preden se oglasijo angeli za volanom. Samo menim, da v tem primeru, če bi me spustil naprej, nobeden ne bi bil ogrožen. Hitrost pod omejitvijo, široko več kot dovolj, skratka z mojega vidika vse ok. Ne me sedaj primerjat z enim, ko bi ga dohiteval z 150 in bi že 500m prej blendal naj se umakne. Tudi me ne moti vožnja prvega, katera je pod omejitvijo. On misli, da je pri tej hitro varen za promet in za radarje. Spoštujem. Problem je pa, najbrž da že veš, drugje
Tudi me ne motijo počasneži in mečkači na po regionalnih cestah, kjer je omejitev 90. Zatakne se takrat, ko ta mečkač ne ugotovi, da ma za sabo že 7 avtomobilov in se ne umakne. Ali mu je izpod časti, ali se tega ne zaveda, ali .... in naprej vsiljuje svoj tempo drugim. Jaz svojega tempa vožnje po omejitvah ne vsiljujem nobenemu. In preden se spet oglasijo angeli za volanom. NE sedaj pisat, da najbolje, da se šumaherjem umikamo, da bodo lahko dirkal naprej in ogrožal druge in sebe. Ni tukaj problem. Bom še 1x ponovil. Debata teče o voznikih, kateri bi se radi vozili po omejitvah in ne se cjazili za enim z 60km/h, ker on meni, da je teh 60km/h varnih ( primer na splošno ). Jaz pa ne vidim v mojem posnetku nobenega problema, če bi se sam vozil 100 po števcu in toliko je najbrž tudi vozila skupinica, katera nam je utekla.
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Nima nobenega razloga, da bi se kamorkoli umaknil, se če bi bil on edini avto pred teboj (pa ni, kot se tudi vidi n posnetku).
Spet se strinjam. Ne rabi se nikamor umikat, samo vozil bi lepo po svojem pasu in ne nekaj na pol. Preprosto, ne.
Oz še bolj preprosto povedano z dvemi magičnimi besedami. Sodelovanje v prometu. To bi bilo še za killa-ha, kateri meni, da najbolje da potem izpuhti. Evo ga kamionista, tujec, počasen....in glej ga zlomka. On se celo zaveda, da je počasen ter sodeluje v prometu. Se ne pelje arogantno tistih 40km/h in ne jebe ama nobenega. Tudi take že doživel. Mene osebno zanima, če vidiš v spodnjem posnetku, kako je počasen kamionist sodeloval v prometu, da smo mi potem lahko norel svojih 90-100 naprej?
Evo tukaj pacientov ( za ene ) ko sem jim je nekaj mudilo. Takoj sem opazil, da se jim mudi. Veš, meni tudi včasih zapaše vožnja pod omejitvijo in ga zakruzam tistih 60-70. Ker poznam cesto sem lepo, ko sem prišel okoli ovinka in videl da je frej, lepo nakazal zadaj vozečemu ( desni smerokaz), da lahko gre naprej.
Tukaj je pa že bila vožnja po omejitvah. Ampak dvema se je mudilo. Ja prov. BMW-eja sem spet takoj opazil v vzratnem, da se mi pribižuje. Nisem sekal ovinka, lepo vijugal po svojem pasu in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo in ga nisem nekaj drkal v glavo, ker takega šumaherja, fitipaldija, rosija, kot sem jaz, se pa ja ne prehiteva. Ta drugi, ko smo se že vozili v skupini, katera je tudi norela po omejitvah se je spet eden našel. Jah, strela jasna, ne vidim razloga da bi mu to onemogočal. Spravil sem se na desni rob ceste, da je imel ja lažje delo pri temu. Sam menim, da če bo hitreje mimo mene, bo tudi mene manj časa ogrožal.